Kurtuluş savaşının en önemli simgelerinden biri olan İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif Ersoy, Ölümünün 85. Yıldönümünde Çanakkale’de anıldı. 1. Dünya savaşında yazılan Çanakkale Destanı şiiri ile Çanakkale şehitlerine atıfta bulunarak yazdıkları, Milli Mücadelenin kurtuluş reçetesini güçlendirmişti. Anadolu’nun düşman işgalinden kurtulması için verdiği mücadele ve eşsiz istiklal Marşı ile gönüllere taht kuran Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, çocukluğunun geçtiği Bayramiç’te bulunan, müzeye dönüştürülen evinde  ölümünün 85. Yıldönümü dolayısı ile bir anma programı düzenlendi.  “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet” teması ile gerçekleştirilen anma programa Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Ak Parti İl Başkan V. Ömer Faruk Göktürk, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Ak Parti Bayramiç İlçe Başkanı Saadettin Arslan, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Gençlik Ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Bayramiç ilçe protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Mehmet Akif Ersoy’u anma programı  Bayramiç ilçesi Taşköprü Camii’nde  okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunması ile başladı. Bayramiç ilçesinde bulunan ve babası Tahir Efendinin İmam-Hatip olarak görev yaptığı Taşköprü Camiinde ikindi namazı öncesi Milli Şair için  Mevlid-i Şerif okundu. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun sohbeti ve duası ile buradaki program tamamlandı. Mevlid-i Şerifin ardından Mehmet Akif Ersoy’un müzeye dönüştürülen evinin önünde bir ğrogram düzenlendi.  Mehmet Akif Ersoy Müze Evinin önünde gerçekleştirilen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik ve Bayramiç Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Aykut AKSOY tarafından günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yapıldı.
Mehmet Akif Ersoy Şiirleri İle Anıldı
Yapılan konuşmaların ardından Bayramiç Mustafa Gülşen Çınaroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Esma Ulu ve Enes Budak tarafından Mehmet Akif Ersoy’un ‘Bülbül’ isimli şiiri, Bayramiç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Tapar ve Bayramiç Türkmenli İmam Hatibi Şükrü Doğan tarafından Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiri okundu. Yapılan şiir okunmaları ile Mehmet Akif Ersoy bir kez daha şiirleri ile anıldı.  Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 85. yılında çocukluk yıllarının geçtiği Bayramiç ilçesinde gerçekleştirilen anma programında Bayramiç Kaymakamı Alper Taş tarafından Vali İlhami Aktaş’a Mehmet Akif Ersoy’un doğum belgesi takdim edildi. Bayramiç ilçe müftüsü Rıdvan Seletli tarafından yapılan duanın ardından Mehmet Akif Ersoy Müze Evi ziyaret edilerek gezildi. Vali İlhami Aktaş, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi ziyaretinde ziyaretçi şeref defterini imzaladı. Program, Mehmet Akif Ersoy Müze Evinin ziyaret edilmesinin ardından son buldu.
 
Şerife Erdem