Törenlerin koordinasyon çalışmasını sağlamak  amacı ile Çanakkale’ye gelen Avusturalya Heyeti Çanakkale Valiliğini ve Tarihi Alan Başkanlığını ziyaret etti.
Çanakkale Cephesinde Büyük bir mücadelenin yaşandığı Birinci Dünya savaşında İtilaf devletlerinin yanında yer alan Avusturalya ve Yenielanda askerleri, Gelibolu Kara savaşlarında Anzak Koyundan çıkarma yapmıştı.  24 Nisan 1915 tarihinde karaya çıkan Anzak askerleri Mehmetçiğin süngüsüne takılmıştı. Büyük mücadelenin yaşandığı 24 Nisan sabahı Anzak askerlerinin karaya çıktığı tarih her yıl çeşitli etkşnliklerle kutlanıyor. Anzak Koyunda Düzenlenen törenlere her yıl onlarca Avusturalyalı ve Yenizelandalı vatandaşlar atalarını anıyor. Bu yıl 107. Kez gerçekleştirilecek törenler öncesinde koordinasyonu sağlamak ve planlı çalışma gerçekleştirmek amacı ile  Avusturalya Heyeti Çanakkale Valiliği ve Tarihi Alan Başkanlığını ziyaret etti.
Vali İlhami Aktaş’a Ziyaret
Çanakkale Avustralya Konsolosu Lucas Robson, Avustralya Gazi İşleri Bakanlığı Ulusal ve Uluslararası Törenler Genel Direktörü John Mckinnon, Direktör Yardımcısı Paul Richardson ile Konsolosluk görevlisi Nurcan Şen, Vali İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Avustralya Konsolosu Lucas Robson, Avustralya Gazi İşleri Bakanlığı Ulusal ve Uluslararası Törenler Genel Direktörü John Mckinnon, Direktör Yardımcısı Paul RİCHARDSON ile bir süre görüşerek sohbet etti. karşılıklı sohbet havasında geçen Ziyarette Çanakkale Kara Savaşları’nın 107’nci yıldönümü anma törenleri kapsamında yapılacak olan hazırlıklar ele alındı. Hem Avusturalya, hem de Çanakkale Valiliği tarafından yapılan çalışmaların değerlendirildiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür eden Vali İlhami Aktaş, Avustralya Gazi İşleri Bakanlığı Ulusal ve Uluslararası Törenler Genel Direktörü John Mckinnon‘a minyatür şehitler abidesi hediye etti 
Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir’e Ziyaret
Avusturalya heyetinin ikinci durağı ise Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir oldu. Koyda yapılan incelemelerin ardından, 24 Nisanda 106 yıl önce Anzak askerlerinin çıkarma yaptığı koyda her yıl olduğu gibi bu yıl da 107. Yıldönümü nedeni ile düzenlenecek olan törenlerin koordinasyonu değerlendirildi.    
 
Cuma Deren