TBMM' den, hakkında Araştırma Komisyonu Kurulması talep edilen GESTAŞ'ın,  bir ziyarette, gemi alımı anısına feribot maketi hediye etmesi, Şikayet mercii CHP kulislerinin tartışma konusuna dönüştü.

CHP Genel Başkan yardımcısı Erkek ile Vekil Ceylan' ın, hakkında araştırma komisyonu kurulması istemi ile TBMM' ye başvurusu konuşula dursun, GESTAŞ' ın ÇOMÜ Heyeti ile birlikte, İMEAK  Deniz Ticaret Odası' na yaptığı ziyaret, yeni haftaya damga vurdu.Ana muhalefet CHP kulislerinde; "Bu ne rahatlık..?" denilerek  yorumlandığı öğrenilen, GESTAŞ' ın katılımcısı olduğu Deniz Ticaret Odası Ziyaret etkinliği, şehirde günün konusu oldu.CHP Çanakkale Milletvekilleri Av. Muharrem Erkek ile Özgür Ceylan, önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na, GESTAŞ için araştırma komisyonu kurulması talebi ile önerge sunmuş, buna neden olarak da şirket aleyhindeki iddiaları sıralamıştı.

8 GEMİ ALIMI ANISINA, HEDİYE PLAKET...
GESTAŞ ile ÇOMÜ Heyeti' nin ziyaret etkinliği,  'Deniz Haber Ajansı'nda yayımlandı.
Haber; 'GESTAŞ ve ÇOMÜ Heyeti, Tamer Kıran'ı ziyaret etti' başlığı ile okuyucularla buluştu.

BİR YANDA ŞİKAYET, BİR YANDA PLAKET...!
GESTAŞ, yüce Meclise şikayet edilmesi ile siyaset gündemindeki yerini aldı. Bu gelişmenin yankıları sürerken,  bir ziyaret haberi ve o ziyaret sırasında, 8 gemi alımı anısına hediye edilen feribot maketi, GESTAŞ' markasını  öne çıkaran manidar detay olarak eleştiri topladı.
CHP kulislerinde; "Bu ne rahatlık..? Hakkında şikayet çok, Hakkında araştırna komisyonu kurulsun talebi TBMM' de, GESTAŞ  pleket vermelerde" şeklinde ifadeler ile, deniz ulaşımının marka isminin yöneticilerinin eleştirildiği gözlendi.
'Deniz Haber Ajansı'nda yayımlanan haberde;  "İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Altunizade’deki çalışma ofisinde Çanakkale’den gelen heyeti ağırladı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik, Öğretim Üyesi Dr. Alkan Öztekin ve GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ı İstanbul Altunizade’deki çalışma ofisinde ziyaret etti." ifadeleri yer buldu.
Haberde; Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette sektörle ilgili konular masaya yatırılırken karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu bilgisi komuoyu ile paylaşıldı.
CHP KULİSLERİNDEN, BU ANLATIMA TEPKİ
Deniz Haber Ajansı'nda yayımlanan haberin son bölümünde geçen ifade Ana muhalefet CHP' den, GESTAŞ'a yönelik eleştirileri geciktirmedi.
Haberin son satırında, şu ifade geçti; "GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç, ziyaret sonunda Tamer Kıran’a şirket tarafından satın alınan 8 adet geminin anısına gemi maketi takdim etti."
Erdem SÜREK