ÇANAKKALE KADIN DAYANIŞMASI’NIN ATTIAĞI TWEET, BAYRAMİÇ’ DE GÜNÜN KONUSUNA DÖNÜŞTÜ.
BAYRAMİÇLİLER, ŞOK’ TA..!
-BU TWEET’İ GÖRENLER, GÖZLERİNE İNANAMADI…
İLÇEDE FAALİYET GÖSTEREN BİR İŞLETMEDE YAŞANDIĞI ÖNE SÜRÜLENLER, DİLDEN DİLE DOLAŞMAYA BAŞLADI.
-DİLLENDİKÇE KULAKTAN KULAĞA YAYILAN İNANILMASI GÜÇ İDDİALAR, TACİZDEN TECAVÜZE, KADINA YÖNELİK İŞLENEN BİRÇOK SUÇ‘ U KAPSIYOR.

‘Çanakkale Kadın Dayanışması’ isimli oluşumun,  geçen 23 Ağustos günü saat 13.24’ de attığı tweet’ i görenler, adeta gözlerine inanamadı.
İddiaların dile getirildiği bu paylaşımda, ‘sözde mahkeme’ kurulup, işlendiği ileri sürülen suç üzerine yargılama yapılıp, sonuca bağlandığı algısı yaratan sözde karar metni de yer aldı.

-----------------------------------------------     
BAYRAMİÇLİLER, ŞOK’ TA..!
BU TWEET’İ GÖRENLER, GÖZLERİNE İNANAMADI…
-----------------------------------------------

Bayramiç, benzeri daha önce işitilmemiş iddialar ile çalkalanıyor. Önceki gün atılan bir tweet ile kamuoyu ile paylaşılan inanılması güç iddialar ilçede günün konusuna dönüştü.
Cebinde akıllı telefonu bulunan her bir vatandaşın, ‘Bak neler olmuş…!” vurgusu ile, kulaktan kulağa yayılmaya başladığı gözlenen yorumlarına neden tweet üzerine; “İDDİALAR ‘VAHİM’, ‘SÖZDE YARGILAMA’ DAHA DA ‘VAHİM’ “ ifadesi eşliğinde değerlendirmelerde bulundukları gözlendi.

TWEET’TEN HABERDAR OLANLAN,  ŞU SORUYA YANIT ARIYOR;
“BAYRAMİÇ’DE, NELER OLUYOR…?”
ÇANAKKALE KADIN DAYANIŞMASI’NIN ATTIAĞI TWEET, BAYRAMİÇ’ DE GÜNÜN KONUSUNA DÖNÜŞTÜ.
BAYRAMİÇLİLER, ŞOK’ TA..!
BU TWEET’İ GÖRENLER, GÖZLERİNE İNANAMADI…
İLÇEDE FAALİYET GÖSTEREN BİR İŞLETMEDE YAŞANDIĞI ÖNE SÜRÜLENLER, DİLDEN DİLE DOLAŞMAYA BAŞLADI.
DİLLENDİKÇE KULAKTAN KULAĞA YAYILAN İNANILMASI GÜÇ İDDİALAR, TACİZDEN TECAVÜZE, KADINA YÖNELİK İŞLENEN BİRÇOK SUÇ‘ U KAPSIYOR.
İŞTE O TWEET…

