İl Merkezinde Vali İlhami Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İlçelerde ise Kaymakamlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri  öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Karnelerini alan öğrenciler sömestr tatilini başlattı.

11 Mart 2020 yılında Ülkemizde görülen ilk koronavirüs vakası ile birlikte bir çok alanda olduğu gibi ilk kapanan yerlerden biri de okullar oldu. Virüsün en yoğun olduğu ortam olabileceğinden dolayı erkenden kapatılan okullarda Uzaktan eğitime geçildi. Yaşanan sorunlar da ardı ardına gelirken eğitimde yüz yüze yapılan derslere hasret kalan öğrencilerin, okullarına kavuşması ise 6 Eylül 2021 oldu. Koronavirüs  salgını gölgesinde hem öğretmenler, hem de öğrenciler için  geçen zor süreçte öğrenciler uzun bir aranın ardından  karne heyecanı yaşadı. Zil’in yarıyıl tatili için çaldığı Cuma Gününde Vali İlhami Aktaş da öğrencileri yalnız bırakmadı.
 
Öğrencilerin Karneleri Vali İlhami Aktaş Verdi

Cuma günü gerçekleştirilen Karne heyecanına İl Merkezinde Vali İlhami Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İlçelerde ise Kaymakamlar ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri  öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.  Vali İlhami Aktaş,  Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu’nda düzenlenen Karne Dağıtım Törenine katıldı. 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi ile birlikte Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu’nda düzenlenen törende, uzun bir sürenin ardından karne heyecanı yaşayan  öğrenciler, karnelerini Vali İlhami Aktaş’tan aldılar.

Tatilinizi Faydalı Bir Zaman Dilimi Olarak Değerlendirin
İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu Müdürü Özge Demir, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldığı karne dağıtım töreninde Vali İlhami Aktaş, başarılarından dolayı öğrencileri tebrik ederek karnelerini verdi. Tatile giren bütün öğrencileri, öğretmenleri ve velileri tebrik eden Vali İlhami Aktaş, “Yarıyıl tatilini eksikliklerinizi tamamlayacağınız, faydalı bilgiler öğreneceğiniz bir zaman dilimi olarak değerlendirin” dedi.

Bakan Özer'den Tüm Öğretmenlere Başarı Belgesi
Koronavirüs salgını gölgesinde eğitimlerin aksamaması için büyük çaba sarf eden öğretmenler de unutulmadı. Yarıyıl tatilinde öğrencilerle beraber eğitime kısa bir mola verecek öğretmenlerin bu zor süreçte yaptıüı başarılarından dolayı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, görev yapan tüm öğretmenlere başarı belgesi gönderdi. Bakan Özer, bu süreçte büyük fedakârlık gösteren tüm öğretmenlere ve idari kadroya başarı belgesi gönderdi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bakan Özer şunları söyledi: "Yaklaşık bir buçuk yıllık uzaktan eğitimden sonra tüm sınıf seviyelerinde haftada beş gün yüz yüze eğitime geçebilmek, gerçekten kararlı adımlar ve kurallara titizlikle riayet edilmesini gerektiriyordu. Öğretmenlerimiz, öğrencilerini; öğrencilerimiz, okullarını ve arkadaşlarını özlediler. Büyük bir kavuşma gerçekleşti. Geliştirdiğimiz sistem ile süreci tüm paydaşlarımızla başarılı bir şekilde yönettik. Bu sürecin en büyük kahramanları, öğretmenlerimiz oldu. Maskelerle ders anlattılar. Ayrıca öğretmenlerimizin aşılanma oranları, ülkemizdeki ortalama oranların çok üzerinde seyrettiği gibi kıta Avrupa'sındaki çoğu ülke öğretmenlerinin aşılanma oranlarının da üzerine çıktı. Bu süreçte öğretmenlerimiz, okullarda kuralların uygulanmasında da çok titiz davrandılar. Ayrıca idari personelimiz de sürece çok önemli katkıda bulundu. Hep birlikte topluma salgın ortamında en güvenli ortamın okullar olduğunu, okulların en son kapanacak yerler olduğunu göstermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bakanlık olarak tüm öğretmenlerimiz ve idari personelimize okullarımızın yüz yüze eğitime devam etmesindeki kararlı duruşları, sorumlulukları paylaşmaları ve emekleri nedeniyle teşekkür etmek için başarı belgesi düzenleyerek ilettik. Tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Cuma Deren