Son yıllarda sporcuların gösterdiği başarıdan dolayı Çanakkale’nin spor alanındaki başarıları genişlerken, bir başarı da Akkaya kardeşlerden geldi.  5-7 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen 11. Dünya Shotokan Şampiyonasından Çanakkaleli milli sporcular Beyza Akkaya ve Alişan Akkaya kendi branşlarında dünya şampiyonu olarak büyük başarılara imza attılar.

Dünya Shotokan Federasyonunca organize edilen 11. Dünya Shotokan Şampiyonası 5-7 Kasım 2021 tarihlerinde WOW Hotel Convention Center'da yapıldı. Ülkemizi temsilen katılan Çanakkaleli Akkaya kardeşler dünya şampiyonu oldu.  Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından  Beyza Akkaya, İstanbul'da yapılan ve 30 ülkeden 1914 sporcunun mücadele ettiği WSF Dünya Shotokan Karate Şampiyonası'nda 12-13 yaş 43 Kg Kumite dalında tüm rakiplerini yenerek WSF Dünya Şampiyonu oldu. Rakiplerini tek tek yenen Beyza, 43 kiloda Altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu.
Dünya şampiyonasında  derece alan bir başka isim ise   Alişan Akkaya oldu.  Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Alişan Akkaya WSF Dünya Shotokan Karate Şampiyonasında tüm rakiplerini yenerek Dünya Şampiyonu olarak  Altın Madalyayı boynuna geçirdi. Çanakkale’yi başarı ile temsil eden Akkaya Kardeşler’e tebrik yağdı.
 
İsmail Şen