Şehit yakınına sinkaflı sözler kullanan İYİ Partili vekile ateş püsküren isim, 253 bin Şehidin kefensiz yattığı toprakların Milletvekili oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Av. Bülent Turan, şehit yakınına küfrettiği görüntüler ile gündeme oturan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan hakkında, Partisinin an itibari ile  disiplin soruşturması başlatmamış olmasının manidar olduğunu savundu.

Kamuoyunda öfke seli oluşturan o görüntüleri; 'REZALET' diye tanmlmayan Şehitler diyarı Çanakkale'nin Milletvekili Av.  Turan, yaşanılanlar üzerine İYİ Parti'de gözlenen sessizliğe ayrı tepki gösterdi. Şöyle seslendi;
"Türkkan’ın küfründen daha vahim, daha utanılacak, daha ayıp bir tavırdır.
Bu rezaleti sahiplenen partiyi millet de tarih de unutmaz.
Aklınızı başınıza alın...!”  
ÇANAKKALELİ' NİN ÇAĞRISI, GENEL BAŞKANLARA;
Çanakkaleliler, Şehit bilmez, Vatan tanımazları partilerinde barındıran bazı Genel başkanlara seslendi.
Şiirsel ifadeler ile dile gelenler, tüyleri diken diken etti.
Şehitler coğrafyasının yaşayanları; "Seçilen vekilleri, TBMM' de yemin ettirmeden önce, bu kutsal şehre bir getirin.Buram buram Şüheda kokan havayı bir koklasınlar.
Şehit yakınına küfretmek, Şehit kıymeti de bilmemektir. Kıymet bilmezler tekrar çıkmasın diye ortaya, Vekillerinizi hele bir Çanakkale' ye getirin.. "
---------------------------------
İP' Lİ VEKİLİN ŞEHİT YAKININA KÜFRÜNE,
ŞEHİTLER DİYARINDAN SERT TEPKİ
---------------------------------
İYİ Parti Grup başkanvekili Türkkan' ın, şehit yakınına ettiği küfre tepkiler çığ gbi büyüyor. Önceki gün, yaşanılanlar  üzerine çok sert sözler ile sesini yükselten bir isim de, Şehitler coğrafyası Çanakkale' nin AK Partili Milletvekili Av. Bülent Turan oldu.
TURAN'DAN ÇAĞRI;
"Alkını başınıza alın.."
Yaşanan durumu ‘rezalet’ olarak yorumlayan AK Parti Grup Başkanvekili ve Şehitler diyarı Çanakale'nin Milletvekili Av. Bülent Turan, Türkiye'yi ayağa kaldıran yaşanılanlar üzerine,  İYİ Parti'nin sergilediği derin sezsizliğin hayli manidar olduğunu savundu.
Şehitler coğrafyasının vekili Turan, sözü şuna getirdi; “Türkiye o manidar sezsizliğe tanık oldu. Herkesin dilinde o ifade; 'Bu saate kadar Meral Akşener’in, İYİ Parti’nin hala disiplin mekanizmasını başlatmamış olması..?' "
Parisinin gurup başkanvekili de olan Şehitler diyarı Çanakkale Milletvcekili Av. Turan;
"İYİ Partinin yaşanılanlar üzerine sergilediği derin sezsizliği; Lütfü Türkkan’ın küfründen daha vahim, daha utanılacak, daha ayıp bir tavırdır.
Bu rezaleti sahiplenen partiyi millet de tarih de unutmaz. Aklınızı başınıza alın” ifadelerini kullandı.
ŞEHİTLER DİYARININ YAŞAYANLARINDA BÜYÜK ÖFKE...
İYİ Partili Türkkan' ın, Türkiye gündeminin en tartışılan konusuna dönüşen, Şehit yakınını hedef alan sinkaflı sözlerine  en çarpıcı ifadeler ile tepkiler, Şehitler coğrafyası Çanakkale' den geldi.
Çanakkaleliler, Şehit bilmez, Vatan tanımazları partilerinde barındıran bazı Genel başkanlara seslendi.
Şiirsel ifadeler ile dile gelenler, tüyleri diken diken etti.
Şehitler coğrafyasının yaşayanları; "Seçilen vekilleri, TBMM' de yemin ettirmeden önce, bu kutsal şehre bir getirin. Burab buram Şüheda kokan havayı bir koklasnılar.
Şehit yakınına küfretmek, Şehit kıymeti de bilmemektir. Kıymet bilmezler tekrar çıkmasın diye ortaya, Vekillerinizi hele bir Çanakkale' ye getirin..
Her karış toprağı şüheda kanı ile sulanmış Gelibolu yarımadasında, havayı bir koklasınlar.
Yüz binlerce Mehmetçiğin kanı ile sulanan bu topraklarda, kahraman Ecdadın tüyleri diken diken eden izleri halen gün gibi ortada.. Bu kutsallığı da bir görsünler..
Bir fatiha okusunlar Şehitlerin mezarları başında. Her biri kefensiz yatıyor Şehidin, Çanakkale toprağında.
Ecdadın kefensiz yattığı toprakları ziyaret edenin, havasını koklayanın diline bir destur, kalbine vatan sevgisi, ruhuna da herkes bilsin ki kutsallık gelir.."
Erdem Sürek