Bigalı SMA hastası Ahmet Alp' in tedavisi için kolları sıvayan Çanakkale, 2 milyon 100 bin doları topladı.
Çanakkale kenetlendi. "Başarırız" dedi, Başardı, tarifsiz şekilde keyiflendi.  

BİRLİK OLDUK, BAŞARDIK
AHMET ALP, SAĞLIĞA UÇTU
Belediyeler, tüm STÜK' lar, iş dünyası ve Çanakkale insanı, eline cebine attı.
An geldi, okul harçlıkları katıldı bağış kervanına, an geldi hatırı sayılır bağışlar eklendi dev kampanyaya.
Minik bedeni sağlığına kavuşsun diye verilen uğraş, istenildiği gibi sonuç verdi.
Çanakkalelilerin Ahmet Alp bebek için seferberliği ile gerekli tedavi masrafı tamamlandı. Herkesin evladı haline dönüşen Ahmet Alp, Dubai'ye uçtu. Uçaktan gelen ilk poz ile herkes aynı bir duygu seline kapıldı.

--------------------------------------
O YAŞASIN DİYE KENETLENDİK,
DUBAİ' YE, İLACINA UĞURLADIK
-------------------------------------

Dile kolay, 14 ay yaşam savaşı veren bir bebek.. O sağlığına kavuşsun diye, bir olan birlikte mücadele veren Çanakkale. Ve, uzun soluklu bağış kampanyası ile, SMA tip 1 rahatsızlığı bulunan Ahmet Alp’ in tedavisi için gereken hedef miktar toplandı. Günler önce, bağış kampanyasında sona gelinmiş, gerekli 2 milyon 100 bin dolar toplanmıştı. 
SMA hastası Bigalı evladımız Ahmet Alp bebek, ilacına kavuşmak üzere çıktığı hava yolu yolculuğu ile Dubai’ ye uçta.
Uzaktan g elen ilk kare ise, gören herkesin ayrı bir duygu seline kapılmasına yol açtı.
SMA hastası Ahmet Alp bebeğin 14 ay süren kampanyası, adeta kenetlenen Çanakkalelilerin başarısı ile sonlandı.
Biga Ticaret Odası’ nın öncülüğünde başlayıp, dalga dalga yayılan bağış kampanyasının geçen her günü yeni bir destekçisi oldu. Parti gözetimsizin siyasetçiler de elini taşın altına koydu. Çanakkale Belediyeleri, Tüm Çanakkale STK’ları, kısacası 7’den, 70’e Çanakkaleliler başlayan seferberliğe iştirak etti.
Biga TSO Başkanı Şadan Doğan’ ın, yönetim kurnulu ile startını verdiği kampanyada, 2 milyon 161 bin 354 dolar toplandı.
Ahmet Alp’in tedavi için Dubai’ye gitme hazırlıkları, gerekli tedavi ücretinin teminin hemen ardından büyük bir heyecan içinde başlamıştı.
Biga TSO Meclis Salonu’nda yapılan canlı yayında, kampanyada mutlu sona ulaşıldığı kamuoyuna duyurulmuş, Çanakkaleliler büyük bir sevinç yaşamıştı.
Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile, Biga OSB Başkanlığı görevcini yürüten iş adamı  Şadan Doğan, Ahmet Alp bebeğin babası Recep Güven ve annesi Bahar Güven’in, kampanyanın başarılı ile sonuçlandığı bilgisini bizzat vermişti.

İLACINA UÇTU..
Ahmet Alp bebek, Dubai’de uygulanacak tedavi ile sağlığına kavuşmak için önceki gün yola çıktı.. Hava yolu yolculuğu ile, sağlığına uçan Ahmet Alp için, Çanakkalelilerin bu kez dua zinciri oluşturdukları gözlendi.
Ahmet Alp’ in, ilacına uçtuğu haberini işiten, 7’ den 70’e Çanakkalelilerin, “Bir an önce sağlığına kavuşsun, ilacı Ahmet Alp’e şifa olsun” duasını saatlerdir aralıksız şekilde eder oldu.

Cuma Deren