64 yaşında yaşamını yitiren ağabeyi İsmail Nazif Şahin’ in acısını yüreğine gömen Ayvacık’ ın babacan başkanı Şahin, şifa arayanlara moral verip olası sorunlarına da çare olmak amacı ile periyodik hastane ziyaretlerini sürdürmesi ile ilçede günün konusu oldu.
 
Ayvacık Belediye Başkanı M. Ünal Şahin, “Her doğan o son ile bir gün elbet karşılaşacak. Ne var ki, toplumda bizden en azından moral bekleyen insanlarımız da var. Onlar için dimdik ayakta durmak gerek” diyerek dikkat çeken diğer bir mesaja imza attı.

Babacan Başkan’a da,
Bu Yakıştı…!
 
Ağabeyini Kara Toprağa Verdi,
Moral Olmak İçin Şifa Beklenilen Hasta Odalarına Koştu…
 
Hafta sonunda, doğuştan Down sendromlu ağabeyini kaybetmenin acısı, Babacan kişiliği ile tanınan Ayvacık’ ın belediye Başkanı Şahin’ i hayata karşı daha da bağlayıcı olmaktan yıldırmadı.
 
Sahneye çıkıp hayranlarını coşturmaya, yaşadıkları acıları engel bilmeyen sanatçılar gibi, benzer bir hareket AK partili Belediye Başkanı M. Ünal Şahin’ den geldi.
 
İlçenin babacan kişiliği ile tanınan Belediye başkanı Şahin, hafta sonu doğuştan Down sendromlu ağabeyini kara toprağa emanet etmişti.
 
64 yaşında yaşamını yitiren Başkan Şahin’ in ağabeyi İsmail Nazif Şahin, geçtiğimiz Pazar günü Ayvacık Pazaryeri camiinde kılınan öğle namazının ardından gerçekleşen cenaze töreni sonrasında göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlanmıştı.
 
YAPITĞI KONUŞMA, KALPLERE DÖŞENEN BİR SEVGİ TOHUMU GİBİYDİ
Başkan Şahin ‘vefat eden ağabeyinin dünyaya Down sendromlu olarak geldiğini anlatıp, gözleri buğulu halde, ağabeyiyle beraber yaşadıkları yıllara ilişkin duygulandıran bir konuşma yapmıştı.

Başkan Şahin; “Çocukluk yıllarında bu hastalığın tam olarak ne olduğunu ne annem babam, ne de diğer aile bireyleri bilmiyordu.
 
O yıllarda Vatandaşlarımızın da engelli hastalara karşı bakış açıları hayli farklıydı. Biz ailecek ağabeyimize karşı evde hep sevgi ve şefkat içerisinde yaklaştık. Annem ona yaşamında bir çocuk gibi baktı.
 
Sevgili ağabeyim dünyaya Allah’ın bir emaneti olarak geldi, yine Allah’ın emaneti olarak bu dünyadan ayrıldı” derken, adeta Yaşamın her şeye rağmen devam edeceğinin mesajını taziyeleri kabul ettiği kabristanlıkta vermişti.
 
HAYAT DEVAM EDİYOR. YAŞAYAN CAN’LARIN BİZLERE İHTİYACI VAR…
Başkan Şahin haftaya da bu konuşmasının hakkını vererek başlamasıyla dikkat çekti.
 
İlçede şifa bekleyen Ayvacık halkını sık sık ziyaret ederek, Hastane gezilerini adeta rutine bağlayan belediye Başkanı Şahin, bağrına taş bastığı hafta sonunu geride bırakıp, yeni haftaya, can taşıyan ve moral arayan hemşehrilerinin yanında başladı.
 
Arsası Ayvacık Belediyesi tarafından tahsis edilen 4 bin metre kare üzerine kurulan otuz yataklı Ayvacık Devlet Hastanesi, resmi açılışı henüz olmasa da önceki gün yani 17 Ekim pazartesi hizmete alındı.
 
Başkan Ünal şahin 2004 yılında Belediye Başkanı olarak göreve gelmesinin ardından ilçenin kanayan yarası olan hastanenin yetersizliği konusuna çözüm getirebilme noktasında kolları sıvadıklarına dikkat çekti.
 
