Havaların soğuması ile beraber Balık tezgahlarında bolluk azaldı. Bolluğun azalması ile beraber  fiyatlar da yükselişe geçti. Hafta sonuna uygun fiyatlarla giren Balık çeşitlerinde Hafta sonu yaşanan soğuk hava ve fırtına nedeni ile fiyatlar hafta başında yükselişe geçti.

Meteoroloji geçtiğimiz haftanın sonralarında yaptığı bilgilendirmede hafta sonu havaların soğumasını ve fırtınaların yaşanabileceğini açıklamıştı. Hafta sonu yaşanan fırtına nedeni ile  denizlerde durgunluk yaşandı.  Teknelerini marinaya çeken balıkçılar fırtına nedeni ile denizlere açılmayınca Balık çeşitleri azaldı, fiyatlar da yükseldi.  Havaların soğuması ile azalan çeşitlilik fiyatlara da yansıdı. Müsilaj’dan kurtulduğumuz bu av sezonundan umutlu olan Balıkçılar zaman zaman  fırtına engeline takılıyor. Fırtına nedeni ile balıkların fiyatları da yükselişe geçti.

Lüferin Fiyatı Yeniden 120 TL oldu
 Bu sezon en çok avlanan balıklardan biri olan Lüfer, geçtiğimiz hafta yaşanan bolca avlanmadan dolayı kilosu 90 TL’ye kadar düşmüştü.  Yaşanan fırtına engeli dolayısı ile avlanması da zorlaşan Lüferin Kilosu yeniden 120 TL’ye çıktı.  Lüfer Fiyatı tavan yaparken, Çupra 100, Bako Mezgit 75, Karadeniz Mezgit 30, Çinekop 50, Karadeniz Hamsi 35 ve Karides ise 60 TL’den alıcı buldu.

Şerife Erdem