Deprem ve benzeri nedenler ile, otellerin üzerine düştüğü tespit edilen kayaların risk oluşturmaması için başlayan çalışma, öfke seli yarattı.
Siyasetçinin de, Vatandaşın da dilinde
ARİSTO ADINA BİLE TEPKİ
Antik limanı çevreleyen bölgede, kaya ıslahı çalışmaları ardından ortaya çıkan manzaraya vatandaşlar çarpıcı ifadeler ile tepki verdi. Aristo adına bile konuşan çıktı.
"İnsanlık bu kadar geriye nasıl gitmiş diye, Aristo hayret ediyordur herhalde...!"
ESKİSİ YENİSİ, MİLLETVEKİLLERİ DE TEPKİ GÖSTERDİ
MHP eski Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna; ”Dipsiz Göl, Uzun Göl” örneği dedi.
CHP Kurmayı Erkek; “Binlerce yıllık tarihe, özensiz tutum…” diyerek, çalışmaları eleştirdi.
Assos’ta oluşan manzara için; Çanakkaleliler sosyal medyadan, siyasetçiler Meclis' ten tepki verdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, Ayvacık İlçesi'nde bulunan Assos Antik Liman Mevkiinde yapılan çalışmaları, ‘özensiz tutum’ ifadesi ile tanımlayıp, TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu.
----------------------------------------
OLUŞAN FOTOĞRAFA, ŞOK İDDİA;
“ANTİK KENT, ISLAH EDİLDİ”
------------------------------------------
Assos’ da Kaya ıslahına gösterilen tepki, Meclise taşındı. Vatandaşlar sosyal medyadan, siyasetçiler ise Başkent’ten sesini yükseltti.
Deprem ve benzeri nedenler ile, otellerin üzerine düştüğü tespit edilen kayaların risk oluşturmaması için başlayan çalışma, adeta öfke seline yol açtı.
CHP Genel başkan yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesi ile tepkisini resmileştirdi.
MHP eski Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna; ”Dipsiz Göl, Uzun Göl” örneği dedi.
CHP Kurmayı Erkek; “Binlerce yıllık tarihe, özensiz tutum…” diyerek, çalışmaları eleştirdi.
Assos’ta oluşan manzara için; Çanakkaleliler sosyal medyadan, siyasetçiler Meclis' ten tepki verdi.
Maden işleri ile uğraşan, Kayalık ve benzeri bölgelerde çalışmaları bulunan MHP eski Çanakkale Milletvekili Kürşat tuna, Assos’ ta oluşan yeni fotoğraf için çarpıcı ifadeler kullandı.
Eski vekil Tuna; “İshak Paşa Sarayı gibi tarihi ve mimari hezeyan niteliğindeki onlarca restorasyon çalışması ve "Dipsiz Göl" ve "Uzun Göl" benzeri yüzlerce doğa katliamı sonrasında şimdi de Assos Antik Liman Rehabilitasyonu: Öncesi ve Sonrasıyla Assos Antik Liman Bölgesi.
Arkadaş; bir şeye de dokunmayın artık!” dedi.
ERKEK’ TEN SOYLU’ YA….
CHP Kurmayı, Çanakkaleli siyasetçi Erkek, seçim bölgesinde yer alanr, Türkiye’nin tatil adresine dönüşen Assos için, sorular sıraladı.
Meclis başkanlığına soru önergesi veren Hukukçu siyasetçi Muharrem Erkek, sorularımın İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.
CHP Genel Başkan yardımcısı Erkek, Assos Antik Liman Mevkiinde yapılan çalışmaları, ‘özensiz tutum’ ifadesi ile tanımlayıp; “Çanakkale‘nin Ayvacık ilçesi sınırları içinde yer almakta olan Assos Antik Liman Mevkii’nde Kaya Islah Çalışmaları bir süredir devam etmektedir. Bu çalışmalar doğrultusunda 2021 yılının Haziran ayı başı itibariyle otel, pansiyon, kamp, restoran, büfe, çay bahçesi ve benzeri toplam 19 tesis kapatılarak tahliye edilmiştir. Planlama, ihale ve sonrası süreçlerin büyük tartışmaya neden olduğu çalışmayla ilgili yerel ve ulusal basına yansıyan görüntüler tepkilere yol açmıştır. Buna göre; binlerce yıllık tarihi bölgenin üzerinde iş makineleri önlem almadan gezinmekte, büyük bir özensizlik sergilenmektedir.” şeklindeki çarpıcı görüşü savundu.
Ardından da, İçişleri bakanı Soylu tarafından yazılı cevaplandırılmasını istediği sorularını sıraladı.
BAKAN SOYLU’ YA, 4 SORU…
CHP’ li Erkek, 4 soru sıraladı, işte o sorular:
”-Bölge halkı tarafından da büyük tepkilere yol açan inşaat bu koşullarda devam edecek midir? Durdurulması yönünde bir çalışmanız var mıdır?
-Pandemi koşulları da göz önüne alındığında, büyük bir dar boğazın içine giren ve üstelik turizm sezonunda tasfiye edilen otel, pansiyon, restoran ve benzeri toplamda 19 tesis için bir yardım planınız bulunmakta mıdır?
-Çalışmayı gerçekleştirilen firma ile yapılan sözleşmede tarihi dokunun bozulmaması için ne gibi önlemler söz konusudur?
-Sorumsuz ve özensiz davranışlarla ilgili herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Yetkililerle ilgili herhangi bir yaptırımda bulunulacak mıdır?”
VATANDAŞ ÖFKESİ, SOSYAL MEDYADAN…
Assos Antik liman bölgesini kapsayan taş ıslah çalışmalarına verilen tepki adeta çığ gibi büyüdü.
Çanakkaleliler; “Taş düşse, bu kadar ses çıkarmazdı” diyerek, Antik kenti çevreleyen kayalıkların traşlanıp, arazinin dümdüz hale getirilmesine çarpıcı ifadeler ile tepki verdi.
ARİSTO ADINA BİLE KONUŞAN ÇIKTI..
Bir vatandaş;  “İnsanın aklı almıyor bu ülkede. 5 tane oteli kurtarmak için koca bir antik kenti yerle bir ettiler. Buralı herkes bilir ki, kent aşağıda limandan en tepedeki Athena tapınağına kadar bütün o tepeyi kapsar.
Kazılar ancak kentin 10 da 1ini ortaya çıkarmıştır. Hangi vicdanla o dozerleri soktunuz oraya. Aristo insanlık bu kadar geriye nasıl gitmiş diye hayret ediyordur herhalde...” ifadelerini kullandı.
Cuma deren