Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen her yıl geleneksel olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası bu yıl 10-16 Ekim tarihleri arasında çeşitli sportif etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda Çanakkale’de Geçtiğimiz haftada Yelken, Tenis ve Okçuluk Etkinlikleri gerçekleştirildi.

Düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, İl Spor Merkezine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması, spor kültürünün oluşmasına sebebiyet vermesi, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumları sponsorluk yapmaya teşvik etmek amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü  talimatları doğrultusunda her yıl gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası bu yıl da Çanakkale’de 10-16 Ekim tarihleri arasında çeşitli sportif etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda  Yelken, Tenis ve Okçuluk etkinlikleri gerçekleştirildi.

Yapılan etkinlikler kapsamında Tenis İl Temsilciliği tarafından  düzenlenen tenis etkinliği kapsamında sporcular 18 mart tenis kortlarında kapıştı. Hafta etkinlikleri kapsamında düzenlenen tenis yarışmasına ilgi yoğun olurken, yapılan yarışmalar sonrasında dereceye giren sporculara madalya takdim edildi. Öte yandan  Boğazda yelken yarışları düzenlendi.  Yarışmaya katılan  rüzgarın çocukları, kıyasıya yarıştığı  yarışmasa  dereceye girmeye çalıştı. Yapılan yarışma sonrasında  dereceye giren sporculara madalya verildi. Hafta kapsamında düzenlenen bir başka etkinlik ise okçuluk oldu. Okçuluk okullarında düzenlenen etkinlikte  sporcular okları ile balon patlattı.

Şerife Erdem