Bir zamanlar Çanakkale İl Müftülüğü olan Fetvane sokaktaki tarihi bina restore edilerek Çanakkale İl Müftülüğüne tahsis edildi. Özellikle gençlerin ve kadınlara yönelik programların yapabileceği Gençlik Merkezi ve Kitap-cafe şekilde restore edilerek hizmete açılan tarihi binada ilk toplantı yapıldı.

Çanakkale’nin en eski sokaklarından biri olan ve tarihi binaların yer aldığı Fetvane sokakta bulunan bir bina da eski Çanakkale Müftülüğü  olarak bilinirdi.  Geçtiğimiz yıllarda başlatılan ve yeniden restore edilen tarihi bina yine Çanakkale İl Müftülüğüne tahsis edildi. Binanın tahsis edilmesinin ardından  dekorasyon çalışmaları başlatılan tarihi binada gençlerin ve özellikle kadınların program yapabileceği şekilde Çanakkale İl Müftülüğü tarafından dizayn edildi. Bir çok etkinliğe ev sahipliği yapacak Gençlik Merkezinde ilk toplantı gerçekleştirildi.

Çanakkale İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gören ve çalışmalar gerçekleştiren Türkiye Diyanet Vakfı Çanakkale Şube Yönetim Kurulunun aylık toplantısı, gerçekleştirildi.  Toplantıya İl Müftüsü  ve Türkiye Diyanet Vakfı  Şube Başkanımız Şükrü Kabukçu ve yönetim kurulu katıldı. İl genelinde yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda  Yahya Çavuş Hafızlık Erkek Kur' an Kursu ve Gençlik Merkezi hakkında yönetim kurulunu bilgilendirdi, tamamlanan bu hizmetlerde emeği geçen ve katkısı olanlara İl Müftüsü Şükrü Kabukçu teşekkür etti. Toplantı yapılan duanın ardından sona erdi.
 
Şerife Erdem