47 ilden 231 kulüp ve bin 700 sporcunun katıldığı Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonasının yapıldığı Kayseri’de Çanakkaleli sporcular da tatamiye çıktı. Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübü sporcuların da yer aldığı şampiyonada madalyalar peş peşe geldi.

Türkiye Karate Federasyonun programında yer alan ve  25-29 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen  bugün de devam eden müsabakalarda Çanakkale’de de katılım gerçekleştirildi. Kayseri  Kadir Has Kongre ve Spor Merkezinde yapılan ve 5 gün sürecek müsabakalarda  50 ilden  Bin 700 sporcu  katıldı.  Müsabakalar bugün de devam ederken Çanakkale’yi temsil eden Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları madalyaları toplamaya başladı.  Şampiyonaya katılan Belinay Aydın 2007-2009 Yıldızlar U14 +47 kg Kumite dalında 177 sporcu arasından 8 maç yapıp 8 galibiyet alarak Türkiye Şampiyonu  oldu.  Belinay’ın şampiyonluk madalyasını ise  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel  Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki  takdim etti.  Belinay Aydın,  Eylül ayında yapılacak olan WKF Dünya Gençlik Liginde Milli Takımda ülkemizi temsil etmeye  de hak kazanmış oldu. 

 Şampiyonada dereceye giren bir başka sporcu ise Beyza Akkaya oldu.  Çanakkale Geçilmez Gençlik ve Spor Kulübü Milli Sporcusu  Beyza Akkaya 2007-2009 Yıldızlar U14 42 kg Kumite dalında 91 sporcu arasından 7 maç yaptı. 7 maçta da tatamide fırsat vermeyen   ve  7 maçta  7 galibiyet alarak namağlup  Türkiye Şampiyonu oldu.  Beyza Akkaya da  Eylül ayında yapılacak olan WKF Dünya Gençlik Liginde Milli Takımda hem ülkemizi hem de Çanakkale’yi temsil edecek. Beyza Akkaya’ya  madalyasının yanı sıra yöneticiler Kayserispor forması da hediye ettiler.

İsmail Şen