Basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Semizoğlu, İş Dünyası ve Asgari ücreti de değerlendirdi. Asgari ücret üzerindeki vergi yükü kalkmadığı sürece  ben asgari ücrete yapılacak zammı enflasyonu daha da tetikleyeceğini düşünüyorum” dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlediği Basın toplantısı ile 2021 yılını değerlendirdi.  Değerlendirme toplantısına Genel Sekreter Sema Sandal, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Komite Başkanları da hazır bulundu.  Oda faaliyetleri ile ilgili kısa bir açıklama yapan Selçuk Semizoğlu daha sonra Basın Mensuplarının sorularını yanıtladı.  Basına yansıyan Huzur hakkı ödenekleri ile ilgili soruya cevap veren Semizoğlu  “Huzur hakkına bizim Meclis toplantılarında her sene biz  meclis kararı ile bunların alınmaması karar veriyoruz. Hiçbir meclis üyemiz, komite üyemiz huzur hakkını hiçbir şekilde almamıştır.  Diğer yönetim kurulu üyeliklerinden, yani Gestaş’tan alma hakkım var  diğer alanlardan alma hakkım var ama bunların hiç birisinden  benim hesabıma yatmaz. Odamızın şirket hesabına yatar.  Bu para da personel giderine ve odanın diğer giderleri için kullanılır.  Yönetim Kurulu arkadaşlarım da dahil olmak üzere bir kuruş aldığımız yok” dedi.
Hiç Kimse İle Husumetli Değiliz
Basına yansıyan konulardan biri olan Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ile ilişkisi ile ilgili sorulan soruya da yanıt veren  ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu “Ben Bülent Turan’ı aradığım zaman telefonum iki defa çalmıyor.  Açamadığı zamanlarda da mesaj atıyor ve geri dönüyor.  Başından beri Vekilimizle dalgalı bir ilişkiye girmedim.  Ben hesabımı 8 bin 400 üyeme veririm.  Bu 8 bin 400 üyenin arasında her partiden isimler var.  Ve benim yakamda siyasi parti rozeti olmadı olmayacak da .  Benim Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Olarak iki tane  konforum var. Birisi TOBB  Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu diğeri ise AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan.  Bülent Turan beyin iş etiği olsun  gereği yoksa Jülide Hanım, Muharrem Bey ve Özgür beyle de aramız iyi.  Bizim Bülent Turan beyle  inişli çıkışlı zamanlarımız hiçbir zaman olmadı.  Dediğim gibi konforlarımdan bir tanesi Bülent beydir.  Çanakkale’nin de en büyük şanslarından birisidir.  Bunu çok açık ve net belirleyebilirim. Ben ‘Bülent Turan Konforum’ derken, Bülent Turan’a yağ çekmek peşinde değilim.  Çanakkale Ticaret Sanayi Odası Hiçbir kurumun başındaki seçilmiş kişi ile husumet içerisinde değiliz ” dedi. 
Merkezdeki Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanlığına ait bina ile ilgili yapılan çalışmaları da değerlendiren Selçuk Seizoğlu. Binanın yapılış amacı, alt katını sanayi müzesi yapmak.  Üst katını da tam dört dörtlük bir restoran mutfağı yapmıştık ama hiçbir zaman bir restoran gibi çalışmasını istemedik.  Çünkü bizim yöredeki esnafla rekabet yapmamız doru değil.  Bir çok arkadaşlarımızın çoğunun işyeri kapandı.  Herşey bir yana tamamen kapatıp açmama sebebimiz bu.  Merkezdeki esnafa rakip olmamak amacı ile açamadık.  Oysa restoran  gibi yapmıştık.  Ancak masalar bir birine yakın olur insanlar sıkışır dedik e kafe tarzı haline getirmeyi amaçladık.  Her şeyiyle de hazır.  Burası ile ilgili Tarihi Alan Başkanlığı ve Troya  ile ilgili çalışmalarımızı başlattık” dedi.
Herkes İşini Severek Yapsın
Malzemelere zamların geldiğini ancak ekonomik krizin olmadığını belirten Selçuk Semizoğlu , herkesin işini severek yapması gerektiğini belirterek “Biz 2021 yılı gelir  Bütçemizin %156’sını gerçekleştirdik.   Gider bütçemizin de %87’sini gerçekleştirdik. Yani parayı toplamışız ama harcamamışız.  Benim de garipsediğim biz sadece üye aidatlarını değil, geçmişte toplanamayan aidatları da  topladık.  Çanakkale’de herkes işine sahip çıksın.  Ne işçi işçi gibi yaşıyor,  ne memur memur gibi yaşıyor,  ne çiftçisi çiftçi gibi yaşıyor.  Artık bir duyumsuzluk var.  Eskiden büyük aileler büyük evlerde yaşardı. Şimdi her evden üç araba çıkıyor.  Ve Eskiler maalesef harcamaya alışmışlar  o bolluk dönemi bitti.  Ben sanayide kriz yok, sanayi derken üretim tesislerinde,  orada üretim devam ettiği sürece sanayide de iş devam ediyor.  Yönetim Kurulu arkadaşlarımız da burada evet işlerimiz düştü, bir sürü malzemeye de zam geldi . Ben şunu söylüyorum, çok kötü değil.  Kötüyü arıyoruz yandık bittik kül olduk diyoruz ama bir bakıyorum Mercedesler, BMV’ler tıklım tıklım. Yani herkes işini severek yapsın” dedi.
Asgari Ücretin Üzerindeki Yük Kalkmadığı Sürece Enflasyonu Tetikleyeceğini Düşünüyorum
Yeni ekonomik programı için geçen ay,  yerinde bulduğumu söylemiştim,  ama dükü mecliste de pansıman tedavisi yapılmasını gerektiğini söylemiştim.  Bu acıyı çekeceksin yani hep beraber çekelim, yani çalışanımızla, işverenimizle  memurumuzla hep beraber çekelim,  ama belirsizlik var. Birgün Çin modeli oluyor, bir gün Türk Modeli oluyor ve daha neler neler.  Ben Cumhurbaşkanının ekonomik programı hakkında konuşacak bir bilgiye sahip değilim.  Tabi ki çıkıp her şey açıklansa  insanlar ne olduğunu bilse sorular kalmasa. Ama şu anda işverenlerin önündeki şu andaki en büyük sorun belirsizlik.  Asgari Ücret Konusunda da biz hep şunu söylüyorduk , Oda Başkanlarımız başta olmak üzere bir çok üst makama defalarca ilettik.  Aşağı yukarı her ay online olarak  oda başkanları ile toplanıyoruz. Asgari ücretin üzerindeki vergi yükü kaldırılmasdığı sürece  asgari ücreti 10 bin verseniz  2-3 ayda yok olur.     Çalışanlar biz köle halindeyiz diyorlar. Ya ne kölesi , şu anda mümkün mü çalışıp da   SGK’sız çalışan çalıştırmasın. Veya  fazla çalıştırması. Mümkün değil.  Kahvelerde  ortaklar dolaşıyor  işçi şikayetçi olsa da şirkete dava açsam. Ülkede işverenle işçi arasındaki davaların, çalışan lehine sonuçlanma oranı kaç biliyor musunuz? %97. İş var evet gelsin çalışsınlar. Bir de Asgari ücret üzerindeki vergi yükü kalkmadığı sürece  ben asgari ücrete yapılacak zammı enflasyonu daha da tetikleyeceğini düşünüyorum” dedi.
 
Cuma Deren