Farklı illerde bir araya gelerek Belediyelerin sorunlarının çözümüne yönelik istişarelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partili İl Belediye Başkanları, bu kez Bilecikte toplandı. Toplantının ardından Bilecik CHP İl Başkanlığını da ziyaret eden Başkanlar partililerle bir araya gelme fırsatı oldu. Burada bir konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da örgüte önemli mesajlar verdi. Gerek yapılan araştırmalar, gerekse  sokaktaki vatandaşların anlatımlarından İktidar olmayı hissettiklerini belirtti. Gökhan “.  Halk bizden iktidar bekliyor ve biz bunu hissediyoruz. Artık eskisi gibi değil hissettiğimizi araştırmalar ortaya koyuyor, sokaktaki vatandaş bunu ortaya koyuyor. Bu noktada iktidarı kaçırmamamız lazım yoksa Bunun faturasını ödeyemeyiz, bunun  hesabını halka veremeyiz” dedi.
Her iki ayda bir  Farklı İllerde toplanarak  Belediyelerin sorunlarına ortak çözüm arayan Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarının bu ayki durağı Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik oldu.  Bilecik’te bir araya gelen CHP’li Belediye Başkanları  toplantının ardından gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında Bilecik Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığını da ziyaret ettiler. Ziyarette Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin önderliğinde,  Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir , Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekincioğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan başta olmak üzere toplantı için gelen 9 İl Belediye başkanı ziyarette yer aldı.
Bilecik CHP Milletvekili  Yaşar Tözün Bilecik CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar ve Bilecik Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu Belediye Başkalarını İl Binası girişinde karşıladı.  Ziyarette bir konuşma yapan ve  Belediye Başkanlarını Bilecik’te ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten  Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanı  Mehmet Metin Yaşar “İlimiz hem coğrafi olarak hem de nüfus yoğunluğu olarak  Ülkemizin en küçük illerinden bir tanesi.  Ama bire siyasi partinin Genel Başkanı  kendi partisini tanıtırken   biz büyük bir partiyiz demişti.  Biz de bu anektottan yola çıkarak, evet  biz küçük bir iliz ama  güçlü bir iliz.  Gücümüzü de Kuruluşun ve kurtuluşun kenti olmaktan  alıyoruz.  Bu vesile ile kuruluşun ve kurtuluşun kenti Bilecik’imize  Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığını ziyaret etmenizden dolayı mutluluk duyuyoruz.  Bilecik’imizin toprağı seramiktir, taşı mermerdir,  yaprağı ise ipektir ve kısaca ekonomik değerleri bunlardır” dedi.

Her Dönem Milletvekili Çıkarıyoruz
Bilecik Milletvekili Yaşar Tözün ise ziyarette söz alarak, Bilecik’teki  Cumhuriyet Halk Partisinin siyasi  başarıları hakkında bilgiler vererek “Milletvekili seçildiğimizden bu güne kadar, Belediye Başkanları ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmalarla Bilecik’in hak ettiği noktaya gelmesi için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.  Geçtiğimiz Hafta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağırladık.  Kendileri de bu çalışmalarla Bilecik’i ak ettiği yâre taşıyacağımıza inandığını ifade etti.  Bilecik ağırlığı çok olan bir kent.  Osmanlı Devletinin kurulduğu ve bir devletin mahsus tarihi içeren, kuruluşun ve kurtuluşun kenti  olmaktan gurur duyuyoruz.  Her iki onuru yaşayan bir kent ve inşallah önümüzdeki seçimle de   bu ateşle de kurtarıcı bir kentin  alevinde ışığı da yakmış  olduk diyebilirim.  Bilecik şu an itibari ile  230 bin nüfusa sahip. Yerelde bizim Bilecik’teki toplam nüfusun beşte üçünü  Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler olarak bizler yönetiyoruz.  Toplam nüfusu 185 bini Bilecik Merkezde  yaşıyor. Aynı zamanda  yereldeki bu başarımızın, geçmişten bu güne kadar taçlandırarak gelen  bir iliz. Yani 2002 yılından beri  her dönem Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili çıkarmıştır.   Başarılarla tarihler yazılmıştır ve bu başarıları de  hep üst seviyesine sürdüren  bir ildir.  Bir çok misafirimiz geldiğinde  ve bizleri ziyaret ettiğinde  Bu birlik ve beraberlik Türkiye’de olsa  biz tek başına iktidar olacağız diye  bahsediyorlar.  Dolayısı ile böyle bir kente Cumhuriyet Halk Partinin evinde, ocağında sizi ağırlamak  bizi çok mutlu etti” dedi.

Bilecik Sanayi Kenti
Bilecik’teki sanayi  çalışmaları hakkında  da bilgiler veren Bilecik Milletvekili Yaşar Tözün  “Bilecik aynı zamanda bir sanayi kentidir,  Bilecik’imizde küçüklü, büyüklü  toplam 8 tane Organize Sanayi Bölgemiz vardır. Toplam 478 tane  küçük ve büyük ölçekli sanayi  tesisine sahip şirketlerimiz vardır. Türkiye’de ilk 100 ihracat yapan  10 sanayi kolu Bilecik’te yer alıyor.  Çok sayıda seramik,  çok sayıda maden ocaklarımız vardır.  Böylesine bir kentte siyaset yapmak  onur verici.  Ama yerelde iktidar olarak yapmak daha önemli.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak  yerelde iktidarız genelde de iktidar olacağız” dedi.

