Çevreye yönelik her geçen gün duyarlılığın biraz daha azaldığı günümüzde özellikle doğada en uzun süre dönüşüm yaşayan camların ket içinde toplanması ve cam şişe kirliliğine son vererek, sıfır atık projesine destek olmak ve vatandaşlara kolaylık sağlamak amacı ile şehrin belirlenen noktalarına cam kumbaralar konuldu.
Yeşile Dönüş ile  gezegenimizi çöplerden arındırmak için ülke genelinde başlatılan farkındalık projeleri ile her ne kadar çöpleri ayrıştırmaya başlasak da  eksiklerimiz var. İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesinden hareket eden Çanakkale Belediyesi, atığın kaynağında ayrıştırması kapsamında yaptığı çalışmalar kapsamında kentin belirlenen noktalarına cam kumbaraları konuldu.
Çanakkale Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında atıkların ayrı ayrı toplanması amacı ile yürütülen çalışmalar aralıksız devam ederken, doğada en uzun süre kalan ve doğaya büyük zararlar veren cam şişelerinin temelden ayrıştırılması için cam kumbaraları hazırlandı.  Atıkların ayrı ayrı toplanarak geri dönüşüm sağlanabilmesi adına Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda, cam atıklarının diğer atıklardan ayrıştırılması amacı ile kent geneline cam kumbaraları yerleştirildi.
Ekipler tarafından yerleştirilen bu kumbaralar hem çevre temizliğini sağlayacak hem de cam atıklarını diğer atıklardan kolaylıkla ayrıştırmış olacak.  Vatandaşların da cam atıklarını kolaylıkla atabileceği kumbaralar artık faaliyette. Kumbaralar her hafta belli aralıklarla boşaltılarak temizlenecek.
 
Şerife Erdem