Lafı, "Zarar da da tarih yazıldı" demeye getiren isim, çarpıcı sözlere etti. Adalara ulaşımın Evrensel Fon'dan desteklendiğini ve yıllık 20 Milyon lirayı bulan ödenek aktarıldığından söz eden 'bir bilen' VİTAMİN'e özel konuştu. Şöyle dedi;
"Adalar hattında Ne Zararı, Bu Mümkün Olmaz.."
'Bir bilen' , gemi alımlarına ilişkin de iddialı bir ifadekullandı.
"Yüz kuruşluk mal için, bin kuruş verirsen, zarar kaçınılmaz olur.
O gemiler onca süslemeye rağmen hep yolda kalır..
Çünkü , hurdadan farkları yok.." şeklindeki görüşüsavundu.
Denize kapak atıldığı algısına yol açan, fotoğrafı da yorumlayan 'bir bilen', Türkiye Deizcilik İşletümeleri'ne bağlı Şehir Hatları İştemesi'nde uzun yıllar görev almış bu gemilerin, böylesi bir kazayı hiç yaşamadığına dikkat çekti.
"DENİZE ELVERİŞLİLİK,  TANIDIK İŞİ OLMUŞ...
ARABA VAPURLARININ TARİNDE BÖYLE BİR ŞEY YOK.
ZARARDAN SONRA, KAZADA DA RESMEN TARİHE GEÇTİK.."
------------------------------------------- 
'BİR BİLEN' İN SÖZLERİ, AKLA SORU GETİRDİ;:
"KAYNAK GİBİ ZARAR DA MI ÇOK...!"
-------------------------------------------
Uzunca süredir, İl Genel Meclisi'nin tartışma konusuna dönüşen GESTAŞ için iddialı yorumlar, yaşanılanlara dair çarpıcı değerlendirmeler geldi.
 Lafı, "Zarar da da tarih yazıldı" demeye getiren isim, çok çarpıcı sözlere imza attı.
Adalara ulaşımın Evrensel Fon'dan desteklendiğini ve yıllık 20 Milyon lirayı bulan ödenek aktarıldığından söz eden 'bir bilen' VİTAMİN'e özel açıklamalarda bulundu.
Kurduğu bir cümlesi, tam da şöyle oldu; "Adalar hattında Ne Zararı, Bu Mümkün Olmaz.."
'Bir bilen', gemi alımlarına ilişkin de iddialı bir ifadekullandı.
"Yüz kuruşluk mal için, bin kuruş verirsen, zarar kaçınılmaz olur.  O gemiler onca süslemeye rağmen hep yolda kalır.. Çünkü , hurdadan farkları yok.." şeklindeki görüşüsavundu.
Denize kapak atıldığı algısına yol açan, fotoğrafı da yorumlayan 'bir bilen', Türkiye Deizcilik İşletmeleri'ne bağlı Şehir Hatları İştemesi'nde uzun yıllar görev almış bu gemilerin, böylesi bir kazayı hiç yaşamadığına dikkat çekti.
Bu konudaki yorumu büyük harflerle geldi. Ses tonunu yükseltti, şöyle dedi; "DENİZE ELVERİŞLİLİK,  TANIDIK İŞİ OLMUŞ... ARABA VAPURLARININ TARİNDE BÖYLE BİR ŞEY YOK. ZARARDAN SONRA, KAZADA DA RESMEN TARİHE GEÇTİK.."
ÇOK İDDİALI SÖZLER...
"Hurdaları alıp başarı gibi gösteren, sözleşmelerı biten gemileri filoya kattık diye hava yapan şirketin cirolarını, bilet fiyatlarını faiş artıran, ulaştırma bakanlığının adaları sübvanse etmesine rağmen fırsatçılık yapıp iki katı para toplayan, Çanakkale'nin şirketi olarak bilidrğimiz  gestaş' ın iki yakası, gözlenen o ki bir araya gelmiyor." şeklindeki ifadeleri ile, daha da imalı bir vurgu yapan 'Bir bilen'; "Gelmez çunkü zihniyet başka..." diye de ekledi.
BÜYÜK VE EŞSİZ BİR KAYNAK...
Şirektin, übyük v eeşsiz bir kaynağa sahip olduğundan söz edip; "Gestaş: Evrensel fondan faydalanıyor, adalar hattının tum zararı İlgili bakanlıktarafından  ödeniyor." bilgsini de paylaştı.
VİTAMİN'e konuşan 'bir bilen' in, şu yorumu da hayli manidar ifadeler ile geldi;
"Özetle, deniliyor ki; ey adalılar sen insanlardan yuksek otel ücreti yüksek yemek ücreti alıyorsun, ben de gemi geçişinde fiyat yükseltirim. Unutulan şu dur ki;  vatandaş için verilen bu ulaşım hizmeti, kamu yararına yapılmakta. İlgili bakanlık da,  zararını karşılıyor ve senin sahibin il özel idare,  yani Devlet.."
BAKIMLAR, TANIDIK TARAFINDAN..
Arıza ve benzeri nedrenler ile, adı kazalarla anılmaya başlanılan şirkete bağlı gemilein, uzmanlar tarafından  hazırlanan Denize Elverişlilik evraklarının, çok şeyßfade etitğinin altını çizen 'bir bilen', "işittilenler ve gözlenenler adeta bakımların, tanıdıklara yaptırıldığı düyüncesine neden oluyoır" dedi.
Erdem Sürek