Altın Kalite Ödül Töreninde Yılın En İyi Yaşam Koçu ödülü sahibi ödülüne layık görülen  Bilinçaltı Terapisti Berrin Hanife Özçelik  bilinçaltı ile ilgili önemli bilgiler verdi. 

Geçmişten insanların bilinçaltına yerleşen bazı düşüncelerin kontrol edilmediğini ve bu düşüncelin  insanın kaderi olduğunu söyleyen Özçelik “Her şey düşüncede başlıyor. Düşüncelerini kontrol altına alabilirsen dünyanı kontrol altın alabilirsin. Kolay mı eğer yapabilirsen çok kolay, yok yapamıyorsan bizde bunu anahtarı var. Her zaman kapımız açık. Çünkü Düşüncen senin kaderin olur” dedi.
Boğaz Medya Sosyal Medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan programa katılan ve Gazeteci Hasan Sami Er’in sorularını yanıtlayan Altın Kalite Ödül Töreninde Yılın En İyi Yaşam Koçu ödülü sahibi  Bilinçaltı Terapisti Berrin Hanife Özçelik fobiler, aile içi iletişim, panik atak, bağışıklık sistemini güçlü tutma, evlilikte yaşanan sorunlar ve yaşamdaki denge unsurunun önemine değindi.  Yıllarca öğretmenlik yapan Özçelik, sonraki yıllarda  Üniversitede merak sardığı Bilinçaltı Terapisti oldu. Programın başında  Kendini tanıtan Özçelik, “Çanakkale’ye öğretmen olarak geldim. Uzun yıllar çeşitli okullarda Kimya öğretmeni olarak görev yaptım. Son olarak Çanakkale Anadolu Lisesi’nde Kimya öğretmeni olarak görev yaptım.  Bu sene Temmuz ayı itibariye çok sevdiğim öğretmenlik mesleğinde emekli oldum. Uzun süreden beri bu meslekle ilgileniyorum. Emekli olduktan sonra yaşam koçluğu mesleğine yönelip kendi ofisimi açtım.
Yaşamın Dengesi İnsanın Kimyasıdır
Kimya öğretmenliği yaptığını hatırlatan ve İnsan Kimyasının önemli olduğunu belirten Bilinçaltı Terapisti Berrin Hanife Özçelik “Yaşamamın geneli insanın kimyasıdır ve temelidir. Ben öğrencilerime de söylemişimdir yaşamın dengesi insanın kimyasıdır. Bizim hayatımızda her şey bir denge üzerinedir. Hayatta dengeli olursak mutlu olursun.  Fazla verirsen o işin dengesi kaçar. Her şeyin temeli kimyadır çok almamak ve çok vermemek gerekir. İşte o yüzden diyorum ki ben mesleğimin temelini sağlam attım. Bu temelleri kimyanın üzerine kurdum” dedi.
Üniversite yıllarında Bilinçaltı ve hipnoza merakı başladığını ve okuduğu meslekler gereği bir çok eğitimi temelden aldığını daha sonra üniversitenin ilgili bölümünden de mezun olduğunu açıklayan ve çalışmaları hakkında bilgiler veren Bilinçaltı Terapisti Berrin Hanife Özçelik   “Şöyle üniversitede Kimya okudum ben, benim yan branşım da fizikti. Fizik eğitimi de aldım. Yani ben kuantum aldım. Üniversitede kuantum hocam vardı. Prof. Dr. Yücel Akyüz asıl ondan çok etkilenmiştim o yıllarda. Yani bu iş benim ta o zamanlardan beri ilgimi çekiyordu. Fakat öğretmenlik var, turist rehberliği de var.  Tabii turist rehberliği de yaptım. İngilizce kokartlı turist rehberiyim ben. Bu işim gerçek anlamda eğitimini almak istedim. Başkent Üniversitesi Yaşam Koçluğu eğitimini aldım. Aynı zamanda hipnoz eğitimi aldım tabii hipnozda yapıyorum. Bu eğitimlerle birlikte kendime bir program yaptım ve bu programları danışanlarımda uyguluyorum” dedi.
