‘Deprem Tahmincisi’ diye anılan inşaat Mühendisi Aykut Islakoğlu,”Yine tutturdu” yorumun aldı.
"Deprem elbette ki önceden belirlenemez, tahminleri güçlendiren, öncülerin kendini hissettirmesi" diyerek, son tahmin ettiği sarsıntıların gerçek olması ile gündeme gelen isim Islakoğlu,
“Tahmin edip paylaştığım 4. Beşlik deprem KÖPRÜKÖY ERZURUM' da az önce meydana geldi. Bana göre doğudan Adana'dan beklediğimi yazmıştım.
Merkez üssü olarak daha da doğudan gelen bu deprem de gelmiş geçmiş olsun.” değerlendirmesinde bulundu.
Kasım ayının ilk haftasında; Soğuk hava etkisine girecek Türkiye' de, 6 üzeri bir depremin yaşanma olasılığının yüksekliğini savunan Deprem tahmincisi Islakoğlu’ nun bu paylaşımları, takipçilirenden şu yorumu aldı;
“ÖNCEDEN BİLMEK ÇOK ZOR, GERÇEĞE DÖNÜŞEN TAHMİNİ ÇOK”
--------------------------------------
TAHMİNLER SANAL,
DEPREMLER REAL!
-------------------------------------
Deprem tahmincisi diye isimlendirilen İnşaat Mühendisi Aykut Islakoğlu’ nun bir tahmini daha gerçek oldu. Kamuoyundan yorum gecikmedi; ,”Yine tutturdu”
Erzurum depremini birg ün önceden tahmin eden Islakoğlu; “Dün tahmin edip paylaştığım 4. Beşlik deprem KÖPRÜKÖY ERZURUM' da az önce meydana geldi. Bana göre doğudan Adana'dan beklediğimi yazmıştım. Merkez üssü olarak daha da doğudan gelen bu deprem de gelmiş geçmiş olsun.” Diyerek değerlendirmede bulundu.
Geçen 8 Kasım 2021 Perşembe saat 22:20’ de, “Yazımın ulaştığı herkese merhaba” ifadesi ile takipçilerine seslenen Deprem tahmincisi; “Son on günde 3 tane karasal beşlik yaşayan ülkemizde manyetik alanda almış olduğum son işaretlerine göre yaşanabilecek karasal bir depremin 5.3M değerini aşabileceğini beklemiyorum.
4.cü bir beşlik depremin işaretleri var. Yaklaşan günlerde max 5.3M bir deprem daha yaşayabiliriz.
Yakın zamanlı 3.8M bir deprem yaşayan  ADANA ve/ya İSKENDERUN KÖRFEZİ bu ayın dördüncü beşlik bir depreme ev sahipliği yapabilir.
SİVAS VE BİNGÖL İLE BATIDA MİDİLLİ AÇIKLARI EGE DENİZİ'nden de 4.5M - 5.3M büyüklerinde depremler gelebilir.
Bu günlerde yıkıcı ve şiddetli bir deprem beklemiyorum.
Ancak paylaştığım son tahmin yazımda olduğu gibi Avrupa genel manyetik verilerine göre 6.1M max 6.6M bir depremin olabileceğine dair veriler mevcut ama daha süresi var diye düşünüyorum.” Şeklindeki tahminini kamuoyu ile paylaşmıştı.  
DÜZCE İÇİN DE TAHNMİNİ VARDI
Deprem tahmincisi Islakoğlu’nun beklediği bir diğer deprem için gösterdiği adres Düzce olmuştu.
Islakoğlu’nun, Düzce depremi arıdndan yaptığı paylaşımı ise şu oldu; “Beklediğim 5.3M karasal bir deprem  Çilimli DÜZCE 'de meydana geldi.
Tek bir tahmin olarak paylaştığım bu depremden daha büyüğünü ben şimdilik beklemiyorum. 4.4M artçısı da hemen arkasından geldi. Artçı depremlerle sönümlenecektir. Gelmiş geçmiş olsun.”
Cuma Deren