Asıl çalışmaların ise seçimden sonra olacağını aktaran Kabakçıoğlu, odanın sorunlarına da değindi. Terziler arasında iletişimin olmadığına dikkat çeken Emel Kabakçıoğlu, Çanakkaleli bir firmanın Fransa’dan üniforma talep ettiği, Fransa’daki firmanın da üniformaları Çanakkale’de diktirdiğini fark ettiklerini de belirterek “Öğrendik ki ürün buradan çıkıp Fransa’ya gidiyor, Fransa’dan da yeniden satın alınarak Çanakkale’ye geliyor.  Sektörleri birleştirerek, atölyeciliği geliştirerek, onların sesi olarak bir farkındalık sağlamak gerekiyor.  Bunun için yola çıktık” dedi.
Çanakkale’de tek kadın Oda Başkanı Adayı olan Emel Kabakçıoğlu, kendisi ve oda için yapacakları çalışmaları değerlendirdi. Kabakçıoğlu, kendisi ile ilgili yaptığı değerlendirmede “En çok merak edilen sorular arasında bu Emel kim? Sektörel tanışmalar tabi ki var, firma ismimle de biliniyorum. Ben 1976 Balıkesir doğumluyum,  eğitim hayatımın tamamını üniversite dâhil Balıkesir’de tamamladım.   Annem terzidir, ben de ortaokuldan bu yana bir yandan eğitime devam ederken bir yandan da anneme yardım ederek hem ona destek oldum hem de bir zanaat öğrendim. Balıkesir Üniversitesi Maden Bölümü mezunuyum. Farklı sektör kollarında yer aldım.   İki çocuk annesiyim,  kızım Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde son sınıf öğrencisi Başarılı gurur duyduğum bir öğrenci.  Oğlum da 16 yaşında, tam burslu olarak Çanakkale Koleji’nde okuyor. 20 yıldır Çanakkale’de yaşıyorum.
 İlk Dikiş Makinam Annemin Çeyizlik Makinası
Annesinin çeyizlik makinası ile dikişe başladığını, gelişen teknolojik makinalara rağmen hala o makine ile iş yaptığını belirten Emel Kabakçıoğlu “Dikişe ilk el attığım, mesleği öğrenmeye başladığım annemin çeyizlik makinesi. Çok dikiş dikildi, nakış yapıldı o makine ile. Hala da aktif çalışan bir makine.  Teknoloji ile birlikte biz de yeni gelişen teknolojilere ayak uydurduğumuz için artık kullanmıyoruz ama ekmek teknemizde de o makineyi baş tacı etmekten geri kalmıyoruz.   Onun yeri bambaşka. O mirasa sahip çıkmaya çalışıyorum” dedi.
 Başka Kadın Adaylar da Çıkarsa Büyük Gurur Duyarım
Kadınların meslekteki önemi ve kendisine verilen destekler hakkında da bilgiler veren Emel Kabakçıoğlu “Bu işe kolları sıvadığımda, başta kendime olan güvenimle birlikte, esnaf arkadaşlarımın ricası ve desteği ile yola çıktım.  Gördüm ki bu kadar girişimci kadının ya da girişimcinin arkasında olan bir kadının olduğu Çanakkale’mizde kadın adayın olmaması, meslek odamızda söz sahibi olmaması,  bu işe el atmaması bana garip geldi. İyi ki bu adımı attım. Öncü olduğumu düşünüyorum, inşallah geriden gelen gençlere de yol açacağız. Eğer önümüzdeki süreçlerde başka kadın adaylar da çıkarsa ben çok büyük gurur duyarım” dedi.  
Seçim İçin Değil, Seçimden Sonra Çalışacağız
Asıl çalışmalarını seçimden sonra yapacaklarını belirten Emel Kabakçıoğlu “Biz bir koltuk yarışına çıkmadık. Yönetim kadromuzla görüşürken ben esas çalışmanın seçimden sonra olacağını söyledim.  Biz seçime kadar değil, seçimden sonra çalışacağız.   Seçimden sonra da çalışabilecek, yardımsever, projeleri olan, iletişim becerisi gelişmiş güzel insanlar ile yola çıktık. Sonraki süreçte meslek komiteleri de kuracağız.   Güzel işler yapacağız.    Odaların kuruluş amacı oda üyelerine ve yanlarında çalışanlara eğitimler düzenlemek, mesleki gelişmeleri takip etmek, birlik beraberliği sağlamak, sorunları dinlemek, tespit etmek çözmek. Çıkış noktası budur” dedi.
