20 yıllık sanat hayatında 6 albüm sığdıran ses sanatçısı İzzet Aktaş, yeni albümü ‘Miras’ın tanıtım konserini Darülacezede gerçekleştirdi.

Halk müziğinin yanı sıra milli ve manevi duygular üzerine bugüne kadar birçok esere imza atan ses sanatçısı İzzet Aktaş, üzerinde 6 yıldır çalıştığı ve içerisinde Vatan sevgisi, sokak hayvanları, kadına şiddete tepki, Kudüs ve manevi duyguları barından 11 şarkılık Miras adlı albümünü Darülaceze sakinleri ve sevenleriyle birlikte Darülaceze Başkanlığı’nda gerçekleştirdi.

Programa Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Başkan Yardımcısı Ahmet Malatyalı, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) kurucusu ve MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu üyesi Güleser Topuz ve kültür sanat camiasının yanı sıra medya dünyasından birçok isim katıldı.
Albüm ve programla ilgili konuşan İzzet Aktaş; ‘’Öncelikle Darülaceze Başkanı Sn.Hamza Cebeci ve Başkan Yardımcısı Ahmet Malatyalı’ya sanata ve sanatçıya değer verip, böyle güzel bir ortamı bizlere sağladıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Ve tabii beni yalnız bırakmayıp programa katılan tüm dostlarıma ve sevenlerime de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Albümle ilgili ise hiçbir satış ve ticari kaygı gütmeden kültürel ve topluma faydalı bir iş yapıp, duygulara tercüman olmak adına 6 yıllık çalışmanın ardından Miras albümünü yapmaya karar verdim. Biraz daha milli manevi duygulara dokunan, içerisinde ilahinin de olduğu, askerliği sevdirmek için bir askerlik şarkısı, kadın cinayetlerine tepkimizi dile getirmek adına bir şarkımız var. Hayvanlara olan şiddete karşı tepkimizi dile getirmek için yine 'Mahlugat' diye bir şarkımız var. Ayrıca Kudüs'e ithafen de bir esere albümde yer verdiğine işaret eden Aktaş, şunları kaydetti:
"Kudüs, evrensel bir mesele. Tüm Müslümanların ortak sorunu. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa. Onlarla ilgili 'İllet' parçamız bu albüm içerisinde. Onunla ilgili klibimiz daha önce yayınlanmıştı. Böyle herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir albüm yaptık. Birazda yaptığımız eserlerin duyguları Darülaceze ile örtüştüğü için tanıtım konserini de burada yapmak istedik."
 
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi