Bebek bezi ve mamasının aylık 1000 lira tuttuğuna dikkat çeken ebeveynler, yılbaşından sonra mama grubuna yeni zamlar geleceğini de düşünerek, konunun meclis gündemine alınmasını isterken, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Ceylan, “Faizci kazanacak, millet ödeyecek. Mamaya vergi, faizciye dolar garantili faiz. Öyle yağma yok” dedi.

Bebek mamaları ve bezlerindeki fiyat artışı aileleri olumsuz etkilemeye devam ediyor. 400 gram bebek mamasının 150 lira olması, anne ve babaları endişelendirirken, vatandaşlar bebek bezi ve mamasına uygulanan yüzde 18 KDV’nin düşürülmesini istiyorlar.
 
Twitter’da kullanıcılar yaptıkları paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
7635 SONBAHAR:
“Bebek maması, biberonu, giyimi ve bezinden hiçbir vergi alınmamalıdır. Daha yaşı gelmemiş bir bebek bile kullanmak zorunda olduğu şeylere vergi öder mi yahu?”
Ş.Y:
“Bebek bezi, maması, ıslak mendili % 18 KDV ile benim ikizler mahallede vergi rekortmeni olmuştur.”
M:
“Bebek maması vergi indirimi için teklif vermek çok mu zordu?”
Ö.C:
“Faizci kazanacak, millet ödeyecek! Mamaya vergi, faizciye dolar garantili faiz... Öyle yağma yok.”
M.C:
“Faizci kazanacak, millet ödeyecek. Ekmeğe, mamaya, simide vergi, faizciye dolar garantili faiz, öyle yağma yok.”
D:
“Bir de şöyle bir şey var sen markete gittiğinde pet bölümünden mama alıyorsan onun ucuz olmasını , ben bebek maması alıyorsam onun ucuz olmasını isterim, bu kişisel tercih ve zorunluluklarımıza göre değişir. Keşke ikisinden de vergi alınmasa.”
J.G:
“Halktan alınan vergilerin haddi hesabı yok. Ücretsiz olması gereken gıda maddelerine, bebek bezi ve maması, kadın pedine uygulanan vergileri hesaplayamaz olduk. Patronlara teşvikler, vergi afları uygulanırken, halka ise zam.”
KESK:
“Tüm yükü emekçilerin sırtına yıkan vergi adaletsizliğine, gelir vergisi dilimi soygununa son verilmelidir. Bebek maması, bebek bezi ve ekmek, süt ürünleri, elektrik, doğalgaz, su başta olmak üzere temel tüketim maddelerinde KDV sıfırlanmalıdır.”
B.D:
“Lüks eşyalara vergi yok, elmas vb. Bebek maması ve bezi İçtiğimiz su yediğimiz ekmeğe vergi, yata 1 lira mazot traktöre 5 lira mazot.”
A:
“Bebek maması ve bezinden vergi alınmasın. Aldığım 1 kutu bebek maması 144 TL.”
M:
“Bu devirde çocuk yapılmaz. 400 Gr bebek maması 150 lira olmuş.”
K.N:
“Bende de bebek maması ve makarna var bolca. Geçen gün de a101'de 400 Gr. Kıyma 19.95'ti hazır aybaşı dedik, aldık. Şimdi hedefim çocuk bezi. Ufaklığı kurtaralım da gerisini hallederiz bir şekilde.”
Şerife ERDEM