Çanakkale Savaşı kahramanlarından biri olan Ezineli Yahya Çavuş’un hayatının yer aldığı ‘Ezineli Yhya Çavuş Belgeseli’ gösterime girmeye hazırlanıyor.

Senarist Ömer Erbil’in kaleme aldığı, Yapımcılığını Nihal Ağırbaş, Yönetmenliğini   M. Erkan Bülbül’ün yaptığı, Ünlü Oyuncu Görkem Sevindik’in ise Yahya Çavuşu Canlandırdığı ‘Ezineli Yahya Çavuş Belgeseli’ gösterime girmeye hazırlanıyor.  Çanakkale Savaşlarının kahramanı Ezine Çavuş’un destanlaşan hikayesinin yer aldığı Filmin çekimleri yaz aylarında gerçekleştirilmişti.

1. Dünya Savaşı kapıya dayanıp, seferberlik ilan edildiğinde, her Türk eri gibi  Yahya Çavuş da cepheye gönüllü olarak gider.   O yıllarda seferberlikle memleketine en yakın birliklere alınanlar, en yakın cephelere sevk edildiğinden Yahya Çavuş da Memleketi Ezine İlçesine en yakın olan Çanakkale Cephesine sevk edildi. Düşmanın Ertuğrul Koyuna çıkartma yapması sonucu girdiği mücadelede şehit olan Ezineli Yahya Çavuş’un hatırasını yeniden yaşatmak, Çanakkale Kahramanını Tüm ülkeye tanıtmak amacı ile Nihal Ağırbaş Yapımcılığında, M. Erkan Bülbül yönetmenliğinde yaz ayında kameraların karşısına geçen Ünlü Oyuncu Görkem Sevindik, Yahya Çavuşu büyük bir gururla canlandırmıştı.  Çekimlerin tamamlanmasının ardından Belgeselin gösterim aşamaları da bir bir tamamlanıyor. Çanakkaleli bir kahramanın hikayesinin yer aldığı belgesel gösterime girmeye hazırlanıyor.
 
Cuma Deren