Prim Gününü doldurulduktan sonra emekliye ayrılmak zorunda kalan ancak yaş nedeni ile aylık alamayan Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunu bu hafta da Milliyetçi Hereket Partisinin gündemindeydi.

MHP Lideri Devlet Bahçelinin yeniden gündeme getirdiği 6 milyon kişiyi ilgilendiren EYT konusu yeniden ülke gündemine oturdu. Artık kanayan bir yara haline gelen bu sorunun çözümü için EYT’liler de büyük mücadele veriyor. Bu kapsamda MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin  Gündeme getirdiği Bu soruna ilişkin açıklamalarda bulunana Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan; ‘’Yıllardır mücadelesini verdiğimiz bu haklı davamızda kendisine canı gönülden katılıyoruz.’’ Dedi.
Bir süredir tartışmaları devam eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar Mağduriyeti gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz haftalarda bir çok konu ile ilgili çalışmalar açıklanırken Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile  ilgili çalışmaların devam edildiği belirtilmişti ve 6 milyonun üzerinde mağdurun gelecek haberi beklediği EYT’konusu gündem olmuştu. Tartışmalar   sürerken bu konuda bir çalışma yapılmadığının anlaşılması üzerine geçen hafta gerçekleşen MHP grup toplantısında bu konuda konuşan Genel Başkan Devlet Bahçeli, 6 milyonu aşkın EYT’lilerin bütün problemleri mecliste çözülüp gündemden tamamıyla çıkarılmalı sözleri gündem oldu. Bu sözleri değerlendiren Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çağlayan; ‘’Yıllardır mücadelesini verdiğimiz bu haklı davamızda kendisine canı gönülden katılıyoruz.’ diyerek kısa bir demeç verdi.
Bahçeli sözlerini değerlendiren Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (ÇEYTD) Başkanı Murat Çağlayan; ‘’MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli uzun bir aradan sonra   EYT mağduriyetini tekrar gündeme getirerek, 6 milyonu aşkın EYT’ lilerin bütün problemleri mecliste çözülüp gündemden tamamıyla çıkarılmalı diyor. Biz EYT Federasyonu ve Dernekleri olarak yıllardır mücadelesini verdiğimiz bu haklı davamızda kendisine canı gönülden katılıyoruz. Lakin bu problemin çözümünde yeni mağduriyetlerin olmaması ve tekrar hayallerle oynamaması için, kademeli geçiş, formüller gibi söylem ve çalışmaların yerine 4447.nolu yasanın aleyhte geriye dönük işletilmesinin iptali, 5510 sayılı yasanın yanlış uygulamalarının (Aylık Bağlama Oranları) düzeltilmesi ve resmi gazetede yayımlanması ile olacağını hatırlatmak isteriz. Hemen akabinde, Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın yapmış olduğu açıklamalarla Sayın Cahit Özkan’ın EYT sorunu ve yarattığı mağduriyetlerden maalesef bihaber olduğu ve bu mağduriyete bakış açılarını göstermiştir. Haklı mücadelemize ve sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.’’ dedi.
 
Şerife Erdem