İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ kampanyası kapsamında Çanakkale’de düzenlenen trafik uygulamalarında sürücüler bilgilendirildi. Vali İlhami Aktaş, İlçelerde ise Kaymakamların katıldığı Uygulama kapsamında  sürücüleri bilgilendirdi.

Daha önce de trafik kurallarına dikkat çekmek amacı ile Yayaya yol ver, Öncelik Hayatın, Kırmızı Çizgi gibi bir çok kampanya hayata geçirildi. Bu kampanyalar sayesinde trafik kurallarına uyan sürücülerin yaptığı kazalar azalırken Can kayıpları da büyük oranda önlenmişti. Bu kez de Emniyet Kemeri kullanımına dikkat çekmek amacı ile ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ uygulamasını başlatın İç İşleri Bakanlığı 81 İlde eş zamanlı olarak trafik denetimleri gerçekleştirildi.  İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu önderliğinde başlatılan uygulama kapsamında Ezine İlçesinde  Vali İlhami Aktaş’ın da katılımı ile trafik denetimleri gerçekleştirilerek  sürücülere uygulama hakkında bilgiler verildi.
Vali İlhami Aktaş, İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan "Bi Hareketine Bakar Hayat" kampanyası kapsamında Ezine İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde sürücülere emniyet kemeri takmanın önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Emniyet kemerinin ağır yaralanma riskini %60 oranında, ölüm riskini %45 oranında azalttığının önemine dikkat çekilen uygulamaya Vali İlhami Aktaş, Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş ve emniyet personelleri katıldı.  Ülkede trafik kazalarının sürücülerin bilinçlenmesiyle daha da azalacağına dikkat çeken Vali İlhami Aktaş, yapılan uygulama hakkında bilgiler vererek  “Tüm vatandaşlarımız bizler için değerlidir. İnsanların sevdiklerine sağ salim kavuşması hepimizin temennisidir. Bu nedenle sürücülerin kendi hayatlarını ve sevdiklerini koruması için emniyet kemeri takmalarını rica ediyoruz” dedi.

İlçelerde Kaymakamlar Denetime Çıktı
İçişleri Bakanlığı'nın ‘Bir Hareketine Bakar Hayat’ kampanyası kapsamında   81 ilde eş zamanlı yapılan ‘Emniyet Kemeri Uygulaması’ projesi kapsamında polis ve jandarma ekiplerince emniyet kemeri uygulaması gerçekleştirildi. Vali İlhami Aktaş’ın da Ezine’de katıldığı uyglamalar Çanakkale’de de tüm ilçelerde Kaymakamların katılımı ile gerçekleştirildi. Uygulama noktalarında Polis ve Jandarma ekiplerinin yaptığı Kontrolleri denetleyen İlçe Kaymakamları,  sürücüleri emniyet kemerleri konusunda hem uyardı hem de bilgilendirdi.
 
Cuma Deren