İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, kamuoyunun gece yarısı işittiğ istifa haberlerine, Yıldırım hızla tepki gösterdi,  isim vererek çok çarpıcı ifadeler kullandı.
İSTİFALAR  ÜZERİNE BİR  ATAMAYA, ŞİFRELİ TEPKİ;
"MÜDİRE, VEZİR, MÜKAFAT....."
ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Suat Uğur, Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve Prof. Dr. Süha Özden başta, yönetim kadrosundaki bazı isimlerin, görevlerinden istifa ettikleri  haberinin duyulması ardından yaşanan gelişmelere tepki gösteren MHP il Başkanı Yıldırım oldu.
İl Başkanı Yıldırım; "Hastaneyi en zor dönemde, yolsuzluk sarmalı şüpheleri altında, görevden istifa edip kaçarak, sahipsiz bırakan, müdürenin veziri, şimdi de 'mükafat gibi' rektör yardımcısı yapılıyor…
Anlamak mümkün değil!…
Sorumluluk duygusu ile uzaktan yakından ilişkilendirilemeyecek, hastaneyi perişan halde, yüzüstü bırakıp kaçanların, üniversitemizde, neye faydası olacak? merakla takip edeceğiz..." dedi.

--------------------------------
İSTİFA HABERLERİ PEŞ PEŞE GELDİ,
ÇOMÜ YÖNETİMİ  SALLANDI....
 -------------------------------

ÇOMÜ' de toplu isitfalar,  gündemi sarstı. Birçok Çanakkaleliye göre; Kurulduğu günden bu güne, Yönetim kadrosunda böylesi bir deprem yaşamayan ÇOMÜ' de artçı diye değrelendirilen gelişmelere tepki  çok çarpıcı ifadeler eşliğinde geldi.
Cumhur ittifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, ÇOMÜ' ye çok yazık  olacağını savundu.
İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, kamuoyunun gece yarısı işittiği istifa haberlerine, Yıldırım hızla tepki gösterdi,  isim vererek çarpıcı ifadeler kullandı.

İSTİFALAR ÜZERİNE BİR ATAMAYA, ŞİFRELİ TEPKİ;
"YOLSUZLUK SARMALINDAN KAÇAN, MÜDİRENİN VEZİRİ..."
Şehrin bilim irfan yuvası, Çanakkale Onrsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)'nden gelen istifa haberleri, önceki gece siyasetin de öncelikli gündemi oldu.  
İstifalar 'ÇOMÜ' de deprem' değerlendirmesi aldı, artçı olarak da yeni atamalar gösterildi.
Prof. Dr. Yeşim Kanten ve Acil Tıp ABD Öğretim Üyesi Okhan Akdur'un  rektör yardımcısı olarak görevlendirildiği bilgisi geldiğnide, siyasetin de dili bir anda keskinleşti.

GÜNDEM NASIL DEĞİŞTİ..?
ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Suat Uğur, Prof. Dr. Bünyamin Bacak ve Prof. Dr. Süha Özden görevlerinden istifa etti.
Bu haber, şok etkisi yarattı. Ardından, boşalan koltuklara  Prof. Dr. Yeşim Kanten ve Acil Tıp ABD Öğretim Üyesi Okhan Akdur 'un rektör yardımcısı olarak görevlendirildiği bilgisi kulaklara ulaştı. .
Bir diğer yeni gelşime ise; Meslek yüksek okulu Müdürü Prof. Dr. Dinçay Köksal ında görevinden istifa ettiği haberiydi.

ÇARPICI İDDİA; 'ESKİ REKTÖRÜN, SAĞ KOLU...'
İstifa edİen bir başka makam, Genel Sekreterlikti. ÇOMÜ Genel Sekreteri  Doç. Dr.Cüneyt Erenoğlu'nun isitfa haberi, diğer istifalar ile birlikte işitildi.  Bu ismin yerine, Mevcut Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Monus getirildi.
Eski Rektör Prof. Dr. Yücel Acer' in sağ kolu olduğu ileri sürülen, mevcut  Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Monus' un Genel Sekreterlik  görevine getirilmesinin,  bir diğer eleştiri konusu olduğu gözlendi.

MHP'Lİ YILDIRIM'DAN, ZEHİR ZEMBEREK ÇIKIŞ
ÇOMÜ' den, gece yarısı gelen istifa haberlerine ilişkin en çarpıcı eleştiriyi, Cumhur ittifakı ortağı MHP' nin, Çanakkale il Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım yaptı.
Yılıdrım çcıkışa imza atan, Yıldırım; "ÇOMÜ' ye yazık olacak" görüşünü savurndu.
MHP Kurmayı Yıldırım, adeta başlıklar açtı, çok dikkat çeken bir cümle içinde, çok çarpıcı anlatımda bulundu;

" MÜDİRE, VEZİR, MÜKAFAT..."
İtifa ile boşalan koltuklara, jet atama bilgisinin kamuoyuna ulaştığı dakikalarda, sosyal medya hesabından ateş püsküren ifadeler ile sesini yükselten isim MHP il Başkanı Yılıdırım, tam olraak şu ifadeyi kullandı;
"Hastaneyi en zor dönemde, yolsuzluk sarmalı şüpheleri altında, görevden istifa edip kaçarak, sahipsiz bırakan, müdürenin veziri, şimdi de “mükafat gibi” rektör yardımcısı yapılıyor…
Anlamak mümkün değil!…
Sorumluluk duygusu ile uzaktan yakından ilişkilendirilemeyecek, hastaneyi perişan halde, yüzüstü bırakıp kaçanların, üniversitemizde, neye faydası olacak? merakla takip edeceğiz...
Sıkışınca istifa eder yine kaçarım düşüncesi varsa şaşırmayız!…Geçmişte oldu. Mükafatı da bu olsa gerek!müdür e çözer?Bu da olmazsa zamanla başka yetkiler verilir nasıl olsa?…
Elini taşın altına koymaktan aciz ve basiretsiz yöneticilerin tercihi ile maalesef üniversitemize yazık olmaktadır…"

Erdem Sürek