Kurullar Toplantısı öncesinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’i ziyaret ederek esnaf sorunlarını aktardı.

Koronavirüs salgını henüz etkisini kaybetmemişken, son birkaç aydır ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar da esnafın belini büküyor. Her gün iflasın eşiğine gelen binlerce esnaf sorunların çözümü için çare ararken, sorunların görüşülmesi için  Ankara’da  tsk Mesleki Kurullar Toplantıs gerçekleştirilecek. Yılın son toplantısına katılmak üzere Ankara’ya gide Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan da toplantı öncesinde çeşitli temaslarda bulundu. Ankara’da temaslarına başlayan Ünal Özcan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’i ziyaret etti.  Başkan Palandöken ile bir araya gelen Ünal Özcan Özellikle Çanakkaleli esnafın sorunlarını aktardı.

Yapılan ziyarete ilişkin bir açıklama yapan Çanakkale Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan “TESK kurullar toplantımız öncesi, Sayın Genel Başkanımız Bendevi Palandöken'e Esnaf ve Sanatkarlarımızın özellikle son dönemde yaşadığı sıkıntıları, yeni yıla girerken beklentilerini ileterek, değerlendirmelerde bulunduk. Öncelikli başlıklarımız.. Döviz kurundaki düşüşlere rağmen, temel gıda maddelerinde, Akaryakıtta, Elektrik, Doğalgaz ve Sanayi ürünlerinin girdi maliyetlerinin düşürülmemesi, yeni yılda Bag-kur, SSK pirimleri ile Vergi ve Harçlardaki artış oranları, Asgari ücret altında kalan Emekli maaşları, Esnaf kredi faizlerinde indirimler üzerineydi” ifadelerini kullandı.

Cuma Deren