Çanakkale AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda Çanakkale’ye gelen Gezici Deprem Simülasyon Tırı'nda vatandaşlara deprem anında yaşananlar anlatıldı.

Deprem Kuşağının birinci bölgesinde yar alan Ülkemizde olduğu gibi, Çanakkale’de fay hattı bölgesinde yer alıyor. Özellikle büyük Marmara Depremini beklediğimiz son yıllarda vatandaşların da depreme ve olası bir doğal afet konusunda eğitimli ve bilgili olması büyük önem taşıyor. Deprem kuşağının birinci bölgesinde yer alan Çanakkale’de yaşanabilecek olası bir depremde vatandaşların hazır olması büyük bir önem taşırken, bu eğitim bilincinin vatandaşlara aşılanması için AFAD ekipleri önemli bir çaba sarf ederek eğitimlerini sürdürüyor.   Bu kapsamda 81 ilde eğitimlerin ve vatandaşların bilinçlendirmek amacı ile İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildi. Bakanlık, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı  hedefleyen , bu dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşların  afetlerde güvende kalabilmeleri için  2021 yılı ‘Afet Eğitim Yılı’ olarak  ilan edilmesinin ardından, 81 İlde olduğu gibi Çanakkale’de de AFAD ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor.
2021 Afet Eğitim Yılı kapsamında il il gezerek deprem hakkında bilgiler veren ve vatandaşları deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yaşanacaklar hakkında eğitimler veren Gezici Deprem Simülasyon Tırı İskele Meydanında vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlara uygulamalı eğitimlerin verildiği Simülasyon tırını ziyaret eden AFAD Çanakkale İl Başkanı İbrahim Tarı da  deprem hakkında ve Çanakkale AFAD’ın çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgiler verdi. İl Müdürü İbrahim Tarı’nın eğitimlerinin ardından  vatandaşlara uygulamalı deprem anı  uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
 
Şerife Erdem