Kuzey Ege'nin incisi, Ayvacık ilçesine bağlı, gözde tatil mekanı Küçükkuyu beldesi'nde, alkışlatan bir çıkışa imza atıldı.
 
Kelimenin tam anlamıyla; "Küçükkuyu' da İmar Sorunu Ortadan Kalkıyor"
 
Bu gelişme, Çevre Tutkunlarının da beğenisini topladı. Her fırsatta, tarım arazileri başta doğanın katledilerek imara açılması ve buna bağlı da rant sağlanmasına eteş püsküren Çevreciler için güzel haberi, kamuoyu ile ilk olarak Ayvacık Gazetesi paylaştı.
 
Gazeteniz VİTAMİN' in de çatısı altında bulunduğu Boğaz Medya Grubuna bağıl, yazılı yayın organlarından 'Ayvacık Gazetesi' dün attığı manşeti ile dikkatleri bir anda Küçükkuyu' ya çekti.
 
Türkiye'de yaz turizmi denince ilk akla gelen cennet köşelerden biri olan, Tatilcilerin ilgi odağına dönüşen Küçükkuyu beldesi'nde, Belediye'nin Rant' a yol açtığı ileri sürülen imar uygulamalarına yönelik çok çarpıcı gelişme yaşandı.
 
----------------------------------------
 
KUZEY EGE' NİN İNCİSİNDEN, GÜZEL HABER
RANT' A YÖNELİK UYGULAMAYA SON
----------------------------------------   
 
Devlet masaya elini vurdu; 'Katına kat, Rantına rant' anlayışına son noktayı koydu.
Bu gelişme, Çevre Tutkunlarının da beğenisini topladı.
 
Her fırsatta, tarım arazileri başta doğanın katledilerek imara açılması ve buna bağlı da rant sağlanmasına ateş püsküren Çevreciler için güzel haberi, kamuoyu ile Ayvacık Gazetesi paylaştı.
 
Gazeteniz VİTAMİN' in de çatısı altında bulunduğu Boğaz Medya Grubuna bağıl, yazılı yayın organlarından 'Ayvacık Gazetesi' dün attığı manşeti ile dikkatleri bir anda Küçükkuyu' ya çekti.
 
Türkiye'de yaz turizmi denince ilk akla gelen cennet köşelerden biri olan, Tatilcilerin ilgi odağına dönüşen Küçükkuyu beldesi'nde, Belediye'nin Rant' a yol açtığı ileri sürülen imar uygulamalarına yönelik çok çarpıcı gelişme yaşandı.
 
Bu gelişmeyi, gazeteniz VİTAMİN' in de çatısı altında bulunduğu Boğaz Medya Gurubunun yayın organlarından Ayvacık Gazetesi' manşetine taşıdı.
 
Çevre tutkunlarını da sevince boğan gelişmeyi, kamuoyu ile ilk paylaşan Ayvacık Gazetesi'nin haberinde;
 
"-Ayvacık’ın Küçükkuyu beldesi son yıllarda belediyenin imar uygulamalarında ranta yol açtığı ve usulsüzlük yaptığı iddialarıyla gündeme gelmişti. Yargıya da taşınan uygulamalar sonrasında 2.5 yıldır herhangi bir inşaat ruhsatının verilmediği beldede imar sorunu son yapılan imar planı ile son buluyor." ifadeleri ile, rant'a dur diyen karardan söz etti.,
 
Haberde; "Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde, yeni imar planının 2017 yılında dijital ortama taşınırken rant yaratıldığı iddia edilmesi sonrasında konu yargıya taşınmıştı. Küçükkuyu Belediyesi’nin yaptığı iddia edilen parsel bazında büyük plan değişiklikleri beldede vatandaşların itirazları, AK Partili belediye meclis üyelerinin itirazları sonrasında Çanakkale İdare Mahkemesi’ne taşınmıştı. İtiraza konu usulsüzlükler ise yeşil alanların konut alanlarına çevrilmesi, sit alanlarının imara açılması, 14 metre olan yol genişliklerinin 7 metreye düşürülmesi, 2 kat imarı olan bölgelerdeki yapılaşmalara 4 kat izin verilmesi ve bazı belediye meclis üyelerinin arsalarına rantlar sağlandığı olarak belirtilmişti. 2017 yılındaki belediye meclis toplantısında yapılan hataların ortaya çıkması sonucunda da parsel bazında imar uygulaması sona erdirilmişti.
 
Fakat bu imar uygulamaların 2007-2008 dönemine geriye dönülmesinin mümkün olamaması sonucunda ise konu yargıya taşınıyor. Çanakkale İdare Mahkemesi de aldığı karar sonrasında bir önceki dönem imar uygulamasına geri dönülemeyeceği ve yeni bir imar planı hazırlanması gerektiği ifade ediliyor.2019 yılında ise İzmir İstinaf Mahkemesi yerel mahkemenin verdiği kararı onaylıyor.
 
Bu süre zarfından sonra ise Küçükkuyu Belediyesi hiçbir inşaat ruhsatı veremiyor. Bu konu hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı duruma el atıyor. Yeni bir imar planı hazırlanması planlanıyor. Bu konu da ihale ediliyor. İhale sürecinde hazırlanan yeni imar planı ise 1991 yılında hazırlanan planı sınırları baz alınarak bazı düzenlemelerle yeniden belirleniyor ve şu an itiraz sürecinde. İtiraz süreci tamamlanmasının ardından ise 2022 yılında beldede yaşanan imar sorunu da ortadan kalkacak." denilerek, sürece dair bilgiler özetlendi.
 
PEKİ YA İLK ADIM KİMDEN..?
 
