'Kan emici' olarak tanımlanan Tefecileri hedef alan Emniyet Genel Müdürlüğü, aynı zamanda Uyuşturucu ile mücadele kapsamında düğmeye bastı. Çanakkale dahil 28 şehirde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Çanakkale Polisi, şafak vakti 'Kene' adı verilen operasyonda zanlıların önceden belirlenen adreslerine baskın düzenledi. Kan emiciler adeta yataklarından çekip alındı.
Operasyonda, Uyuşturucu ile mücadele kapsamında da çalışma gerçekleşti. Çanakkale'de göz altına alınan uyuşturucu taciri 4 zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, cezaevine konuldu.
KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 28 ilde düzenlenen operasyonda, Çanakkale Narkotimi de, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün 50 personeli ortaklaşa hareket etti.
-------------------------------  
ŞAFAK VAKTİ BAŞLADI,
KENE'LER SÖKÜP ATILDI...
-------------------------------
KOM Daire Başkanlığı, Kan emicilere savaş açtı. 'Kene' adı verilen operasyon 28 ili kapsadı. Aralarında Çanakkale'nin de olduğu 28 ilde, polis önceden belirlenen adresleri şafak vakti bastı.
Halk arasında, Kan emiciler diye adlandırılan Tefecileri hedef alan operasyon kapsamında, Çanakkale' de iki kişi gözaltına alındı.
KOM Şubesi ve Narkotim ekipleri, 13 Ocak günü şafak vakti görevde idi. Operasyon saatlerce sürdü. Gün boyu devam etti.
Yapılan uzun soluklu çalışmalar ile belirlenen adreslere, Uyuşturucu ile mücadele kapsamında da operasyonlar gerçekleşti. 28 İl'& de olduğu gibi, Çanakkale'de de uyuşturucu maddeler ele geçti.
4 ZEHİR TACİRİ TUTUKLANDI, İKİ TEFECİ ŞÜPHELİSİ ADLİ KONTROL İLE SERBSET
Alınan bilgiye göre, Kene operasyonu, Türkiye genelinde KOM Daire Başkanlığı koordinesinde yapıldı.
Tefecilik şüphelisi alınan iki zanlı, adli kontrol şartı ile serbest kalır iken, aynı operasyon kapsamında Uyuşturucu temin ve ticareti yaptığı gerekçesi ile göz altına alınan 4 zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu..
Çanakkale' de uyuşturucu ile mücadele kapsamında *7 şahsa* yönelik *5 farklı* adreste *50 personel ve 2 Narkotik köpeği ile (NMAK) ile eş zamanlı operasyon yapıldı.
Zanlıların ev ve üst aramalarınada; 6 parça halede toplamda 681,75 gram Sentetik Kannabinoid maddesi, 1 adet Sentetik Ecza maddesi, Suç gelirinden elde edildiği değerlendirilen 3225 TL para, 30 adet av fişeği ele geçirildi.
Şahıslar hakkında 'Uyuşturucu Madde Kullanmak' suçundan işlem yapıldığı edinilen bilgilerden.
Polis ayrıca, operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 zanlı için, 'Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak' suçundan işlem yaptı... Bu işlem ardından o zanlılar cezaevini boyladı.
GÜMRÜK KAÇAĞI PARFÜMLER..
Operasyonlar kapsamında, zanlıların ev ve işyerleri aramasında, polisi de şaşırtan bir detay, Gümrük kaçağı şişe şişe markalı kaliteli parfümler oldu. Bu ürünlere ilişkin de yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.
Erdem Sürek