Mağduriyetin adresine dönüşen Gökçeada'da yaşayanlar, bir denizcilik tabirinden hareketle manidar sözler etti.
" 'Gemisini yürüten kaptandır' derler.. Yaşar Denizkuşu isimli kaptan gitti, Adaya ulaşım kökten bitti." şeklinde sözler ile yaşanılan duruma tepki gösterdi.
Son üç gündür sefer alamayan feribota Yaşar Deniz kuşu gibi tecrübeli, denizden korkmayan bir kaptanın şart olduğunu savunan adalılar, şimdilerde başka bir firmada, Mavi Marmara feribotunda mesleğini sürdüren Kaptan Yaşar Deniz kuşu' nun adını özlemle anmaya başladılar.
ÇAĞIRIN YAŞAR KAPTANI, TAMAMLASIN SEFERİ..
Üç günü geçen ulaşımsızlığa dikkat çeken  Adalı' ların; "Deli kaptan duysun, Gökçeada' da mağduriyet var, inanın ki kalkar gelir.
Kalkmaz denen gemiyi kaldırır, seferi tamamlar" iddiasını savunduğu öğrenildi.
----------------------------------
Eziyet üç günü geçti, Adalı' lar veryansın etti.
"HAVA DEĞİL, KAPTAN ÖNEMLİ...!"
------------------------------------- 
Türkiye'nin en büyük adasına ulaşım üç gündür sağlanamayınca, Gökçeada' da akıllara,  kaptan Yaşar Denizkuşu adı bir kez daha geldi.
Gökçeadalılar; "YAŞAR KAPTAN GİTTİ, ADAYA ULAŞIM GİBİ GASTAŞ' DA BİTTİ" şeklinde sözler ile duruma tepki gösterdi.
HAVA DEĞİL, KAPTAN ÖNEMLİ...! 
En sert havalarda dahi, karinası açık denize uygun olmadığı halde, efsane Araba vupurların dan 'Cemattin Erem'i sefere çıkaran, halk arasında adı; "Deli Kaptan' a çıkan Yaşar Deniz kuşu' nun ismi, adada son günlerde en çok hatıra gelen oldu.
2000' li yıllarda, sert poyraza bağlı sefer yapamayacağı söylenen feribotu, dönemin GESTAŞ yöneticileri,  ihtiyatta olmasına karşın Çanakkale'ye çağırdıkları kaptan sayesinde kalkamayacağı iddia edilen feribotu, adaya yol aldırmıştı.
Mürettebata; “Haydi sefer vakti uşaklar!” diye seslenip, denize açıldığı günleri halen akıllarda olan , halk arasındaki lakabı ile Deli kaptan, ‘Yaşar Deniz kuşu’ ismi, o tarihlerde de adalıların dilinden düşmez olmuştu.
Vardiya izninde olan kaptan Yaşar Deniz kuşu, İstanbul'dan Kabatepe limanına çağrılmış, 'Deli kaptan', poyraza aldırmadan kapak kaldırıp, zor hava koşullarında Gökçeada seferini tamamlamıştı.
O tarihlerde, bir haftayı geçen mağduriyeti, deniz korkusu hissetmeyen kaptan Yaşar Deniz kuşu sonlandırmış, gerçekleştirilen Kabatepe - Gökçeada seferi ulusal basına da haber olmuştu.
ŞİMDİLERDE, MAVİ MARMARA'DA..
Dönemin efsane Deniz ulaşım şirketi 'Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ (TDİ) ' nin kadrosundan ayrılıp, uzun yıllar sefer aldığı Çanakkale’ de  yeni faaliyete geçen ve devir aldığı TDİ' nin gemileri ile boğaz hattında ve adalara ulaşımı sağlayan GESTAŞ filosunda bir süre kaptanlık yapan Yaşar Deniz kuşu, emekliliği sonrasında denizden kopmamış, özel şirkette mesleğini devam ettirmeyi sürdürmüştü.
Mavi Marmara feribotunun kaptanlığını yaptığı bilinen Yaşar Deniz kuşu ismi, günlerdir yeniden Çanakkalelilerin dilinde anılır oldu.
ÇAĞIRIN YAŞAR KAPTANI, TAMAMLASIN SEFERİ..
Üç günü geçen ulaşımsızlığa ve oluşan mağduriyete dikkat çeken adalı' ların; "Deli kaptan duysun, Gökçeada' da mağduriyet var, inanın ki kalkar gelir. Kalkmaz denen gemiyi kaldırır, seferi tamamlar" iddiasını savunduğu öğrenildi.
Erdem Sürek