Önceki gün, Hekimlere maaş artışı dile geldi. Hekim dışı sağlık çalışanları, kendilerini ktapsamayan artışa tepki gösterdi.
Türk Sağlık-Sen gibi, diğer sağlık çalışanları sendikası Sağlık-Sen ‘de, iş bırakma kararına vardı.
6 Aralık Partesi günü, sendikalı çalışanlarının bir günlük iş bırakacağını duyuran Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Turan Çavdar, bir de çarpıcı uyarıya imza attı:
"İş bırakma; Kart basıp, iş yerinde oturmak değil, Mesaiye gitmeyeceksiniz"

--------------------------------------------
SAĞLIKÇI’NIN, İYİLEŞTİRME İSYANI
“BİR GÜN MESAİ YOK…”
----------------------------------------------

Vaka artışı sıralamasında, bir yükselen, bir düşen Çanakkale’de, şimdi Pik yapan, Hekim dışı sağlık çalışanına yapılmayan maaş iyileştirmesi oldu.
Hekimlere uygulanacak maaş artışının; sağlık neferlerini kapsamaması tepkileri sürüyor.
Çanakkale’nin iş yükü ağır Doktorları, geçcen Kasım aylında ses vermis, Bakanlık adeta o sese kulak gelmişti.
Bir cümlede durumu özetleyen isim, Tabip Odası Başkanı olmuş,“Türk Tabipleri Birliği Olarak Hekim Maaşlarında 7200 Ek Gösterge ve Yükseltilmiş Özel Hizmet Tazminatı Oranı İstiyoruz.” Ifadelerini kullanmıştı.
‘EK ÖDEME DEĞİL, TEK ÖDEME’
Tabip Odası Başkanı Dr. Güleda Erensoy, ek ödemeden ziyade, tek ödeme istemlerini dile getirmişti.
Ek ödeme yerine, tek ödeme hakkı alan hekimler dıyındaki Salğık çaşıyanları ise, günlerdir sesini yükseltiyor, duruma tepki gösteriyor.
Önceki gün, Sağlık-Sen şubesi Başkanı SAT öjZEN, ARDINDAN DA Türk Sağlık-Sen şubesi Başkanı Turan Çavdar, hekim dışı sağlık personeli adına çarpıcı ifadeler kullanmış, iş bırakma eylemine geçeceklerini söylemişlerdi.
RESMEN DUYURDU..
Türk Sağlık-Sen şubesi Başkanı Çavdar, üyelerine bire bir, kamuoyuna ise sosyal medya aracılıı ile, bir günlük iş bırakma eylemini duyurdu.
Çavdar, sosyal medya hesabından; “6 Aralık pazartesi bir günlük iş bırakma kararımız olup konuya ilişkin olarak saat 14:00 da cumhuriyet meydanında basın açıklaması yapılacaktır.” Diyerek, vatandaşların sağlık kuruluşlarında mağdur olmamaları için de sanki erken uyarı yaptı.
Çavdar’ ın bir diğer uyarısı ise, sendika mehsuplarına ilişkindi. Çavdar, büyük harf             lerle çağrı yaptı;;
“ARKADAŞLAR "İŞ BIRAKMA EYLEMİ" KART BASIP İŞ YERİNDE OTURMAK DEĞİL...İŞE GİTMEYECEKSİNİZ” dedi.
SENDİKAL HAK…
Türk Sağlık-Sen şubesi Başkanı Çavdar, bir günlük iş bırkama eylemine ilişkin bunun bir sendikal hak olduğunun altını çizdi.
“İŞ BIRAKMA SENDİKAL HAKTIR” vurgusu yapıp, şu bilgileri paylaştı;
“Kamu görevlisinin üyesi olduğu sendikanın alacağı karar doğrultusunda ve belirttiği süre içerisinde mali, özlük, sendikal veya her türlü konuda demokratik tepkisini dile getirmek adına görevine gitmemesi veya görevini belirli bir süre icra etmemesi iş bırakma eylemidir.
Bu hususta: -05.08.1999 gün ve 1999/44 sayılı - 02.06.2005 gün ve 2005/14 sayılı Genelgeler,
-4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikalar Kanununun 18. Maddesi, -5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun “Sendikal hakların kullanılmasının engellenmesi" başlıklı 118. Maddesi,
-Anayasamızın: 51. 61. 90. Maddeleri,-Avrupa insan Hakları Mahkemesi Kararları ve Uluslararası sözleşmelerden olan 87 ve 151 sayılı ILO Sözleşmeleri gereğince de sendikaların aldıkları karar doğrultusunda iş bırakma eylemine katılmak suç oluşturmadığı,
-Sendikanın iş bırakma eylemi hakkındaki kararına uyarak işe bırakan kamu görevlisine disiplin cezası verilemeyeceğine dair Anayasa Mahkemesi, Danıştay, İdare Mahkemeleri kararlarının bulunduğu.
Dolayısıyla, Mevcut yasal düzenlemelere dayanılarak sendikamız tarafından alınan bir yönetim kararı ile alınan iş bırakma eylem kararına katılma neticesi idarelerce verilmiş disiplin cezaları üzerine sendikamızca açılan ve kaybedilen bir dava bulunmamaktadır.”

Cuma Deren