Son yıllarda Çanakkale’de artan motorlar, yaya geçidi, kaldırım, trafiğe kapalı cadde demeden kuralları hiçe sayarak  sokaklarda adeta cirit atıyor. Özellikle kalabalık olan çarşı caddesinde dolanan motorlar tehlike saçıyor.

Vatandaşların yaya olarak  kullandığı sokaklar, kaldırımlar son dönemde  motor kullanıcıların istilası altında. Trafiğin özellikle şehir içinde tıkandığı yerler, ya da kestirmeden gitmek isteyen motorlar, yayaların arasından geçiyor.  Özellikle Çarşı merkezinin kalabalığına dalan motorlar kullanıcıları tehlike saçıyor.   Bu yasağa uymayan motorcu sayısı bir hayli fazlayken, özellikle kuyumcular çarşısı, Yalı Cami çevresi, Sarıçay üzerindeki yaya köprüleri, Yeni Kordon bu durumdan en fazla etkilenen bölgeler oldu. Motosiklet kornası duymadan yürünemeyen bu bölgelerde denetimlerin çok az olması insanları bu bölgelerde yürürken rahatsız ediyor ve canlarını tehlikeye atıyor.  

Motosiklet kullanıcıları sadece yaya trafiğine kapalı bölgelerde değil, yaya geçitlerinde de insan hayatını riske atıyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde vatandaşlar karşıdan karşıya geçmek için yaya geçidi kullanırken, motosiklet kullanıcılarına da ayak uydurmak zorunda kalıyor. Denetimlerin etkisiz ve az olması bu durumun devam etmesine sebep oluyor.
 
İsmail Şen