Vefa Başkanımızın Arkasındayız
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanlarının Bilecik Toplantısında sözcü olarak yer alan Çanakkale  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ziyaretinde bir konuşma yaptı. Konuşmasında  , toplantı öncesinde Genel Merkeze yapılan ziyareti ve Genel Başkanla yapılan değerlendirmeye değinerek  “Cumhuriyet Halk Partisi  Belediye Başkanları  olarak  Bilecik’te olmaktan çok mutluyuz.  Cumhuriyet Halk Partisi  Belediye Başkanları   olarak her iki ayda bir  bir ilde toplanıyoruz.  Daha önceki toplantılarımız yaptık.   Vefa   Başkanımızla ilgili biliyorsunuz ve süreci takip ediyorsunuz.  Haksız yere hukuk biraz bir yerde  çiğnenerek yada görmezden gelinerek hala daha  görevden alındı, hala yargı süreçleri onun üzerine gidiyor olmasına rağmen, henüz daha görevi iade edilmedi.  Biz de Belediye Başkanlarımızla  Genel Merkezimize gittik   ve sayın Genel Başkanımıza durumu arz ettik.  Biliyor zaten. Ama Biz Belediye Başkanları olarak  Vefa başkanımızın arkasında olduğumuzu ve bir an önce  göreve geri dönemsi için tebrik ettik. Bu konuda partimizin biraz daha öne çıkmasını istirham ettik.  Genel Başkanımızın da süreci takip ettiğini biliyoruz. Çanakkale  Milletvekilimiz sayın Muharrem Erkek de orada ve  Partimizin Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız onu da gördük. Son raporlar da sonuçlanmış. Artık muhtemelen  yılbaşından önce sefa başkanımızla bir araya gelmek için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ettiler biz de bundan büyük mutluluk duyduk” dedi.

Mülteci Sorun Çözümleri İçin Bir Araya Geldik
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanları Bilecik Toplantısında sözcü olarak yer alan Çanakkale  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ziyaretinde bir konuşma yaparak, Belediye Başkanları olarak yapılan toplantının içeriğine değinerek “ Yalova toplantımızdan sonra  Bilecik’e geldik  burada da  bir sunum aldık. Şehirlerimizdeki göçmenlerle ilgili, daha doğrusu ilgili.  Dikkatli olmamız lazım çünkü artık şehirlerimizde sığınmacılar yok, göçmenler var, mülteciler var. Onlar da biliyorsunuz sorun yaratıyor. Özellikle bazı şehirlerimizde bu ciddi bir sorun. Dolayısı ile toplantılarımızda hep bir konu oldu, bilgileniyoruz, birbirimizle iletişim kuruyoruz. Yaptıklarımızı paylaşıyoruz ve aynı zamanda bilimsel olarak  bilgi alıyoruz ve bunları değerlendiriyoruz. Biz de bu toplantımızda bu değerlendirmeyi yaptık ve öğrendiklerimizle beraber  bu konuda çabalarımızı sürdüreceğiz. Hatta bu konuyu Belediyeler birliğine de taşıyacağız.  Bu artık gerçekten bir sorun çünkü,  artık Türkiye’de 8 milyon  var nüfusun yüzde 10’u sığınmacı.  Ama bize o mültecilerden dolayı, Belediyelerimize, şehirlerimize, ilave kaynak tahsiste bulunuyoruz. Bazı şehirler var çok kalabalık. Bizde  az olabilir ama onlar adına da kaynak gelmiş  biz de onlara aynı hizmeti veriyoruz. Yani  vatandaşımızdan ayırmıyoruz. Onların da bir günahı yok. Sonuç itibari ile  devletlerin itiş kakışı arasında  yerinden yurdundan olmuş  insanlar. Adam suçlu olsa bile  çocuklar var, bebekler var, Türkiye’de doğanlar var.  Dolayısı ile bizim Cumhuriyet Halk Partili Belediyeleri olarak  bunları kentimizde  çözüme kavuşturmak için neler yapılabilir diye konuştuk” dedi.

Halk Bizden İktidar Bekliyor
CHP İl Başkanlığı Ziyaretinde Partinin İttifak ortakları ile birlikte her geçen gün oy potansiyelini yukarıya taşıdığını ve yapılan araştırmalar, sokağın verdiği tepkiler karşısında iktidar olmayı hissettiklerini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Dün Genel Başkanımıza gittiğimizde de  ondan öncesinde de  Cumhuriyet Halk Partisi İttifak dostları ile beraber iktidara doğru yürüyor.  Bunun bilinci içerisinde hareket etmek zorundayız.  Bizler yani Belediye Başkanları, Örgüt Başkanları, örgüt üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri yani hepimiz, artık iktidara kadar  tamamen bu noktada  Cumhuriyet Halk Partisinin Başarısı için odaklanmalıyız ve çok çalışmalıyız. Örgüt içi patırtılar, çatırtılara örgüt olarak bir dur dememiz lazım.  Bilecik’te bu çok güzel yapılıyor bir sıkıntı yok. Ama sıkıntı olan yerler olabilir.  Bu noktada iktidarı kaçırmamamız lazım yoksa Bunun faturasını ödeyemeyiz, bunun  hesabını halka veremeyiz.  Halk bizden iktidar bekliyor ve biz bunu hissediyoruz. Artık eskisi gibi değil hissettiğimizi araştırmalar ortaya koyuyor, sokaktaki vatandaş bunu ortaya koyuyor. Dolayısı ile kısa zamanda, en geç iki yıl içerisinde iktidar olmak için seçimler olacaktır bizim de bu seçimi kazanmamız lazım. Sadece Bilecikliler değil, topyekün hep beraber birbirimize güç vererek iktidar olacağız.  Partimiz hazır, Genel Merkezimiz hazır, Genel Başkanımız en hazır olan isim.  Şu ana kadar son derece dikkatli ve akıllı gitmekteyiz, onun için süreçte eleştiri yapmak yerine, öneri yapılabilir ama eleştiri yapmak yerine güç vermek zorundayız” dedi.  
 
Cuma Deren