Sıcak bir yazı geride bıraktığımız, Eylül ayında beklenen yağmurların ekim ayına kayması ile geçtiğimiz günlerde meteorolojiden şiddetli yağış uyarısı gelmişti. Beklenen yağış dün gerçekleşti. Belli aralıklarla şiddetini arttıran yağmur, sel ve taşkınlara neden olmazken, dışarıda kalanlar ıslanmaktan kurtulmadı

Geçtiğimiz gün Meteoroloji’den gelen uyarıya göre, Salı günü Çanakkale’de  gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği belirtilmişti. Çanakkale’nin güneyinde Ezine, Ayvacık, Bayramiç, Yenice, Çan gibi ilçelerde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli 30- 60 kg  olması bekleniyordu. Meteorolojinin uyarısının ardından devreye giren yetkililer de vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, hortum oluşma riski ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini  belirtildi.  Hafta başında beklenen bu yağış dün sabah saatlerinde etkisini göstermeye başladı. Yaşanan yağışlarla kent yağmura teslim olurken taşkın ve sel baskınlarının yaşanmaması  sevindirdi.  Özellikle sabah mesaiye yetişmeye çalışan vatandaşlar ıslanmaktan kurtulmazken, Eylül ayında beklenen yağışların bir türlü gelmemesi kuraklık riskine karşı Ekim ayında gerçekleşen yağışlar sevindirdi.

Belediye Ekipleri Su Baskınlarına Karşı Teyakkuzdaydı
Çanakkale Belediyesi ekipleri, kent yaşamının yoğun yağıştan etkilenmemesi amacı ile yağmursuyu ızgaraları ve kanallarında temizlik çalışması gerçekleştirdi. Belediye ekiplerince kent genelinde yağmur suyu ızgaraları ve kanallarında temizleme çalışması yürütüldü. Çalışmalar kapsamında ekipler, yağış öncesi ve yağış sırasında olası su baskınlarını önlemek amacı ile yağmursuyu ızgaraları ve hatlarında tıkanmaya neden olabilecek gelişi güzel atılan atıkları temizledi.
 
Cuma Deren