HER İKİ ÖDÜLÜ ALAN, İLK TÜRK MÜZESİ..
Troya Müzesi, Avrupa Müze Akademisi Özel ödülünü alarak; Avrupa Yılın Müzesi ve Avrupa Müze Akademisi Özel ödüllerinin her ikisini alan ilk Türk Müzesi alarak tarihe geçti.
-----------------------------------
Çarpıcı bilgileri, Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğüt kamuoyu ile paylaştı.
Alınan bilgöye göre; 2020 Yılı Avrupa Yılın Müzesi Özel Takdir Ödülü’nü alan Dünyanın en önemli çağdaş arkeoloji müzelerinden olan Troya Müzesi,geçtiğimiz  akşam Avrupa’nın bir diğer önemli müze ödülünü da hak etti.

ÖDÜLE DOYMUYOR..
BİNLERCE YIL ÖNCE KURULDUĞU TOPRAKLARDA, İZLERİNİN SERGİLENDİĞİ MÜZESİNE DE KAVUŞAN TROYA,  2020/2021 “Avrupa Müze Akademisi Özel Ödülü” ne de layık görüldü.
KİMLER YOK Kİ...
Ödüle aday onca ülke, onlarca Müze  arasındanTürkiye, Çanakkale'de ki Troya Müzesi ile birinciliği elde etti.
14 ülkeden 50’den fazla Müzenin başvurduğu ödülde, Troya  Müzesinin kısa bir süre önce finale kaldığı duyurulmuş, bu bilgi Arkeoloji dünyasında oludğu gibi, yurt genelinde heyecana yol açmıştı.
Önceki gece,  Finalde müjde geldi. Ödülü layık müziye tespit etmek için görevli jüri Dünyaya İngliizce ifadeler ile seslendi.
Birinciliıği elde eden Troya Müzesini ; “The museum is embedded in a larger, almost holistic plan that transformed the area around the excavation site, a rather barren natural landscape, into a national park as early as 1996. Mention must be made of the local impact, which is extraordinary and has made a significant contribution to the local economy. This vibrant and forward-looking museum is an example to others in moving outside its walls to draw modern inhabitants of archaeological-rich areas into the history of their own communities. The museum represents the highest international standard due to its breathtaking architecture, its minimalist scenography, its content-related narrative, its educational programmes and its cultural activities.” olarak niteledi.

HER İKİ ÖDÜLÜ ALAN, İLK TÜRK MÜZESİ..
Troya Müzesi, Avrupa Müze Akademisi Özel ödülünü alarak; Avrupa Yılın Müzesi ve Avrupa Müze Akademisi Özel ödüllerinin her ikisini alan ilk Türk Müzesi alarak tarihe geçti.

TROYA MÜZESİNE GELEN ÖDÜLLER...
Troya Müzesi’nin bugüne kadar aldığı ödüller şöyle sıralanıyor;
Atraction Star Awards En Başarılı Müze, Ulusal Mimarlık Ödülü, Avrupa Yılın Müzesi Özel Takdir Ödülü, Homeros Bilim Sanat ve Kültür Ödülleri, Avrupa Müze Akademisi Özel Ödülü

İsmail Şen