'Ayvacık Gazetesi', Küçükkuyu Ak Parti Belde Başkanı İsa Kırık' ın çarpıcı açıklamalarından söz etti ve rant'a dur diyecek kararın alınmasında payı bulunan, atılan ilk adımından şu ifadeler ile söz etti.
 
"Küçükkuyu Ak Parti Belde Başkanı İsa Kırık, kararın belde de uzun zamandır devam eden imar sorununu kapsadığını belirtip basın açıklaması yaptı.
 
İşte o açıklama; “AK parti grubu olarak kurum görüşleri tam olarak alınmış, hakka hukuka uygun hazırlanmış, kişilere menfaat sağlayıcı uygulama olan parsel bazında imar değişikliklerinin işlenmeden, suçları ve yağmayı gizlemeyen imar planına her türlü katkıyı verdik” dedi. Kırık, bu süreçte beldemizde 2.5 yıldır süren imar sorununun ortadan kalkacağını ifade ederek, “Tarım bakanlığı görüşünde bölgemizin 28 şubat 1995 tarihinde çıkarılan 3573 sayılı zeytin kanununa tabi olduğu belirtilmiştir. Beldemizin mağduriyetinin giderilmesi için başta sayın grup başkan vekilimiz Bülent Turan bey ve parti teşkilatımızın gayretleri sonucu, Çevre Şehircilik ve Tarım Bakanlığı’mızın koordinesi neticesinde 1991 yılı imar planının uygulanmasına "uygun " görüşü alınmıştır. Zeytin kanunundan önce yapılan imar planının (1991) izinli ve kazanılmış hak olduğu,  28 şubat 1995 tarihinden sonra imara açılan bütün zeytinliklerin imar uygulamalarının %10 olarak uygulanacağı bildirilmiştir. Yapılacak olan imar planının beldemize hayırlı olmasını diler, belediye yönetimininde bundan sonra yanlış yollara tevessül etmemesini temenni ederiz”
SATIR SATIR, SÜREÇ...
“YAPILAN USULSÜZLÜKLER YARGIYA TAŞINDI”
 
Ayvacık Gaszetesi attığı manşet ile  dikkatleri bir anda Küçükkuyu'ya çekti. Gazetenin haberinde;
 
"-Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan hakkında açıklamalarda da bulunan Başkan Kırık, yapılan usulsüzlükler ve rant olaylarının yargıya taşındığını söyledi. Geçmiş dönem usulsüz uygulamalar neticesinde 2.5 yıldır imar sorunun yaşadıklarını söyleyen Kırık, “ 2017 Yılında belediye başkanlığınca bir sayısallaştırma adı altında kayırmacı,ranta dayalı,bir kısım kişilere menfaat sağlamaya dayalı bir imar düzenlemesi yapılmıştır. Yapılan bu imar düzenlemesi duyarlı vatandaşların itirazı ve yapılan uygunsuzlukların ortaya çıkması ile CHP meclis üyesinin teklifi ve belediye başkanı ve de CHP diğer meclis üyelerinin oyları ile iptal edilerek beldemiz imarsız konuma düşürülmüştür. 2019 Yılı Haziran ayında idare mahkemesinin kararı ile beldemizin imarsız duruma düştüğü belediye başkanlığınca 2017 yılı Ağustos ayından sonra yapılan imar işlemlerinin usulsüzlüğü kanunen tescillenmiştir.
2019 Yılı Nisan ayında Ak Parti grubu olarak belediye başkanlığına jeolojik etütlerin yapılarak beldemizin imar planının hakka hukuka ve çevreye duyarlı olarak yapılması çağrımız ukalaca yaklaşımlarla reddedilmiş ve inat uğruna 2020 yılı Nisan ayında jeolojik etütler ancak yapılmış beldemizin yaklaşık 8 ay zaman kaybetmesine sebebiyet verilmiştir.
Hakka ve hukuka dayanmayan sayın başkanın yargılanması süren, dosyaların rafa kalkması için yapılmak istenen imar düzenlemelerine katkı vermedik. Herkes nerede kirlendiyse orada temizlenmelidir devletin adlı mercileri görevinin başındadır.
AK parti grubu olarak kurum görüşleri tam olarak alınmış, hakka hukuka uygun hazırlanmış, kişilere menfaat sağlayıcı uygulama olan parsel bazında imar değişikliklerinin işlenmeden, suçları ve yağmayı gizlemeyen imar planına her türlü katkıyı verdik. Mücadelemiz sonucunda 4 ekim tarihinde Küçükkuyu Belediye meclisinde oylanarak kabul gören ve uygulamaya girecek olan imar planı çevre ve şehircilik bilincine değer katan, insan yaşam kalitesine katkı sunan ve beldemize uygun bir plan olacaktır. Önümüzdeki yıl başlangıcında inşallah beldemiz bu sıkıntıdan kurtarılacaktır. Bundan sonraki süreçte de beldemizde ranta ve kayırmacılığa dayalı bir imar faaliyeti yürütülmemesi için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. ” dedi.
“İMAR DIŞINDA YAPILAN İHALELERDE DE USULSÜZLÜKLER TESPİT EDİLDİ”
Küçükkuyu Ak Parti Belde Başkanı İsa Kırık, Küçükkuyu Belediyesi tarafından yapılan ihalelerde de usulsüzlüklerin tespit edildiğini ifade ederek, “İmar uygulamasında yapılan rant sağlanması ve hukuksuzlukların yanı sıra belediye tarafından düzenlenen tutarları 20 milyon lirayı bulan 4 ayrı ihale dosyasında da usulsüzlükler ve hukuksuzluklar tespit edildi. Belediyeye gelen müfettişlerce ihale dosyalarında ortaya çıkan bu usulsüzlükler hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Bu konular hakkında da soruşturma ve yargı süreci devam ediyor. Bu konular hakkında da sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.- "anlatımı yer buldu
Cuma Deren