Kasa' nın eriyip bittiği düşüncesini, bu kez Personel giderleri ile kapısına başvurulan İl Genel Meclisi'ne ulaşan talep oluşturdu.
İl Genel Meclisi'nde, Muhalif kanattan tepki gören bu talep, siyaset kamuoyunun göndemine de dönüştü. 

ESKİ MÜDÜRLERİ İLE ALTIN ÇAĞI YAŞADI..
Kurucusu ve ardından göreve getirilen Genel Müdürü, Çanakkaleli olan, Çanakkale'nin Şirketi GESTAŞ'  ta, Eskiler adeta Mum' la aranır oldu.
Çanakkale kamuoyunun; "Başında Çanakkaleli olan, yatırım ve hizmetleri ile adından söz ettiren Deniz ulaşımında 'tek' markaydık, şimdilerde 'tek' eleştirisi konusuna dönüştük" şeklindeki sözleri, her ortamda işitilmeye başlandı.
GESTAŞ' ın  gariban ve üstelik Çanakkaleli olan Müdürlerini mumla aradıklarını her fırsatta dile getiren birçok Çanakkalelinin, kurduğu şu cümle ve beraberindeki sorusu  çok dikkat çekti;
"Kurucu Genel Müdür Hasan Yürükçü ve ardından görev alan Volkan Uslu, GESTAŞ ' a Altın çağı yaşattı.
İkinci Çankakaleli Müdürü görevden ayrılır iken, GESTAŞ' ın Kasası dolu, borcu da sıfırdı.
Bu gerçeklere, biz  nasıl övgüler yağdırmayalım..?"
---------------------------------------------------
GESTAŞ, YİNE İL GENEL' İN KAPISINDA...
'AYLAR ÖNCE BORÇLANMA YETKİSİ,
ŞİMDİ PERSONEL  GİDERİ...'
---------------------------------------------------
Muhalefet sesini yükseltiyor. İl Genel Meclisi'nin, 'konu Para olmasa', akla hiç gelmeyecek adrese dönüştüğünü savunan birçok Muhalif kanat Meclis üyesi,  satın alma yetkisi ardından bu kez de personel gideri için GESTAŞ' ın  İl Genel Meclisi'nin kapısına dayanmasına tepki gösterdiği gözleniyor.
Aylar önce, İl Genel Meclisi'nin yolunu Borçlanma talebi ile aşındırıp, her seferinde 'red' gören GESTAŞ, birden kesenin ağzını açmış, filosunda kiralık olarak görev alan  gemileri satın almıştı.
HURDALARA ÖDEME, KASAYI ERİTTİ...
İl Genel Meclisi'nden, GESTAŞ'a ek ödeme konusu, Meclisin muhalif kanadında tartışmanın nedenine dönüştü.
Bu arada, GESTAŞ' ın personel ödemeleri için istenen rakam tartışıla dursun, Çardaklıların dilinden söylemler, Çankakle'de de adeta kulaktan kulağa yayılır oldu.
GESTAŞ' ın satın alıp filosuna kattığı Bağlama limanı Çardak olan gemilerin, birer hurda olduğunu öne süren  Çardaklılara göre; Satın alındıktan sonra, o gemilerin aylarca tersanede onarım ve yenilenmede kalmaları, bunun en belirgin göstergesi...
KASA, TAM TAKIR MI...?
Çanakakle kamuoyunda, GESTAŞ Kasa' sının eriyip bittiği düşüncesini, bu kez Personel giderleri ile kapısına başvurulan İl Genel Meclisi'ne ulaşan talep oluşturdu.
İl Genel Meclisi'nde, Muhalif kanattan tepki gören bu talep, bir anda siyaset kamuoyunun da gündemine  dönüştü. 
HADİ GELDE ANMA...
ESKİ MÜDÜRLERİ İLE, ALTIN ÇAĞI YAŞADI..
Kurucusu ve ardından göreve getirilen Genel Müdürü, Çanakkaleli olan, Çanakkale'nin Şirketi GESTAŞ'  ta, Eskilerin adeta Mum' la aranır olduğu gözleniyor..
Çanakkale kamuoyunun; "Başında Çanakkaleli olan, yatırım ve hizmetleri ile adından söz ettiren Deniz ulaşımında 'tek' markaydık, şimdilerde 'tek' eleştirisi konusuna dönüştük" şeklindeki sözleri, şehirde vatandaşların biraraya geldiği, ikili üçlü hmen her sohbetinde,  dile getirip, büyük harfler ile üzerine değerlendirmeler yaptığı konuya dönüştü.
GESTAŞ' ın  gariban ve üstelik Çanakkaleli olan Müdürlerini mumla aradıklarını her fırsatta dile getiren birçok Çanakkalelinin, kurduğu şu cümle ve beraberindeki sorusu  çok dikkat çekici oldu;
"Kurucu Genel Müdür Hasan Yürükçü ve ardından görev alan Volkan Uslu, GESTAŞ ' a Altın çağı yaşattı.
İkinci Çankakaleli Müdürü görevden ayrılır iken, GESTAŞ' ın Kasası dolu, borcu da sıfırdı.
Bu gerçeklere, biz  nasıl övgüler yağdırmayalım..?"
Erdem Sürek