Çanakkale-İzmir karayolunun önemli noktalarından olan Ayvacık için, Hastane yetersizliğinin büyük sorun teşkil ettiğini hatırlatan Başkan Şahin;
 
“İzmir güzergahında önemli bir noktada oluşumuz ve buna bağlı olarak da hatırı sayılır trafik yoğunluğunu yaşandığı bölgemiz için hastane yetersizliği hakikaten önemli bir sorundu.
 
Yıllar içinde bir çok büyük kaza da bu güzergahta meydana geldi. Geçit olmada önemli sıkıntının yaşandığı Nusratlı rampaları bölgeden geçen yüz binlerce kişi için adeta korkulu rüya idi.
 
Yetersiz olmasına karşılık bir de Hastane kapatılmış, sağlık ocağına dönüştürülmüştü.
İlçede hasta olan vatandaşlar kendilerini tedavi ettirebilmek için en yakınında bulunan Ezine, Çanakkale ve Balıkesir’in Edremit ilçesine gitmek zorunda kalıyorlardı” diye, geçmiş zaman dilimini özetlediğine vurgu yaptı.
 
Başkan şahin; “Şimdi ise, ilçemiz ve güzergahtaki konumumuz gereği bu hastaneye de şükür diyebiliriz.
 
Artık vatandaşımıza ilçemizde yeni açılan devlet hastanesinde üç uzman, dört pratisyen, iki diş hekimi, yardımcı sağlık personeli, yaklaşık yüz hizmetlinin hizmet verdiği bir kurum yaratmayı başardık” diye konuştu.
 
ACISINI KALBİNE GÖMDÜ, MORAL ZİYARETİ İÇİN HASTA ODALARINA KOŞUT
 
Başkan Şahin, hafta sonu yaşadığı acı’ ya rağmen haftaya Ayvacık için çok önemli  bir kurumun açılışı ile moral bularak başladığını anlattı.
 
İlçenin kanayan yarasına çare bulmanın verdiği  Moral ile haftaya başladığını ve moral olmak için de var gücüyle çalışacağını sözlerine ekleyen başkan Şahin;
 
“Artık vatandaşlarımız başka il ve ilçelere tedavi için arayış içine gitmeyecekler. Hastalara hizmeti devlet katkısı ile ayaklarına getirmeyi başardık’’ dedi.
 
MORAL HER ŞEYİN BAŞI…
Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin Ayvacık Devlet Hastanesinde hasta ziyaretinde bulundu ve hasta için moralin önemine değindi.
 
Rutin olarak ilçede şifa bekleyen her hastayı ziyaret eden şahin, hafta sonunda yaşadığı o acıya rağmen hasta ziyaretlerini aksatmayışı ile de dikkat çekti.
 
İlçede tedavi gören hastalara geçmiş olsun dileklerini sunan Başkan Şahin;
 ‘’Hasta ve yaşlı ziyaretleri bizin geleneklerimizde, kültürümüzde bulunan güzel örneklerden sadece biridir’’ diyerek,  Yatarak tedavi gören hastalarla ve hasta yakınlarıyla tek tek ilgilenip ihtiyaçlarının çözümü noktasında Belediyenin yanlarında olduğu mesajını yineledi.
 
Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, devletin tüm kurumlarıyla vatandaşının yanında olduğunu belirterek, hastanelerde verilen sağlık hizmetlerinin geçmiş dönemlere göre kıyaslanamayacak kadar kaliteli ve insan odaklı olduğuna da işaret etti.
 
Hasta ziyareti sırasında hastalarla kısa süreli sohbet eden Başkan Mehmet Ünal Şahin, insanın en büyük hazinesinin sağlık olduğunu söyledi  ve;
 "İnsanlarımız zaman zaman sağlıklarıyla ilgili sorunlar yaşıyorlar. Ancak hayatın akışı içinde sağlıklı olmak, hastalanmak da insana mahsus bir durumdur. Önemli olan hasta olan vatandaşlarımızın az zararla ve en kısa sürede sağlıklarına kavuşmasıdır" dedi.
 
Başkan Şahin ‘’Yeni kurulan bu hastanemizde ufak tefek aksamalar olabilir ama, verilen sağlık hizmetleri genelde kaliteli. Bakıyorum vatandaşlarımızın yüzünde mutluluk ifadeleri var. Buda beni sonderece memnun ediyor. Biz doğru yoldayız. Bu vesileyle hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Hekimlerimizi ve hastane personelini de başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum" diye konuştu.
 


Kaynak: Haber Merkezi