Spor ve Eğlencenin bir arada olduğu Run The Island Bozcaada Festivali yoğun bir katılımla hafta sonu gerçekleştirildi. Tarih, doğa, turizm, eğlence ve sporun bir arada olduğu festival havasındaki Run The Island Bozcaada Festivali  yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bozcaada Kaymakamlığı, Bozcaada Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu, Bozcaada Turizm İşletmeleri Derneği işbirliği ile düzenlenen ikinci  Run The Island Bozcaada Festivali yoğun ilgi gördü.  Doğa, tarih, müzik, eğlence ve sporun bir arada yapıldığı Run The Island Bozcaada Festivali hafta sonu gerçekleştirildi. Ünlü isimlerin sahne aldığı konser etkinlikleri kapsamında Feridun Düzağaç’da sahne alırken müzik dolu bir haftasonu yaşayan misafirler bir yandan da doğada koşarak yarıştı.  Adada artık sadece asfaltta değil bağların arasından da geçerek Bozcaada güzelliklerinin deneyimlenebildiği patikalar da parkura dahil edildiği koşularda yarışmacılar adanın doğal güzelliklerini gözledi.
İlk günde konserlerin yer aldığı Festivalin ikinci gününde yarışmalar yapıldı.   Festivalin ikinci gününde yüzlerce sporcu 10 Kilometre ve 21 Kilometre parkurunda yarıştı. Bozcaada tarihinde ilk kez resmi yüzme yarışı gerçekleşti. Ayazma’da bin 500 metrede yaklaşık 150 sporcu kendi kategorilerinde yarıştı. Festivalin ilkinde olduğu gibi çocuklar için ayrı yarışma düzenlenirken bazı adalılar da kendi kategorilerindeki yarışmalara katıldı. Yarışmaların tamamlanmasının ardından dereceye giren sporculara yönelik  ödüllerini takdim etmek amacı ile tören düzenlendi. Türkiye Atletizm Federasyonu, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Yüzme Yarışı Federasyonu’ndan yetkililerin de katıldığı festivalde dereceye girenlere ödüllerini Kaymakam Bahar Kaya Çelik, BOZTİD Başkanı Erkan Yavuz ve federasyon yetkilileri takdim etti.
 
İsmail Şen