Gelibolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun etkinlikleri kapsamında her yıl gerçekleştirilen Şevki Koru koşusu bu yıl da gerçekleştirildi. Çok sayıda sporcunun katıldığı koşuda dereceye girenlere ödülleri  verildi.

Hayatını atletizme adayan ve bir çok sporcu yetiştiren, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk maratoncusu ünvanlı Gelibolulu Şevki Koru adına bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen maraton koşusu, bu yıl da  Gelibolu’nun  düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, gerçekleştirildi. Gelibolu Belediyesi tarafından  organize edilen koşuya sporcular da yoğun ilgi gösterdi.  Piri Reis Müzesi önünde başladı. Yapılan 5 kilometre etabına 22 kişi, 10 kilometre etabına 12, 21 kilometrelik maraton yarışına aralarında milli atletlerinde bulunduğu 63 kişi katıldı. Halk koşusunda ise 40 kişi yer aldı.
Maraton koşusu öncesi düzenlenen törende bir açıklama yapan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar “Ülke genelinde yaşanan koronavirüs tedbirleri nedeniyle Şevki Koru yarışmalarının geçen yıl yapılamadı. Zorunlu olarak verilen bir yıl aradan sonra bugün güzel bir havada yarışmalara devam ediyoruz. Şevki Koru, atletizm antrenörü olarak uzun yıllar ülkemize hizmet etmiş. 1937 yılında da yapılan ilk Türkiye maratonunda Türkiye birincilik madalyasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün elinden almış. Bu nedenle bizler için de, Gelibolu için de çok anlamlı ve çok özel bir insan. Bizler de bu değerli, güzel insanımızı unutturmamak, gençliğe ve spora önemin de bir ölçüsü olarak, onun adına düzenlediğimiz spor yarışmasını ileriki yıllarda katılımın çok daha fazla olmasını temenni edip, 4'üncü koşunun devamını diliyoruz" dedi.
Hedefim Olimpiyatlara Katılmak
Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Şevki Koru Maratonuna Milli Sporcu Tuğçe Özkan da katıldı. Ülkemizi  uluslararası alanlarda başarı ile temsil eden Özkan, kuşu öncesi yaptığı açıklamada ise hedefini açıkladı. Milli Sporcu Tuğçe Özkan “Gelibolu gibi tarihi bir yerde koşmanın heyecanını yaşayacağı için çok mutluyum. İnşallah ileriki senelerde ülkemi güzelce temsil edeceğim, buna inanıyorum. İnşallah Olimpiyatlara da gideceğim. Hedefim Olimpiyat" dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın start işareti ile başlayan  Koşularda ilk olarak  21 kilometrelik parkur koşuldu.  Daha sonra  10 kilometre ve 5 kilometrelik koşuların startı verildi.  Maratonların ardından  Organizasyona katılım sağlayan Gelibolulu vatandaşların ağırlıkta  katıldığı  Halk koşusu startı verildi.
Birincilikleri Milli Sporcular Aldı
Son olarak ise ağırlıklı olarak Gelibolulu sporcuların katıldığı Halk koşusu gerçekleştirildi.  21 kilometrelik maratonda birinciliği Kadınlarda milli sporcu Tuğçe Özkan, ikinciliği, milli sporcu Zühal Kaya ve üçüncülüğü milli sporcu Derya Kaya aldı. Erkeklerde Üzeyir Söylemez birinci, Abdullah Yıldız ikinci ve Aytaç Çıtacı üçüncü oldu. Yarışmalar sonunda, dereceye girenlere para ödülleri ile kupaları Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve ilçe protokolü tarafından takdim edildi.
 
İsmail Şen