 Çocukluktan Beri Çalışıyorum
Kısıtlı iş imkanlarından dolayı mesleğini yapamadığını, ancak terzilikte başarılı olduğunu belirten Kabakçıoğlu “Mesleğe ben çocuk yaşta başladım fakat esnaf ve oda üyesi olarak 10 yıldır firmamla bir marka değeri yaratmak üzere yer alıyorum. Ben kendimi bildim bileli çalışıyorum. Çalışma disiplini ve istek çok önemli. Ben üretmeyi ve üretilene yeni bir değer katmayı çok seviyorum. Bunun çok büyük faydasını gördüm.  Ben her sabah erkenden kalkar işime bakarım. Başkasına muhtaç olmadan kendi ayaklarım üstünde nasıl dururum, çalışanlarım maaşını zamanında ödeme noktasında iş planlamasını yapma, onları geliştirme ve onlara daha iyi çalışma imkânları sunma konusunda neler yapabilirim, bunlara kafa yorarım.  İşimi nasıl daha iyi yaparım, onun peşindeyim. Maalesef eğitim sistemimizin yeni hamlelere ihtiyacı var. Ben maden okudum ama şu anda terziyim. Keşke en başından itibaren, mesleki eğitimler ile beraber yeni becerilerle harmanlansa idim” dedi.
Çanakkale’de Güçbirliği Oluşturacağız
Kabakçıoğlu “Çok daha keyifli olacak.  Biz sektör olarak birbirimizi çok iyi tanıyamıyoruz.  Çünkü herkesin ekonomik anlamda ayakta kalma mücadelesi verdiği bir dönemdeyiz. Dolayısı ile çok iyi ilişkiler içerisinde değiliz.  Çok sıkı görüşemiyoruz. Birkaç görüşmemden sonra şöyle bir şey öğrendim.  Çanakkale’de bir otel sahibi Fransa’dan bir iş kıyafeti satın alıyor.  Aynı şekilde buradan bir atölye sahibi de Fransa’ya ürün satıyor. Öğrendik ki ürün buradan çıkıp Fransa’ya gidiyor, Fransa’dan da yeniden satın alınarak Çanakkale’ye geliyor.  Sektörleri birleştirerek, atölyeciliği geliştirerek, onların sesi olarak bir farkındalık sağlamak gerekiyor.  Bunun için yola çıktık. Biz Çanakkale’de çok güzel işler yapıyoruz.  Çok değerli terzilerimiz var. Umarım güç birliği oluşturacağız.”
 Pandemide Kendimizi Sahipsiz Hissettik
Terziler Odası Başkan Adayı Emel Kabakçı, Koronavirüs Pandemisinde Oda ile yaşanan bağlantı sorunu nedeni ile terzilerin kendini yalnız hissettiğini belirterek “Pandemi dünya genelinde beklenemeyen bir krize yol açtı.  Ben Atölye Emel’den sorumluyum. Ben kendi çapımda işler yaptım.  Yanımda çalışan personelden de sorumluyum. Bu sorumluluğu da unutmadan işletmemizi ayakta tuttuk hatta personel sayımızı artırdık. Bu dönemde yapılacak çok şey vardı. Bizim odamızın iletişim sorunu pandemiden önce de vardı, pandemi bunu iyice tetikledi, kamçıladı. Biz kendimizi sahipsiz hissettik.  Kimsenin bir şeyden haberi olmadı, esnaf ne yapacağını bilemedi.  Kaosun içerisine düştük.”
 Oda Üyeleri hakkında da bilgiler veren Kabakçı609 oda üyemizin yarısından fazlası, yüzde 60’ı kadındır. Sadece kadın esnaf arkadaşlarımıza değil erkeklere de bir mesajım var. Bizim çok eskilerden gelen bir sözümüz var Terzi kendi söküğünü dikemez diye. Biz yola çıktık. Bu klişeyi ortadan kaldıracağız. On yıldır hep söyleniyorum. Bize kimse sahip çıkmıyor diyorum ama artık kendi kendimize sahip çıkmamız gerekiyor. Ben işin içinden geliyorum. Terzilerimiz yoğun bir grup ama çantacılar, ayakkabıcılar, kuru temizlemeciler, halı yıkamacılar var. Hediyelik eşya sektörü de bizim odamızda.  Biz sektörlerimiz için komiteler ve komisyonlar kuracağız.  Odamıza kayıtlı olan herkesin derdini dinleyeceğiz.  Kamu kuruluşları işe iş birliği içerisinde olarak çözümler getireceğiz. Sektörel gelişmeleri takip ederek bilgilendirme yapacağız. Herkesi genel kurulumuza bekliyoruz.  Herkesi oy kullanmaya davet ediyorum.  Kadın eli değen her yer güzelleşir. Gelin odamızı birlikte yönetelim” dedi.  
 
Cuma Deren