ÇOMÜ Senatosunun 15.04.2021 tarihli toplantısında oy birliği ile alınan karar gereğince Üniversitemiz Rektörlüğü uluslararası tanınırlığı bulunan YÖKAK Kurumsal Akreditasyonu’na başvuruda bulunuldu.
 
2020 yılında kurumsal akreditasyona başvuran 60 üniversiteden 11’inin başvurusunun, 2021 yılında ise başvuruda bulunulan 23 üniversitenin 12’sinin başvurusunun kabul edildiği belirtildi. Başvuru süreçlerinin tamamlanmasının ardından, YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programına dâhil edilen üniversitelerin temsilcileri çevrimiçi toplantıyla bir araya geldi. Toplantıya, 2021 Yılında YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Programına dâhil edilen Üniversitelerin Rektörleri, Kalite Güvenceden Sorumlu Rektör Yardımcıları ve Kurumsal Akreditasyon Sorumlularına Yönelik Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım katıldı.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Kalite Güvence ve Kurumsal Akreditasyon’dan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Kalite Güvence ve Kurumsal Akreditasyon Sorumlusu Öğr. Gör. Ergül Söylemezoğlu’nun katılım gösterdiği toplantıda YÖKAK 2021 Kurumsal Akreditasyon Programına yönelik dış değerlendirme sürecinin nasıl yürütüleceği ile ilgili önemli bilgilendirmeler gerçekleştirildi. Toplantıda ÇOMÜ’nün, Kalite Güvence, Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme, Toplumsal Katkı, Kurumsal Yönetim süreçlerinin yönetilmesi kapsamında planla, uygula, kontrol et, önlem al döngüsünün (PUKÖ) nasıl işlettiği yönünde akademik ve idari anlamda kapsamlı ve uluslararası katılımlı çok önemli bir Bağımsız Dış Değerlendirme sürecine girdiği belirtildi.
 
Haber Merkezi