Koronavirüs gölgesinde yeni eğitim öğretimin başlamasına rağmen, öğrenci velilerinin soru işaretleri giderek artıyor. Salgın gölgesinde Pazartesi günü çalınan ilk ders zilinden bu yana  geçen sürede okullarda yaşanan durumlarla ilgili bir açıklama yapan ve sorunları dile getiren Öğrenci Veli Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Hatice Çınar,  okullardaki eksikliklerin, sınıf sayısının, öğretmen atamalarının gerçekleştirilmediğini belirtti.

Öğrenci Veli Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Hatice Çınar ve dernek üyeleri Çanakkale Valiliği önünde bulunan Truva atı önünde basın açıklaması yapmak için bir araya geldi. Çınar basın açıklamasında yüz yüze eğitimin başlaması ile beraber yaşanan eğitim sorunları ele alındı. Açıklamaya CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural ve il yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Öğrenci Veli Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Hatice Çınar Truva atı önünde yaptığı basın açıklamasında yüz yüze eğitimin başlamanı ile birlikte yaşanan sorunları aktardı. Açıklamaya CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural ve il yönetim kurulu üyeleri de destek verdi. Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitimin başlaması ile ilgili yeterli çalışma ve önlemi almadığının görüldüğünü ifade eden Çınar
Okullarda Fiziki Yapı, Derslik Sayısı,  Öğretmen  Atamaları Yapılmadı
Pandemide öğrencilerin okullardan uzak olmasına rağmen, okulların fiziki durumlarının yenilenmediğini belirten Öğrenci Veli Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Hatice Çınar, derslik sayısı da arttırılmadığı gibi iki okulun aynı binada ders yaptığını hatırlattı. Okullardaki önlemlerin yetersiz olduğunu, öğretmen atamalarının da gerçekleştirilmediğini belirten Öğrenci Veli Derneği Başkanı Çınar “ 2021 -2022 Eğitim öğretim yılı 6 Eylül  Pazartesi günü tüm okullarda başlamıştır. Öğrencilerimizin okullarına ve arkadaşlarına kavuşmaları hepimizi mutlu etmiştir. Türkiye’de ve tüm dünyada yaklaşık iki yıldır yaşanan Pandemi süreci en çok eğitimi ve öğrencilerimizi etkilemiştir. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı neredeyse tamamen uzaktan öğretim şeklinde yapılmıştır. Bu durum zaten var olan eşitsizlikleri daha da artırmış, yaklaşık 6 milyon öğrenci online eğitime olanaksızlıklar nedeniyle ulaşamamıştır. Bununla beraber kız çocuklarının okullardan uzaklaşma oranı nerdeyse yüzde yirmilere ulaşmıştır. Okulların kapalı olduğu bu dönemde iktidar; Okulların fiziki yapılarının düzeltilmesi için çaba harcamamış, Derslik sayısının yeterli seviyeye çıkması sağlanmamış, Öğretmen açığı sorunu giderilmemiş, Alt yaş gruplarına zamanında ve yeterli aşılama yapılmamıştır. Bu ve benzeri maddeler daha da çoğaltılabilir. Milli eğitim bakanlığı ve iktidar geçmiş süreçte sınıfta kaldığı gibi, yeni eğitim öğretim yılına da çok kötü bir başlangıç yapmıştır.
Sınıflar Çok Kalabalık
Salgın sürecini de hatırlatarak sınıflardaki kalabalıklara dikkat çeken Öğrenci Veli Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Hatice ÇınarOkullarda yeterli seviyede yardımcı personel yoktur. Ortak kullanım alanları olan tuvaletler gerekli şekilde temizlenmemektedir. Kalabalık sınıflar için hiçbir önlem alınmamış, gerektiğinde ikili eğitime geçiş için yeterli kadro oluşturulmamıştır. Bakanlığın bu süreçte aldığı tek önlem maske takıp okulları açmak olmuştur. Biz Çanakkale veli der olarak uyarıyoruz ve soruyoruz. Seyreltilmiş sınıf maske mesafe ve hijyen koşullarını tamamlanması tüm önlemler eksiksiz olarak alınsın. Aç kapa değil sürdürülebilir eğitim istiyoruz. Eğitim alanında yaşanan bu sorunlara müdahale etmek için, bilimsel, eşit, laik ve kamusal eğitime inanan herkesi veli der çatısı altında birlikte mücadeleye çağırıyoruz” dedi.
 
İsmail Şen