VİTAMİN Haber Merkezi' nin e-posta adresine gönderilen; TGM Parsel Sorgulama' sitesinden alıntı görseller eşliğinde kaleme alınan fikirler, dikkatleri üzerlerindeki yapılar yıkılınca boşalan alanlara çekti.
Çanakkalelilere göre: "Açılan alanlar, otoparka açılsa, köklü sorun çözüm bulacak.." 
Şehrin merkezi bölgeleri dahil, ara sokak ve mahalle aralarında, üzerlerindeki yapılar yıkılınca oluşan açık alanları tek tek tespit ettiği gözlenen vatandaşlar, hayli çarpıcı teklifi dile getirdi.
“Açık alanlar otoparka açılsa, Belediye’ nin bütçesine gelir, vatandaşın çilesine çare gelir”
----------------------------  
ÇANAKKALELİ, OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM BULDU
-------------------------------
Şehrin dört bir yanında, üzerlerindeki yapılar yıkılınca oluşan boş alanların, Otoparka açılması ile büyük bir sorunun çözüme kavuşacağı fikri, Çanakkalelirden geldi.
Oluşan boş alanların Hava görüntüleri eşliğinde, fikirlerini VİTAMİN Haber Merkezi’ne ulaştıran Çanakkaleliler; “Açık alanlar otoparka açılsa, Belediye’ nin bütçesine gelir, vatandaşın çilesine çare gelir” görüşünü savundu.
Nüfusu normal artış gösterse de, motorlu araç sayısında rekora koşan Çanakkale'de, hemen herkesin çilesi 'Otopark' a çözüm önerisi, dersini iyi çalıştığı gözlenen vatandaşlardan geldi.
VİTAMİN Haber Merkezi' nin e-posta adresine gönderilen; TGM Parsel Sorgulama' sitesinden alıntı görseller eşliğinde kaleme alınan fikirler, dikkatleri bir anda; üzerlerindeki yapılar yıkılınca boşalan alanlara çekti.
Çanakkalelilere göre: "Açılan alanlar, otoparka açılsa, köklü sorun çözüm bulacak.." 
Şehrin merkezi bölgeleri dahil, ara sokak ve mahalle aralarında, üzerlerindeki yapılar yıkılınca oluşan açık alanları tek tek tespit ettiği gözlenen vatandaşlar, hayli çarpıcı teklifi dile getirir iken, Belediye Bütçesine de hatrı sayılır gelir gireceğine dikkat çektiler.
VİTAMİN Haber Merkezi’ne ulaşan Çanakkalelilerin, adeta ağız birilği etmişcesine kulandıkları ifadeleri şöyle oldu:
“Otopark çilesini yıllardır şehrimizde çekmeyen yok. Bu sorun, her geçen gün katlanarak büyüyor.
Gün geçtikçe keşmekeş artıyor, ana atreller üzerine park sorunu yüzünden yapılan araç parkları, kemekeşin etkisini daha da büyütüyor.
Vatandaşın otopark sorunu, şehrimiz sakinlerini ve şehrimize gelen misafirleri çıldırtma noktasına getiriyor.
Caddeleri ve sokakları otopark haline getiren yerel yönetim, Şehrimizin zilyaretçilerinde ana artellere de park yapılabileceği algısını oluşturuyor. Bu durum, sabah, öğle ve akşam gibi, mesai başlangıcı ve bitimi sırasında, trafik çilesini körüklüyor.
Daha kalıcı çözümler üretmek Yerel yönetim görevi. Bizlerin düyüncçesi, sokakta dile gelen ve dillendirilen bir düyünce.
Üzerlerindeki yapılar yakılınca oluşan açık alanları değerlendirmek mümkün, bu sayede BSelediye’ ye ciddi birg elir kapası da açılmış olur.”
Çanakkalelilerin, havadan fotoğraflanmış boş alanları örnek gösterip, dile getirdikleri arasında, hayli çarpıcı serzenişlerde yer aldı.
RAKAMLAR VERDİLER, PAFTA VE PARSEL OLARAK BAHSETTİLER
Çanakkalelilerin, otopark sorununa ürettikleri çözüm fikri için, deslerini iyi çalıştıkları, verdikleri rakamlardan da anlaşıldı.
Barışın Kenti Çanakkale’de ne doğru düzgün katlı bir otopark gibi, normal bir otopark bulunmamasından yakınan vatandaşlar, yıkılan binilar ve açılan alanlardan söz eder iken, metrekaresine dek rakamlar bile verdi.
VİTAMİN Haber Merkezi’ne ulaşan vatandaşlar; “Şehrimizin muhtelif yerlerinde aylar önce yıkılan okullarımızın ve resmi devlet dairelerin yerleri boş durmaktadır.
Örneğin Nedime Hanım Kız Meslek Lisesinin 4434 m2, Gazi İlköğretim Okulunun 5014 m2, Defterdarlık binasının 1581 m2. Yıllardır yapılamayan yeni belediye binasının yanındaki harabe halinde olan eski alış veriş merkezi 6566 m2.
Toplamda 17595 m2 yer. Bu ve bunlara benzeyen yerlere en azından inşaatları başlayana kadar düzenlenip otopark olarak Çanakkale halkının hizmetine sunulmalıdır.
Bu gibi yerlerin yüzlerce aracın caddelerden çekilmesini sağlayacak ve trafiği rahatlatacaktır. İlave olarak ta buralardan gelecek olan paranın ekonomik olarak kötü durumda olduğunu iddia eden belediyenin, her seçimde vaat ettiği ve seçimden sonra konusunu bile açmadığı Belediye İş Merkezi ve Katlı otopark projesine katkısı olur. Hatta güzel işletilirse bir iki sene içinde elini cebine atamadan bu projeyi bedavaya getirebilir. Konuştuğumuz birçok Çanakkaleli hemşerilerimiz yöneticiler arasındaki sürtüşmenin bitmesi ve Valilik Özel, İdare ve Belediyenin biran önce bir araya gelerek bu sorunların giderilmesini arzu etmekte. Kentin yerleşime yeni açılan bölgelerin de bile otopark olamadığını söyleyen hemşerilerimiz bu konuda yöneticilerin daha duyarlı olmalarını istemektedirler.” şeklindeki görüşü savundular.
Cuma Deren