Kadın cinayetleri durmuyor. İstanbul Tuzla'da, eski nişanlısının canından ettiği 28 yaşındaki Av. Dilara Yıldız, Türkiye Genelin'de Baro'ları harekete geçirdi

Sözleşmeli Uzman Çavuş iken TSK' dan ilişiği kesildiği öğrenilen eski nişanlı O,T, bir restaurantta silah zoruyla götürdüğü ileri sürülen28 yaşındaki Av. Yıldız ile yemak masasında görüştüğü sırada, tartışma çıktı. Genç Avukat etraftakilerden yardım istedi, olay yerine polis geldi.
Katil zanlısı O.T., üzerindeki tabancayı çıkarıp, 5 el ateşledi. Talihsiz Avukat Dilara Yıldız, başından boynundan ve göğsünden ağır yaralandı, olay yerinde yaşamını yitrdi.
"CİNAYETİN NE KADAR RAHAT İŞLENDİĞİNE,
DEHŞET VEREN BİR ÖRNEK"
Yaşanılan karşısında, Barolar sesini yükseltti.  Çanakakale Barosu:
"Meslektaşımızın kamuya açık bir yerde, polislerin olay yerine intikal etmesine rağmen eski nişanlısı tarafından silahla katledilmesi, ülkemizde kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ne kadar rahat işlenir hale geldiğini göstermesi açısından da dehşet vericidir.
-----------------------------------------------------
ŞİDDET MESLEK TE AYIRMIYOR
GENÇ AVUKAT KADIN CİNAYETİNE KURBAN
-----------------------------------------------------
Kadına şiddet ve ardından silahla işlenen cinayetin detayları , dehşet verici çıktı.
"Kadın cinayetleri durmuyor" dedirten son örnek,  İstanbul Tuzla'da bir restaururantta yaşandı. Kurban bu kez bir Avukat çıktı. Türkiye genelinde  Barolardan çarpıcı bir ses yükseldi.
Çanakkale Barosu'nun yaptığı açıklamada da yer bulan o çarpıcı ifade şu oldu;  "Meslektaşımızın kamuya açık bir yerde, polislerin olay yerine intikal etmesine rağmen eski nişanlısı tarafından silahla katledilmesi, ülkemizde kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ne kadar rahat işlenir hale geldiğini göstermesi açısından da dehşet vericidir.
DETAYLAR DAHA Bİ ÜRKÜTTÜ..
İşleri nedeni ile şehir dışında bulunan Av. Yıldız' ın evine girip, Avukatın gelmesini beklediği ileri sürülen katil zanlısı O.D., eski nişanlıyı önce evinde darp etti, ardından da silah zoru ile görüşmek için bir restauranta götürdü.
Yemek masasında bir süre görüşen eski çift iddiaya göre  tartışmaya başladı, genç avukat etraftakilerden yardım  istedi, olay yerine polis çağırıldı. Sonrasında yaşanılanlar, genç avukatı canından etti. Katil zanlısı, üzerindeki silahı çekip 5 kez ateşledi. 28 yaşındaki Avukat Yıldız, başından, boynundan ve göğsünden isabet alıp ağır yaralandı, olay yerinde yaşamını yitirdi.
Kadına şiddet ile başlayıp, cinayetle sonuçlanan bu son olay, bu kez 'eski nişanlı dehşeti'  başlığı attırdı.
Eski nişanlısının canından ettiği 28 yaşındaki Av. Dilara Yıldız, Türkiye Genelin'de Baro'ları harekete geçirdi
Çanakkale Barosu, hayli çarpıcı ifadelerin yer bulduğu bir açıklama yaptı. "Meslektaşımız Av. Dilara Yıldız’ın kadın cinayeti sonucu öldürülmesinin derin üzüntüsü ve öfkesi içerisindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve hukuk camiamıza başsağlığı diliyoruz." diye başlayan sözler ardından hayli çarpıcı boyut kazandı.
Öfkeli Baro mensupları; "Meslektaşımızın kamuya açık bir yerde, polislerin olay yerine intikal etmesine rağmen eski nişanlısı tarafından silahla katledilmesi, ülkemizde kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ne kadar rahat işlenir hale geldiğini göstermesi açısından da dehşet vericidir." diyerek sesini yükseltti.
Açıklamanın devamında; "Biz hukukçular, ısrarla kadınların yaşam hakkına yönelik sistematik hal alan kadın cinayetlerinin önlenmesi için yasaların eksiksiz uygulanmasını; önleyici, koruyucu tedbirlerin alınmasını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların bir an önce hayata geçirilmesini talep ettik. Kadınların yaşam hakkının korunmasının devletin görevi olduğunu vurgulayarak, bu sorumluluğun yerine getirilmesini istedik." hatırlatması da yer buldu.
Çanakkale Barosu'nun hayli vurgulu ifadeleri İktidar partiyi hedef aldı. O sözler, kurulan şu cümle içinde geldi;
"Ancak iktidar kadına yönelik şiddetle samimi ve etkin bir mücadele yerine, tam tersine kadınların yaşam ve özgürlüklerinin güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden imzayı çekerek kadınları daha da korumasız bırakmıştır. Bu nedenle, öncelikle iktidarı İstanbul Sözleşmesi’ne tekrar imza vermeye;  Danıştay’ı yaşam hakkından yana bir tutum alarak,  hukuka aykırı bir şekilde İstanbul Sözleşmesi’nden imzanın çekilmesine ilişkin işlemin iptali için açılan davaları kabul etme yönünde karar almaya çağırıyoruz."
Kadın kazanımlarının kaybına yol açacak her türlü söylem ve yasal düzenlemenin, kadınların yaşam haklarına saldırı oluşturduğunun hayli  açık olduğu görüşünün savunulduğu açıklamada;"Nitekim İstanbul Sözleşmesi’nden imzanın çekilmesi, 6284 sayılı Yasa’nın etkin uygulanmaması ve nafakanın tartışılmaya açılmasının; kadının özgür bir birey olduğunu kabul etmeyen zihniyete cesaret verdiği ve bunun sonucunda kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin artmasına yol açtığı aşikardır. Bu nedenle bir kez daha Medeni Kanun’a ve 6284 sayılı Yasa’ya dokunulmamasının, yasaların etkin bir şekilde uygulanmasının ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların acilen oluşturulmasının önemini vurguluyoruz." denildi.
Çanakkale Barosu imzalı açıklamanın devamı şöyle geldi; da, “  'Kadının İnsan Hakları' için mücadele eden biz avukatlar ve TÜBAKKOM olarak bir kez daha kadınların yanında mücadelemizi sürdüreceğimizi vurguluyor, meslektaşımızı katleden zanlının en ağır cezayı alması için yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz."
Cuma Deren