MAAŞ ZAMMI AÇIKLANDI, SENDİKALAR AYAKLANDI
HEKİM DIŞI PERSONEL, SAHAYA İNDİ,
DİLLER DEĞİL, ALKIŞLAR KONUŞTU…!
2022 yılı maaş zamları üzerine, Kimi sendika iş bıraktı, kimi sendika mesaiye geç gelerek tepki vermeye başladı.
Sesini yükseltip, açıklama yapan Sağlık-Sen’den sonra, dün de alkışlarla mesaj veren sendike Türk Sağlık-Sen oldu.
Sendikanın mensuplarının bulunduğu hastanelerin önünde, alkışlarını konuşturan Türk Sağlık-Sen, sosyal medya hesabından ise bu tavrın nedenini, Başkent Ankara’da süren görüşmeyi anlatır ifadeler ile adeta özetledi.
Bir paylaşımda; “Haklı tepkimiz, sonrasında, TBMM’de ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde yaptığımız görüşmeler sonuç verdi.  TBMM Genel Kurulu hekim dışı sağlık personellerinin ücretleri ile ilgili bir düzenleme yapacak.” notunu düştü.
---------------------------------
HEKİMLERE MAAŞ ZAMMI DİLE GELDİ,
HEKİM DIŞI PERSONEL TEPKİ VERDİ
----------------------------------
Sağlık Çalışanlarının sendikaları, iş bırakma, işe geç gelme ve alkışlı protestoları ile gündemin dikkat çekenleri oldu.
“Çalışanları memnun edecek bir ücret artışının çıkmasını bekliyor ve ümit ediyoruz” şekilndeki sözler ile, hekim dışı personelin maaş artışı beklentisini özetleyen Sağlık çalışanlarının sendikaları, eylemleri ile dikkat çekti.
Bir gün ara ile sesini yükselten Sağlık sendikaları, iş bırakma kararı yanı sıra, mesaiye geç gelme kararlarını hayata geçirdi.
Tüm sağlık çalışanlarına zam yapılması, haksızlığın sonlandırılması için Sağlık Bakanlığı’na binlerce sağlık çalışanı ile haykırdıklarına vurgu yapan Türk Sağlık-Sen, önceki Başkent Ankara’da gündem konusu olmuştu..
Bu arada, Türk Sağlık-Sen, bir gün önce verdiği mesajında; “Bugün basın açıklamamızı yaptık, yarın tüm Türkiye’de işe 1 saat geç başlıyoruz. Pazartesi ise tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz. Haksızlığa karşı mücadelemiz hiç durmadı, durmayacak. Hep birlikte kazanacağız.” İfadeleri ile, yeni haftadoa hayata geçecek eyleminden söz etmişti.
Dün, Sendikaya bağlı personelin görev aldığı, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi başta, Bayramiç TSM, Ezine ile Gelibolu Devlet Hastaneleri, ÇOMÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde, dillerini değil, alkışlarını konuşturan Hekim dışı sağlık personeli, bu eylemleri ile günün konusuna dönüştü.  
Türk Sağlık_sen Çanakkale Şubesi Başkanı Turan Çavdar, mesaiye geç gelme eylemi öncesinde, ilçelerdeki ziyaretleri ile eylem planını sendika mehsuplarını birebir aktarmıştı.
Pretisyen ve Uzman Hekimler yanı sıra, Diş Hekimlerinin maaşlarına yapılacak zammın dile gelmesi sonrasında, Sağlık-Sen, iş bırakmaya gitme kararını kamuoyu ile paylaşmış, Sendikanın Çanakkale şubesi başkanı Suat Özen, konuya ilişkin Sendika merkezli basın açıklamasını basın yolu ile kamuoyuna aktarmıştı.
Hekim dışı sağlık personeli maaşlarına zam açıklaması gelmemesi, adeta Sendikaların rengini attırdı.
Duruma, hayli çarpıcı ifdaeler ile tepki gösteren Sağlık-Sen Şubesi Başkanı Suat Özen, “Sağlık Sen Genel Merkezimizin kararı ile 7 ve 9 Aralık tarihlerinde birer tam gün iş bırakma eylemi yapılacaktır." duyurusunu yaptı, ardındandan da şu bilgiyi paylaştı;
“7 Aralık Günü saat 12:30 Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimlik önünde basın açıklaması yapılacaktır."
Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi, iş bırakma kararının nedenlerini ise, şu ifade ile özetlemişti;
"Hekimlerin Maaş iyileştirmeleri yapılırken geriye kalan 700 bin kişilik sağlık çalışanının yok sayılması yanlış bir karardır.  
Bu karar Sağlık Çalışanları arasında iş barışını bozmaya zemin hazırlamaktadır.”
Cuma Deren