GAZETENİZ Vitamin, geçen 8 Ağustos' ta, son İki Yıldır Maden Bahanesi ile Yeşil Dostu Görünenlerin ve Terör Örgütü PKK' nın Yandaş Yayın Organının, 'Yakarız' söylemini manşetine taşımıştı.
Ürkütücü ifadeler, Korkutan Sözlere ilk tepkiyi, Gazeteci Nedim Şener attığı Tweet ile vermişti.
Şener' in; "Terör örgütü PKK' nın paçavrası yazmış. Sırada Kazadğları var galiba. Yetkililer önlem alsın..." şeklindeki çağrısının üzerinden yaklaşık bir hafta sonra, Kaz Dağları'nın eteklerinde, Bayramiç ilçesi Aşağışevik köyü ormanlık alanında alevler yükseldi.
KÖYLÜNÜN AKLI ONLARDA;
"BÖLGEDE, 'GEZİ' GEÇMİŞLİLER VAR..."
Aşağışevik köyü yakınlarında, PKK destekçisi gazetenin manşetinden günler sonra çıkan yangın üzerine düşüncelerini dile gateren Bayramiçliler; "Bölgemize gelip yerleşen birilerinin, GEZİ geçmişini bilince insan, aklına en kötü düşünce çöküveriyor." diyerek manidar bir çıkışa imza attılar.
Terör örgütü PKK' nın paçavrası diye isimlendirilen yayın organı, 6 Ağustos Cuma tarihli baskısında; "Kürt'le barışmayan Kazdağları'nı kaybeder" manşeti atmıştı.
TAVAKLI'DA SIRALI YANGINLAR
Buarada, siyasetçilerin de üzerine sorgulayan ifdaeler ile değerlendirmelerde bulunduğu, Ezine'nin Geyikli Beldesine bağlı Tavaklı'da, sayısı günden güne artan,'sıralı yangılar' diye isimlendirilen yangınlar çıkartan kişi yada kişiler için: "Göz göre göre yakıyorlar. Biri artık dur desin" çağıralırı dilden dile dolaşmaya başladığı gözlendi.
--------------------------------
O TEHDİTTEN, GÜNLER SONRA
KAZ DAĞINA DA ATEŞ DÜŞÜYORDU...
---------------------------------
Tavaklı'da olduğu gibi, Kaz Dağları'nın eteğindeki yangını da, erken müdehale önledi. Çanakkale Ormanlarına düşürülen 'ateş', cigerlerimizi yakmadan söndürüldü.
Bayramiç' te, 'PKK' nın paçavrası..' diye isimlendilen gazetenin manşeti ardından çıkan Orman yangını ile Tavaklıda, sayısı günden güne artarak süren; 'sıralı yangınlar'ın, zihinlerde yanıtı acil aranan sorulara neden olduğu gözlendi.
Sokaktaki vatandaşın sohbet konusuna dönüşen, dile gelenleri ise haylli düşündüren gündem maddesi Tavaklı için yönelen; "Tavaklı' da sürekli olarak deniyorlar, ya başarılı olurlar ise..?" sorusu, yanıt bekliyor.
GAZETENİZ Vitamin, geçen 8 Ağustos' ta, son İki Yıldır Maden Bahanesi ile Yeşil Dostu Görünenlerin ve Terör Örgütü PKK' nın Yandaş Yayın Organının, 'Yakarız' söylemini manşetine taşımıştı.
Ürkütücü ifadeler, Korkutan Sözlere ilk tepkiyi, Gazeteci Nedim Şener attığı Tweetile vermişti.
Şener' in; "Terör örgütü PKK' nın paçavrası yazmış. Sırada Kazadğları var galiba. Yetkililer önlem alsın..." şektlindeki çağrısının üzerinden yaklaşık bir hafta sonra, Kaz Dağları'nın eteklerinde, Bayramiç ilçesi Aşağışevik köyü ormanlık alanında alevler yükseldi.
KÖYLÜNÜN AKLI ONLARDA;
"BÖLGEDE, 'GEZİ' GEÇMİŞLİLER VAR..."
Aşağışevit köyü yakınlarında, PKK destekçisi gazetenin manşetinden günler sonra çıkan yangın üzerine düşüncelerini dile getiren yöre halkı ve civar köylüler;
"Bölgemize gelip yerleşen birilerinin, GEZİ geçmişini bilince insan, aklına en kötü düşünce çöküveriyor." diyerek manidar bir çıkışa imza attı.
Terör örgütü PKK' nın paçavrası diye isimlendirilen yayın organı, 6 Ağustos Cuma tarihli baskısında; "Kürt'le barışmayan Kazdağları'nı kaybeder" manşeti atmıştı.
TAVAKLI'DA SIRALI YANGINLAR
Buarada, siyasetçilerin de üzerine sorgulayan ifdaeler ile değerlendirmelerde bulunduğu, Ezine'nin Geyikli Beldesine bağlı Tavaklı'da, sayısı günden güne artan,'sıralı yangılar' diye isimlendirilen yangınlar çıkartan kişi yada kişiler için: "Göz göre göre yakıyorlar. Biri artık dur desin" çağrıyarının dilden dile dolaşmaya başladığı gözlendi.
MHP KURMAYI ÖZEL; “YANGINLARI ÇIKARAN HAİNLERİN TESPİTİ, ELZEMDİR..”
Siyasetten, Tavaklı yangınları için en sert çıkışa, MHP Merkez ilçe Başkanı Mehmet Özel imza attı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin Merkez ilçe Başkanı Özel, Tavaklı’ daki 7. Yangın ardından;
“Ezine Tavaklı son on beş gün içinde 7. kez yanıyor. Neredeyse aynı alanda denilebilecek yerlerde yangın çıkıyor.
TESADÜF DEĞİL, İHANET
Tesadüfle alakasının olmadığı ihanet olduğu açık. Yöre halkı tedirgin, yangın halen devam etmekte, yangını söndürmek için can siperane mücadele eden orman personeli ve vatandaşlarımızın Allah yardımcısı olsun. Bu yangınları çıkaran hainlerin ise bir an önce bulunmaları artık elzemdir.”
Erdem Sürek