Bir isim zikredilerek kaleme alınan tweet’ de, açık açık dile gelen isimden bahisle;
“Cinsel saldırılar ve taciz failidir” anlatımı ardından, ilçede faaliyet gösteren bir işletmenin ismi de açık şekilde dile getirilip;  “R….r - Bayramiç faili korumuş, etkin önlemler almamış, kadınları cinsel saldırılara ve tacizlere maruz bırakmıştır.
KEP ‘ li kadınlar ve Çanakkale Kadın Hareketleri’ nin soruşturma sonucu şöyledir” ifadesi ardından, tweet’ deh haberdar olan vatandaşların; ‘sözde yargılama’ diye tepki gösterdikleri yapıldığı ileri sürülen araştırmanın neticesinde ulaşıldığı belirtilen ‘sonuç’ metni de kamuoyu ile paylaşıldı. 
Tweet’ e eklenen iki sayfalık hayi dikkat çeken ifadelerden bazıları şöyle kaleme alındı;
“R….. K…… 2 Yıl Boyunca Cinsel Şiddete Maruz Kalan Kadınların Değil Failin Korunduğu Bir Yer Olduğunu Düşünüyoruz
Sonuç olarak komünün 2 yıllık taciz ve cinsel şiddet olayları ile mücadelesine bakıldığında; bu olaylara dair sağlıklı bir yerden bakmadığını ve bundan dolayı da suçlunun değil suça maruz kalanların bedel ödediği kanaatine varmış bulunmaktayız.
Öyle ki; fail 2 yıl boyunca k….’ de kalabilmiş ama cinsel şiddete karşı karşıya kalanlar ve tanıklar ayrılmak durumunda kalmışlardır. Ve bu sonuç üzerinden görüşümüz; k….  niyeti her ne olursa olsun mağduru değil suçluyu destekleyen bir noktada tavır almış olduğudur.
R….. K……. Kadın Hareketinin Kazanımlarına Uzaklığından Dolayı Karşılaşacağı Olası Kadına Yönelik Suçlarla İlgili de Aynı Sonucu Sergileyeceğini Düşünüyoruz
Görüşmeler sonrasında k….. bundan sonraki olası cinsel suçlar ve sonrasında meydana gelen ekonomik ve psikolojik şiddet tutumlarına ilişkin sergileyeceği tutumda kadın hareketinin deneyim ve birikimlerinden faydalanıp faydalanmayacağı konusu bizlerde büyük bir soru işareti oluşturmuştur. Konuya hiçbir şekilde profesyonel yaklaşılmamış kadınların psikolojisi gözetilmeden kadın erkek, tanıdık ya da yeni gelen herkesin içinde karma toplantılarda durum 2 yıl boyunca hiçbir sonuca ulaşılmadan masaya yatırılmıştır.
Ta ki bir kadının yazılı beyanına ve Antalya Gıda Topluluğu'nun k…. ilişkisini kesip durumu ifşa etmesinden günler öncesine kadar...”

İDDİALARA İLİŞKİN DETAYLAR O METİNDE ….
Tweet’ in ekinde kamuoyu ile paylaşıldığı gözlenen , bir tür yargılama sonucu, varıldığı algısı da yaratan ifadelerde, iddialara ilişkin hayli dikkat çeken anlatımlar da yer buldu.
Bunlardan biri, şu ifadeler ile kaleme alndı; 
“3 Cinsel Saldırı Vakası İle Başlamış Olduğumuz Soruşturma Sürecimiz Sürerken Buna Yeni Vakaların Eklenmesi
Bizler biliyoruz ki, taciz, tecavüz ve istismar kadına yönelik hem bedenen hem psikolojik hem de birey haline dönük bir aşağılama, saldırı ve suiistimal içerir. Suçun mağdur üzerindeki etkilerinden dolayı psikolojik ve toplumsal olarak desteklenmediği takdirde bunu ortaya çıkarması oldukça uzun zaman alabilir hatta kişi bunu hiç ortaya çıkarmayıp kendi travmaları ile yaşamak durumunda kalabilir. Bu nedenle R…. K….. meydana gelen taciz ve cinsel saldırıların bu şekilde ortaya çıkması ve sorgulanmaya başlaması bir süreç almıştır. Fakat bu sürecin başlamış olması aynı cinsel saldırılara maruz kalan başka kadınları da cesaretlendirmeye başlamış ve başka beyanların da ortaya çıkmasına neden olmuştur.
Son gelen taciz beyanı da yine aynı şekilde k…. kalamayarak ayrılmak durumunda kalan ve bu suça maruz kalan bir kişiye ait. Bu durumsa bizde daha başka vakaların da olabileceği algısını güçlendirmiş durumda.”

GÖRENİ ŞOK EDEN TWEET’ DE, BİR ÇARPICI VURGU
“Dolayısıyla KEP'li kadınlar ve Çanakkale Kadın Hareketi olarak;
R…. K…. 2018'in sonlarından bu yana , (FAİLE) gerekli yaptırımı uygulamaması, uygulanması gereken söz konusu yaptırımın ilişkili kurumlara bildirilmemesi ve bu süreçte cinsel şiddet suçlarının yinelenmesinden dolayı,
K….. bünyesinde yaşanmış olan cinsel saldırılara karşı doğru bir tavır ve tutum almak bir yana saldırıya uğrayan kadınların manipülasyona ve maruz bırakılmaları sonucu k…. ayrılmak durumunda kalmalarından dolayı,
Tüm k….. temsilcilerine 'Başka bir taciz beyanından bilginiz var mı?' diye sormamıza ve 'Hayır' cevabını almamıza rağmen, soruşturma sürecinde 3 tacizin dışında yeni beyanların tarafımıza gelmeye devam etmesinden dolayı,
Biz de Antalya Doğu ve Batı Gıda almış olduğu kararı destekliyor ve R…. ‘ DE tacize karşı gerekli duyarlılığı göstermediğini düşünerek iletişimimizi ve ilişkilerimizi fiilen kesiyor ve tüm bileşenlerimize bu doğrultuda davranmaları yönünde öneride bulunuyoruz.”
 
Erdem Sürek