Modası geçmiş eskiler kadar, kullanım fazlası modern giysi, eşya, kap, kacak,bardak, tencere, tava gibi, onlarca kalem ürünün tüketici ile buluştuğu Bit pazarı'nın, soğukların bastırdığı, yağışlı günlerin yaşandığı bu süreçte, Pazar alanının kapalı bir bölümünde kurulmasının faydalı olacağı savunuldu.

Bit pazarı esnafı;  hem alışverişe gelen kent yaşayanlarının, hem de esnafın menfaatine olacak kararı, alsa alsa Başkan Gökhan'ın alabileceğini söyleyip, şöyle dedi;
"Duy sesimizi Başkan Buba.
Müşteriyi de, bizi de soğuktan kurtar.."

------------------------------------------
BİT PAZARI ESNAFINDAN, MAKUL ÇAĞRI;
"KIŞ GÜNÜ AÇIK ALANDA DEĞİL,
KAPALI ALANDA OLALIM..."
--------------------------------------------

O karar alınır ise, Ataların deyimiyle;"BİT PAZARINA NUR YAĞACAK." Marmara bölgesi'nin en büyük pazar yerine sahip Çanakkale'de, pazar yerinin açık alanında kurulan Bit pazarı'nın, havaların soğuması, yağışların başlaması ile hem esanf hem de müşteri için sıkınta yaşattığı gözleniyor. Bit pazarı esanfı, bu bağlamda CHP' li çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a, adeta açık çağrıda bulundu."Başkan buba, bizi kapalı alana al." dedi. Belediye Başkanı Gökhan'a; "Başkan buba duş sesimizi. Tezgah kuruyoruz, yağışlar başladı, ürünler ıslanıyor. Rağbet çok, müşteri de sıkıntı yaşıyor" ifadeleri ile durumu özetleyen Bit pazarı esnafı, modası geçmiş dönem ürünleri kadar, modern ihtiyaç fazlası pek çok kalem ürünün, geri kullanıma sunulduğu Bit pazarında, nostaljik ürünlerin de, hurda yada  çöp yerine, meraklıları tarafından edinilip,  koruma altına girddiğini, bir çok hanede evin baş köşelerinde yer verildiğine dikkat çekti.

BİT PAZARI DEYİP GEÇİLMESİN, RAĞBET ÇOK...
Çanakkalilerin, her Perşembe kurulan ve yoğun ilgi gösterdiği o adresin esnafından, CHP' li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a açık çağrı geldi.
Modosı geçmiş dönem ürünü eski eşyalar gibi, kullanım fazlası modern giysi, eşya, kap, kacak,bardak, tencere, tava gibi, onlarca kalem ürünün tüketici ile buluştuğu Bit pazarı'nın, soğukların bastırdığı, yağışlı günlerin yaşandığı bu süreçte, pazar müşterilerinin hayat  pahalılığı bir yanra, bir de  doğa ile mücadele verdikleri gözleniyor.
Esnaf gibi; müşterilerinin de zorluk çekitği şu günlerde, Pazar alanının kapalı bir bölümünde Bit pazarı'nın kurulmasının faydalı olacağı görüşü, gündün güne artıyor.
Bit pazarı esnafı; hem alışverişe gelen kent yaşayanlarının, hem de esnafın menfaatine olacak kararı, alsa alsa Başkan Gökhan'ın alabileceğini savunup, şöyle dedi;
"Duy sesimizi Başkan Buba. Müşteriyi de, bizi de soğuktan kurtar.."

Erdem Sürek