Marketlerin el yakan ürünlerine karşılık çareyi pazarda bulan vatandaşlar fiyatları da uygun buldu. Haftada üç gün kurulan Çanakkale Merkezdeki halk pazarlarına rağbet de her geçen gün artıyor.
Dolar kurunun  yüksek olması  ve her geçen gün artmasına karşı ülkede azalan üretim enflasyonun artmasına neden olurken ürünlere de her geçen gün zamlanıyor. Denetimlerin de göstermelik olarak yapıldığı Marketlerde, satıcılar keyfine göre fiyat koyuyor.  Marketlerde her geçen gün artan fiyatlara karşı vatandaş çare ararken, semt pazarlarının ucuz olması dolayısı ile  vatandaşlar halk pazarlarına yoğun ilgi gösteriyor. Marketlerin artan fiyatlarına karşılık Halk Pazarında yaşanan ucuzluk vatandaşın da yüzünü güldürüyor.
Özellikle kış sezonuna girdiğimiz şu günlerde zamlanması beklenen sebze ve meyvelerin fiyatlarını  merak eden vatandaşlar için fiyatları araştırdık.  Marketlerde yaşanan fiyat artışlarına nazaran Çanakkale'nin en büyük pazarlarından birisi olan Cuma pazarında sebze ve meyve fiyatlarında artış olmadığı gözlendi. Vatandaşların en çok tükettiği sebze olan Domates’in kilosu Markette 12 TL’ye kadar çıkarken  pazarda 5 TL.  Marketlerin en pahalı meyvesi olan ve kilosu 17 TL’ye kadar çıkan Muz ise Pazarda 9 TL’den satılıyor.
Cuma pazarında bazı sebze ve meyve fiyatları şu şekilde fiyatlandı ‘’Domates 5 TL Salatalık 6 TL, Limon kilosu 3 TL, Havuç 5 TL, Bayramiç Elması 5 TL Mandalina 5 TL, Muz 9 TL Portakal 7 TL, Kabak 5 TL, Taze Fasulye 10 TL, Sivri Biber 15 TL, Patlıcan 6 TL, Patates 5 TL Sarımsak 40 TL, Marol 3.5, Brokoli 10 TL Karnı bahar 7 TL, Ispanak 8 TL, Turp 6 TL, Taze Soğan 3 TL hurma 5 TL Kavun tanesi 4 TL Bayramiç Kestane 20 TL, Bursa Kestanesi 50 TL  Üzüm 9 TL’’ dedi.

Balık Fiyatlarında Da Büyük Değişiklik Gözlendi
Marketlerde ve Balık halinde satılan balıklar ile Pazarda satılan balıkların arasında da fiyat farklıları  gözlendi.  Cuma Pazarı girişinde kurulan balık pazarında da favori kilo fiyatı 15 TL olan Karadeniz Hamsisiydi.  Karadeniz başta olmak üzere bazı illerde kilosu  5 TL’ye kadar düşen hamsi Çanakkale Balık Halinde kilosu 30, Cuma Pazarında ise  15 TL’den satıldı.   Diğer balıklarda ise fiyatlar şöyle oldu Levrek 60 TL, Çupra 60 TL, Çinakop 40 TL, Palamut tane 35 TL, Çinekop kilosu 35 TL, İstavrit kilosu 20 TL, Sardalya 20 TL Kupa kilosu 15 TL. alıcısına ulaştı.
 
Cuma Deren