 Bizi Yaptıklarımıza Bilinçaltımız Yönlendiriyor
İnsanların bilinç altının nasıl işlendiğine dair bilgiler de aktaran Bilinçaltı Terapisti Berrin Hanife Özçelik “Bilinçaltı yıllardır geçmişten günümüze anneden, babadan aldığı bilgileri aktarımları depolar. Bu bilgileri depolayıp siz kendiniz beynimizle işi yapıyorum diye düşünürken, aslında beynimizle yapıyoruz ve  çoğu şeye bizi bilinçaltı yönlendiriyor. Yani geçmişten günümüze aldıklarımızı depolayıp bilinçaltı bize bunları yaptırıyor.  Ben bu hayatımdan memnun muyum, her şey yolunda gidiyor mu? Gidiyorsa zaten sıkıntı yok. O zaman zaten temizliğe falan hiç gerek yok. Ama tutun ki; benim yükseklik korkum var panik atak korkum var,  kapıdan dışarıya çıkamıyorum. Panik atak öyle bir duruma getir ki insanı işte o zamanda bilinçaltının temizlenmesi lazım. Peki ne yapıyorsunuz?  Öncelikli olarak olumlu düşünmeye çalışıyoruz.  Çünkü önce düşüncelerle başlıyor her şey ama bunların farkına varırsanız bunları iptal edebilirsiniz. Fakat düşüncelerde bunu fark etmediniz. Düşünceler kelimelere dökülüyor daha sonra orada fark ederseniz iptal diyebilirsiniz. Yine fark etmediniz bunlar tekrarlana tekrarlan davranışınız oluyor sizin. O zaman da başa çıkamaya bilirsiniz işte bu durumda bana gelebilirler. Öncelikli olarak farkındalık çalışması yapıyoruz. Daha sonra hipnozla giriyoruz. İşin en güzel tarafı da bu. Danışanlarım ruhsal anlamda rahatlamış oluyorlar” dedi.
 Kendisi ile danışmanları arasında yaşadığı anlarla ilgili de bilgiler veren Hanife Özçelik “Şimdi benim bazı danışanlarım var. Diyorlar ki benden kesinlikle bahsetme benim yaşadığım olayı örnek olarak diye bahsetme diyen var mesela. Mesela bazıları da benim olayımı anlatabilirsin ama kesinlikle ismimi verme. Bizim eğer bir sorunumuz varsa öncelikle bunu kabul etmemiz lazım saklamayacaksanız diyorum her zaman. Önce sorununu kabul edeceksin sonrasında zaten çözülüyor. Bazı kişiler istemiyor mesela annesi getiriyor. Ama o zaman da çözüm olmuyor. Kişinin istemesi lazım. Kişi hazır olacak, ‘Benim sorunum bu, bunu çözmek istiyorum’ diyecek” dedi.
Düşünceler İnsanın Kaderi Olur
Bilinçaltı Terapisti Berrin Hanife Özçelik “Bilinçaltı bizi her konuda etkiliyor. Biz buna hastalıklar kodlaması adıyla tedavi ediyoruz. Hipnoz ederken bilinçaltına bu hastalık kodlarıyla girip tedavi ediyoruz. Yeter ki isteyelim ve inanalım. Ben önce kendi kendime danışanlık yaptım.  Engeller vardı hayatımda onları kaldırdım. Kendi kendimi geliştirdim. Daha sonra bunları danışanlarımda denedik ve etkilerini çok iyi bir şekilde gördük. Ben hayatımdan çok mutluyum. O yüzden düşüncelere çok dikkat et diyoruz. Düşüncen senin kaderin olur. Her şey düşüncede başlıyor. Düşüncelerini kontrol altına alabilirsen dünyanı kontrol altın alabilirsin. Kolay mı eğer yapabilirsen çok kolay yok yapamıyorsan bizde bunu anahtarı var. Her zaman kapımız açık” dedi.
 Cuma Deren