Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Türkiye'nin millî teknoloji hamlesi olarak öne çıkan ve geleneksel olarak düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne katılan Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi takımının projesi finale kaldı.

Teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedef olarak benimseyen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yıl da gerçekleştiriliyor. Her yıl yüz binlerce katılımcıyı ağırlayan; teknoloji ve bilim alanında farkındalık oluşturmayı hedefleyen TEKNOFEST’e bu yıl da ilgi yoğun oldu. Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için Roket’ten Otonom Sistemlere, Yapay Zeka’dan Sualtı Sistemleri’ne kadar 35 farklı kategoride Türkiye tarihinin en büyük ödüllü Teknoloji Yarışmalarına Çanakkale’den de bir çok proje takımı katıldı.
OZON Ekibinin Projesi Finale Kaldı
Karma Sürü Simülasyon, İletişim Teknolojileri, Savaşan İHA, Ulaşımda Yapay Zeka, Sağlıkta Yapay Zeka, Kültür ve Turizm Teknolojileri, Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, Tarımsal İnsansız Kara Aracı, Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışmalarının yer aldığı Festivalde, Danışmanlığını Bilişim Teknolojileri öğretmeni Selim Evren Turhan' ın yaptığı, öğrenciler Alber Küçük kaptanlığındaki, Ozon ve takım üyesi Ayvacık Fen Lisesi öğrencisi Tunay Ertürk’ün yer aldığı OZON takımının yaptığı   Liseler Arası İHA Yarışmaları Sabit Kanat kategorisinde finale kaldı.
Çanakkale Ekibinin projesinin finale kalması ile ilgili bir değerlendirmenin yapıldığı Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Müdürlüğümüz olarak ilimizi gururlandıran Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi danışman öğretmenimiz Selim Evren Turhan'a, öğrencimiz Alber Küçük kaptanlığındaki takımımız OZON'a ve takım üyesi Ayvacık Fen Lisesi öğrencimiz Tunay Ertürk'e Bursa'da yapılacak Teknofest Liseler Arası İHA yarışması Türkiye finalinde başarılar diliyor; yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
 
Cuma Deren