Kurtuluş savaşında büyük bir mücadele veren Ayvacık İlçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Ayvacık İlçesinin düşman işgalinden kurtarılmasının yıl dönümü ile her yıl çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği İlçede  bu yıl da etkinliklerle kutlanıyor. Kurtuluş savaşında düşmanın yurttan kovulmasına büyük bir destek vererek Ayvacık İlçesndeki vatandaşlar, bundan 99 yıl önce  büyük bir mücadele ile ilçeyi düşman işgalinden kurtarı. Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan ve bu yıl da birbirinden farklı etkinliklerin yer aldığı kurtuluş günü  kutlamaları yapıldı. Bu kapsamda İlçe Meydanında  99. Kurtuluş yılı çelek sunma programı gerçekleştirildi.  Törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı  Muharrem Erkek,  Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili  Özgür Ceylan, Ayvacık Kaymakamı İlker Eken,  Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Atatürk büstüne çelenkler konuldu.
 
Meydandaki kısa programın ardından bir dizi etkinliklerin gerçekleştirdiği Tok Caddesine geçildi. Burada bulunan sahnede Halk Dansları gösterileri ve bando konseri gerçekleştirildi.  Burada bir konuşma yapan ve Ayvacık’ın tarihçesi hakkında bilgi veren  Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, şehitlere ve gazilere şükranlarını sunarak  Yurdun düşman işgalinden kurtarılması için emeği geçen herkese teşekkür etti.  Yapılan konuşmaların ardından program sona erdi.
 
Cuma Deren