25. İda Kültür Sanat ve Kurtuluş Günü Festivali kapsamında Bayramiç Belediyesi tarafından hazırlanan etkinlikler renkli geçerken, Bayramiçli vatandaşlar ve festival için dışardan gelenler coşkulu bir günü geride bırakıyor. Önceki gün de etkinliklerin bol olduğu günün finalinde Çanakkale’nin yerel grubu Orkestroia ve Ünlü Türkücü Hüseyin Turan sahne aldı. Turan seslendiği türküleri ile sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Bayramiç Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 25. İda Kültür Sanat ve Kurtuluş Günü Festivali tüm hızı ile devan ederken  önceki günde vatandaşlar hem etkinliklerle eğlenceye, konserlerle de müziğe doydu. Yağlı güreşler, çocuk oyunları, tiyatro, sinema etkinlikleri, konserler gibi bir çok etkinliğin bir arada olduğu festival kapsamında önceki gün de dolu dolu bir program yaşandı. Günün Finalinde ise Ünlü Türkücü Hüseyin Turan’ın konseri gerçekleştirildi. Turan’ın sahnesi öncesinde Çanakkale’nin yerli grubu Orkestroia sahne aldı. Türkülerin seslendirildiği gecede sahnesini tamamlayan Orkestroia’ya Belediye Başkanı Mert Uygun ekibe çiçek takdimi ve teşekkür plaketi verdi.

Hüseyin Turan Türkü Severleri Coşturdu
Orkestroia’nın ardından sahneye Ünlü Türkücü Hüseyin Turan çıktı.  Turan 25. İda Kültür Sanat ve Kurtuluş Günü Festivali kapsamında çıktığı Bayramiç sahnesinde türkülerini seslendirdi.  Büyük bir coşku ile Turan’ın türkülerine  eşlik eden Bayramiçliler unutulmaz bir gece yaşadı.  Konserin finalinde Belediye Başkanı Mert Uygun Ünlü Türkücü Hüseyin Turan’a çiçek ve teşekkür  plaketini takdim ederek, Bayramiçlilere yaşattığı coşkulu  gece için teşekkür etti.

Cuma Deren